سیداحمد حسینی مدیرکل نظارت بر نشر و توزیع کتابهای درسی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره کیفیت پایین کاغذ کتابهای درسی در سال تحصیلی پیشرو، بیان کرد: کشور ما از حیث واردات کاغذ در شرایط تحریم قرار دارد و لذا برای واردات کاغذ با مشکلات زیادی روبرو هستیم اما با این وجود از سه سال قبل تا کنون تلاش کردیم که بار اصلی نشر کتابهای درسی بر دوش تولیدکنندگان داخلی باشد و برهمین اساس نیز کاغذ کتابهای درسی امسال از نوع کاغذ مکانیکال تولید داخل انتخاب شده است.
وی ادامه داد: این کاغذ کیفیتاش خوب بود و تولیدکننده داخلی نیز به دلیل اینکه تولیدش به دست مخاطب قابل توجهی در داخل میرسید تلاش زیادی در این زمینه کرد.
حسینی افزود: مصرف سالانه کاغذ برای چاپ کتابهای درسی در سال، چیزی در حدود 50 هزار تن است که در مقابل مصرف 300هزار تنی کل کشور رقم قابل توجهی نیست. امسال سعی شد که میزان 40 هزار تن از این مصرف از تولیدات داخل تهیه شود که تولیدکننده داخلی در نهایت تاکنون توانسته تنها نیمی از تعهد خود را عملیاتی کند.
مدیرکل نظارت بر نشر و توزیع کتابهای درسی افزود: سال گذشته میزان استفاده ما از کاغذهای تولید داخل در حدود 20 هزارتن بود و برنامه ما برای امسال افزایش این موضوع بود که تاکنون محقق نشده است و مابقی کاغذ مورد نیازمان را با کمک وزیر آموزش و پروش از منابع موجود و نیز واردات حل کردیم که بخشی از این کاغذ وارداتی در حال حاضر وارد و مصرف شده و بخشی دیگر نیز در دست استفاده است.
حسینی ادامه داد: در کشور ما سالانه 991 جلد کتاب درسی با شمارگان بالغ بر 131 میلیون نسخه منتشر میشود. برای این موضوع روزانه 500هزار جلد کتاب منتشر و به بخش صحافی تحویل داده میشود.
وی درباره روند انتشار این آثار نیز گفت: چاپ کتابهای درسی امسال از سال قبل شروع شده و برخی از کتابها مانند کتابهای درسی پایه سوم و چهارم و پنجم ابتدایی در زمستان سال گذشته به استانها ارسال شد و انتشار کتابهای پایه دوم و ششم که جدید هستند تا الان طول کشیده ولی تا اول مهر به مدارس خواهد رسید.
به گفته وی، کتابهای درسی دوره راهنمایی از 12 شهریور و در استانها توزیع و از امروز نیز در تهران و توسط 5400کتابفروش توزیع میشود و کتابهای درسی دوره پیش دانشگاهی و فنیحرفهای نیز از اول مهرماه در مدارس توزیع میشوند.
حسینی همچنین در مورد تصویرگری نامطلوب برخی از این آثار نیز گفت: کتابهای درسی پایه دوم و ششم ظرف کمتر از سه ماه به دلیل تازگی مطالب، تصویرگری و منتشر شد. طبیعی است که جذابیت بصری گرافیکی آن بالا نباشد. رسیدن به این میزان از مطلوبیت زمانبر است و شاید دو سال زمان ببرد تا به مطلوب نهایی در این زمینه برسیم.
نظر شما