۱۶ فروردین ۱۳۸۴، ۱۶:۲۸

پيام مدير اجرايي صندوق جمعيت ملل متحد به مناسبب روز جهاني بهداشت

95 درصد مرگ و مير مادران به هنگام زايمان مربوط به آسيا و آفريقا است

از نيم ميليون مادراني كه همه ساله از عوارض بارداري و زايمان در جهان جان مي بازند، بيش از 95 درصد موارد در آسيا و آفريقا رخ مي دهد.

به گزارش خبرگزاري مهر ثريا احمد عبيد در اين پيام آورده است: يكي از راه هاي قطعي دستيابي به شعار امسال روز جهاني بهداشت " به سلامت تك تك مادران و كودكان اهميت مي دهيم " اطمينان از دسترسي همگاني به بهداشت باروري است.

بهداشت باروري از اهميتي محوري در سلامت و تندرستي زنان و كودكان در جهان در حال توسعه برخوردار است، اگر زني از خدمات تنظيم خانواده و مراقبت هاي با كيفيت در طول دوران بارداري و زايمان برخوردار مي شد، تعداد مرگ ها در مادران و نوزان به طور چشمگيري كاهش مي يافت.

چنانچه هر زني از دانش و امكانات جلوگيري از ابتلا به ويروس ايد برخوردار بود، پاندمي ايدز عقب نشيني مي كرد، امروزه زايمان با كمك افراد آموزش ديده مي تواند ميزان مرگ و مير مادران را تا 25 درصد كاهش دهد.

همچنين استفاده از وسايل پيشگيري از باروري مرگ و مير مادران و كودكان را مي دهد، تحقبقات نشان داده، اگر خدمات تنظيم خانواده به زنان ارايه شود و آن ها در بارداري هاي خود فاصله بياندازند يك پنجم از مرگ و ميرها در كودكان از بين مي رود.

در اين پيام آمده است: خطر مرگ ناشي از عوارض بارداري و زايمان در يك زن اهل صحراي آفريقاي جنوبي 1 در 16 است، در صورتي كه همين رقم در يك زن اهل يكي از كشورهاي توسعه يافته 1 در 3800 است.

اين موضوع نه تنها يك بحران بهداشتي ، بلكه يك فاجعه اخلاقي است، زنان بيش از حد از دسترس به خدمات بهداشتي اوليه محرومند، خدماتي كه براي دستيابي به حقوق انساني آن ها اساسي است.

در حال حاضر نيازهاي بيش از 200 ميليون زن به خدمات تنظيم خانواده ايمن و موثر برآورده نشده است، در صورت برآورده شدن اين نيازها حاملگي هاي ناخواسته و ميزان سقط جنين به شدت كاهش خواهد يافت.

در حال حاضر 42درصد از زنان كشورهاي در حال توسعه فرزندان خود را بدون كمك افراد آموزش ديده به دنيا مي آورند و اين امر زندگي خودشان و همچنين به خطر مي اندازد.

اين در حالي است كه اگر خدمات بهداشت باروري به طور گسترده در دسترس بود، مرگ و مير مادران در آسيا و آفريقا به مانند اروپا و امريكا نادر مي شد، به هر حال دستيابي به اهداف توسعه هزاره ميسر نيست مگر آن كه دسترسي به خدمات بهداشت باروري تضمين شود.

کد خبر 169175

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha