به گزارش خبرنگار مهر، اسدالله بیات شامگاه شنبه در آیین اختتامیه نهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی در همدان اظهار داشت: امکانات و تجهیزات سازمان با ظرفیت های صنایع دستی همخوانی ندارد.
بیات افزود: در سالهای گذشته صادرات صنایع دستی از همدان رونق خوبی داشت اما اکنون توان رقابتپذیری این استان در بازار کم شده که نیازمند توجه است.
وی عدم نقدینگی کافی را از مشکلات صنایع دستی برشمرد و افزود: از سال 85 تاکنون مراجعات برای دریافت تسهیلات افزایش یافته اما سازمان برای پرداخت این تسهیلات مشکل دارد و این در حالی است که در زمان اجرای طرح بنگاه های زودبازده وضعیت مناسب بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همدان عنوان کرد: صنایع دستی جایگاه دوم را در توسعه استان همدان دارد اما این امر در بودجه سالانه دیده نشده است.
تبلیغات صنایعدستی همدان نیازمند اعتبارات مالی است
وی با اشاره به اینکه ناکافی بودن تبلیغات صنایعدستی از دیگر مشکلات رونق این صنعت است، یادآور شد: امکانات تبلیغاتی وجود دارد ولی گسترش این امر نیازمند اعتبار است.
بیات عدم وجود صنایع بسته بندی مناسب، واردات محصولات مشابه خارجی، تأثیر تحریم ها بر از دست دادن بازارهای دنیا و کاهش درصد جوایز صادراتی را از دیگر شرایط نامطلوب حوزه صنایع دستی برشمرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره نقاط قوت صنایع دستی گفت: در استان همدان 30 هزار هنرمند مجوز صنایع دستی دریافت کردند که در قالب 150 رشته در 17 هزار کارگاه فعالیت می کنند.
سالانه 30 میلیون دلار صنایع دستی از همدان صادر می شود
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه سالانه 30 میلیون دلار صنایع دستی از همدان صادر می شود، افزود: صنایعدستی از سهم سه درصدی تولیدات ناخالص ملی برخوردار است.
وی ارزش افزوده صنایع دستی را بیش از 50 درصد عنوان کرد و گفت: ارزآوری، استفاده از مواد اولیه بومی استان همدان، در دسترس بودن، حفظ محیط زیست و جزء مشاغل خانگی به حساب آمدن از مهمترین نقاط قوت این صنعت است.
بیات عنوان کرد: 95 درصد آموزش صنایع دستی مستقیما به اشتغال تبدیل شده و بر این اساس تنوع صنایع دستی، توزیع و پراکنش آن در استان همدان باعث اشتغال زایی پایدار شده است.
با ایجاد بازارچه های صنایع دستی زمینه اشتغال زایی فراهم می شود
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه با ایجاد بازارچه های صنایع دستی زمینه اشتغال زایی خوبی فراهم می شود، افزود: با تقویت کانون ها و خوشه های صنعتی، تبدیل مناطق دیدنی و احیا شده همچون کاروانسراها به بازارچه های صنایع دستی می تواند در رونق صنایع دستی استان کمک کند که این مسئله نیازمند تخصیص اعتبارات لازم است.
وی همچنین از استقبال پر شور مسافران و هنرمندان از نمایشگاه امسال ابراز رضایت کرد و افزود: این نمایشگاه در 144 غرفه برپا شده که هنرمندان استانها در 86 رشته حضور پیدا کردند و در برخی از غرفه ها به تولید زنده آثار می پرداختند که مورد اقبال بازدیدکنندگان قرار گرفته بود.
بیات یادآور شد: این نمایشگاه به علت همجواری با جاذبه جهانی تپه هگمتانه و موزه باعث شد که خیابان نیمه فلج اکباتان از نظر اقتصادی احیا شود.
در پایان مراسم از هلال احمر، فنی و حرفهای، شهرداری، اتوبوسرانی، شهرداری منطقه4، پلیس راهور، صدا و سیما و شرکت سیاحتی علیصدر به عنوان سازمانهای همکاری کننده دراین نمایشگاه تقدیر شد.
همچنین از غرفههای انجمن سفال و سرامیک لالجین، میناکاری اصفهان و غرفه چادر شببافی گیلان به عنوان برترین غرفهها و از "علی شمشیری" در کاشی هفت رنگ از استان فارس، "راضیه تیماجی" در ورشوسازی از لرستان و "هاله زندی" در سفال کتیبه از همدان به عنوان برترین هنرمندان این دوره از نمایشگاه تقدیر شد.
نظر شما