به گزارش خبرنگار مهر، ارسلان هاشمی امروز یکشنبه در بازدید از مناطق سیل زده روستای گنبد به خبرنگاران گفت: از این میزان اعتبار 150 میلیون ریال برای مطالعه و یک میلیارد و 250 میلیون ریال برای ایجاد سیل بند هزینه خواهد شد.
وی تصریح کرد: استقرار شهرها و روستاها در مناطق کوهپایهای، رعایت نکردن مسائل ایمنی و حریم رودخانهها، ساخت و سازهای بیرویه در مسیلها و زیر کشت بردن اراضی حاشیه رودها از دیگر عوامل وقوع بلایای طبیعی بویژه سیل است.
هاشمی ادامه داد: از بین رفتن پوشش گیاهی منطقه در اثر نبود تعادل بین داشت و برداشت مراتع، تخریب جنگل ها و شسته شدن سریع خاک های منطقه به علت نبود پوشش گیاهی مناسب، عامل ایجاد رواناب های شدید و گل آلود و جاری شدن سیل در منطقه می شود.
وی اظهار کرد: مجموعه بخش آبخیزداری استان با انجام مطالعات و شناسایی حوضههای آبریز، انواع اقدامات مکانیکی، بیومکانیکی، بیولوژیکی و مدیریتی را در روستای گنبد این شهرستان انجام میدهد.
هاشمی یادآورشد: اطلاعرسانی، ترویج همگانی و آموزش رسانهای مردم در حفظ محیط زیست به ویژه حفاظت از جنگلها و مراتع و همچنین توجه به مدیریتهای جامع در برنامهریزی میتواند اثرات بلایای طبیعی را کاهش دهد.
مدیر عامل آب منطقهای آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه 20 طرح در وزارت نیرو برای این استان در قالب طرح های مهر ماندگار تعریف شده است گفت: تمام این طرح ها در حوزه آب بوده و تا پیش از پایان کار دولت دهم، به بهره برداری می رسد.
نظر شما