۱۹ شهریور ۱۳۹۱، ۱۳:۱۵

نمایشگاه نقاشی اراک فرصتی برای دیدن رویاهای شیرین کودکانه

نمایشگاه نقاشی اراک فرصتی برای دیدن رویاهای شیرین کودکانه

اراک- خبرگزاری مهر: دنیای کودکی شیرین ترین و بی غل و غش ترین بخش زندگی است، دنیایی پر از رنگ مداد رنگی ها و آرزوهای کوچک و ساده. دنیایی که باید بزرگ شوی تا بدانی چقدر شیرین و دست نیافتنی است، و نمایشگاه نقاشی کودکان اراکی فرصتی برای دیدن این رویای شیرین است.

به گزارش خبرنگار مهر، دنیای کودکی شیرین ترین و بی غل و غش ترین بخش زندگی است، دنیایی که پر از رنگ مداد رنگی ها و آرزوهای کوچک و ساده. دنیایی که باید بزرگ شوی تا بدانی چقدر شیرین و دست نیافتنی ست، و نمایشگاه نقاشی کودکان اراکی فرصتی برای دیدن این رویای شیرین است.

چند روزی است که نمایشگاه آثار نقاشی 26 تن از کودکان اراکی جهت حمایت از کودکان بیمار درنگارخانه آشتیانی اراک برگزار شده است و تماشاچیان این نمایشگاه را نه تنها کودکان تشکیل می دهند که بزرگترها مشتاقانه تر برای دیدن نقاشی هایی می آیند که گذری به روزگار شیرین کودکی اشان می زند.

در کنار رویای کودکی، کودکانمان با نقاشی با دیگران حرف می زنند و خواسته ها و دنیای خود را واگویه می کنند.

تاثیرپذیری کودکان از شخصیت های کارتون ها و فیلم ها

لیلا عزیز آبادی یکی از مربیان نقاشی در پاسخ به این سوال که چه رفتاری در زمینه نقاشی کودک باید داشت گفت: باید در مسیر خلاقیت زایی کودکان حرکت کنیم و سعی شده است در آموزش های داده شده به بچه ها روی خلاقیت آن ها کار شود و در این زمینه اجازه داده ایم که بچه ها از فکر خود استفاده کنند و بزرگ ترها هیچ دخالتی در کشیدن نقاشی ها  نداشته اند.
 

وی با بیان اینکه شیوه های نادرست آموزش های هنری به کودکان موجب می شود بچه ها از شخصیت اصلی خود دور شوند، اظهار داشت: گاهی برخی از بزرگترها و مربیان تصویری را جلوی کودکشان گذاشته و از او می خواهند که همان را بکشد. این یعنی جلوگیری از بروز خلاقیت کودک و مانعی در تصمیم گیری و شخصیت کودک است.
 
فرصتی برای دیدن خود در آینده
 
عزیزآبادی ادامه داد: آثار نقاشی ارائه شده در این نمایشگاه بیشتر موضوعات و تم های یکسان دارند. ما از بچه ها خواستیم که هر چیزی را که دوست دارند بکشند مثلا اینکه در آینده می خواهند چه کاره شوند یا اینکه عکس هایی از آن ها گرفته ایم و خواسته ایم که خودشان را در آینده متصور شوند که می بینیم اکثرا خود را یا پرنسس یا بت من یا اژدها کرده اند.
 
 وی با بیان اینکه  بیشتر نقاشی کودکان تحت تاثیر شخصیت ها ی کارتون ها و فیلم هاست بیان داشت: نقاشی بدون دخالت بزرگترها و کپی باعث پدیدار شدن شخصیت اصلی کودک در نقاشی می شود و می توان ازترکیب رنگ، نحوه خطوط پی به  شخصیت و تاثیرات روانی و نحوه زندگی اش برد.
 
هرچه که دلت می خواهد بکش

هلیا نعیمی یکی از نقاشان کوچک این نمایشگاه گفت: نقاشی را دوست دارم و بیشتر دوست دارم چیزهایی را بکشم که عجیب غریب باشد، مثلا یک آدم که از داخل گل درآمده یا یک  اسب بالدار شبیه پروانه . هلیا گفت: چهار رنگ بنفش، آبی ، صورتی و قرمز را از همه رنگ ها بیشتر دوست دارد.

گلسا سادات میرطالبی که در حال کشیدن نقاشی در نمایشگاه بود گفت: نقاشی خیلی خوب است، هرچیزی را که دلت بخواهد می توانی بکشی مثل زمستان بهار و رنگ صورتی را بسیار دوست دارم.

امیرعلی سرلک یکی دیگر از کودکانی که آثارش در این نمایشگاه ارائه شده گفت: از نقاشی خوشم می آید و کشیدن جنگل و خیابان را بسیار دوست دارم و عاشق رنگ سبز هستم.
 
هنر کودکان معرف افکار و تمایلات درونی آن هاست

سعید اسکندری یکی دیگر از مربیان نقاشی است.
وی که تاکنون بیش از هفت نمایشگاه انفرادی و بیش از 30 نمایشگاه گروهی برپا کرده است و 20 سال است در زمینه طراحی و نقاشی فعالیت می کند در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: کودک از زمانی که قلم به دست می گیرد و شروع به خط خطی کردن روی صفحه کاغذ می کند در حال ایجاد هماهنگی بین ذهن و دست است.
 
اسکندری افزود: در این دوران کودک با زبان بصری آشنا می شود و نیروی خلاقه اش از طریق هنرهای تجسمی ظاهر می شود.

اسکندری با اشاره به اینکه قرار نیست تمام کودکان از هوش و استعداد یکسان در قلمرو هنر برخوردار باشند، اظهار داشت: کودکان ترجیح می دهند افکار خود را به وسیله خط و رنگ بیان کنند تا با کلمات، زیرا این وسیله پرجاذبه به آن ها آزادی مطلق می دهد و اگر فرزندانمان را تشویق نکنیم که به وسیله خط و رنگ افکارشان را بیان کنند به طور قطع با عث از بین رفتن  موثرترین وسیله برای انتقال آنچه را که احساس کرده اند شده ایم.
 
همه کودکان دنیا در نقاشی زبانی بین المللی دارند

وی با بیان اینکه کودکان همه دنیا زبانی یکسان و بین المللی دارند: همه کودکان چه در اینجا چه در یک نقطه دیگر دنیا خانه را مثل هم می کشند یا تعریف های یکسانی از زندگی دارند به طوریکه بیشتر تصویرگرها ، کاراکترهای خود را در نقاشی کودکان پیدا می کنند.

اسکندری  با تاکید بر اینکه نقاشی یک وسیله بازی یا سرگرمی نیست اضافه کرد: نقاشی یک ضرورت و نیاز اساسی، روانی است که از ماهیت کودکان ناشی می شود.

وی ادامه داد: هنر کودکان معرف افکار و تمایلات درونی آن هاست، آنچه که بزرگان با یک نگاه سطحی از آن می گذرند در خطوط کج و معوج و یا یک صفحه رنگی می نامند.

اسکندری گفت: روانشناسان معتقدند از خلال این خطوط و رنگ ها می توان به استعدادهای کودکان پی برد.
 
نمایشگاه نقاشی کودکان در اراک

در این نمایشگاه به همت آموزشگاه هنری خیال اراک با نمایش آثارنقاشی هنرجویان دوره تابستان این آموزشگاه برپا ست.

اکثر آثار این نمایشگاه با آبرنگ، گوآش و پاستل خلق شده است و هر یک از بچه ها بیش از شش اثر در این نمایشگاه دارند.

این نمایشگاه تا 31 شهریور آماده استقبال از کودکان و والدین آنهاست.

کد خبر 1692442

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha