محمدرضا عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه پتانسیلهای بسیار مطلوبی به لحاظ جغرافیایی و آب و هوایی برای پرورش انواع ماهیان خاویاری در استان اصفهان وجود دارد، افزود: پیش از این استانهایی که شرایطی مشابه با شرایط آب و هوایی استان اصفهان داشتهاند، در پرورش ماهیان خاویاری موفقیتهای بسیاری به دست آوردهاند که این موضوع، نویدبخش موفقیت حتمی اصفهان در پرورش ماهیان خاویاری خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته پرورش ماهیان خاویاری به صورت آزمایشی در سطح استان اصفهان انجام شده، اظهار داشت: از آغاز پرورش آزمایشی ماهیان خاویاری در سطح استان اصفهان سه سال میگذرد و خوشبختانه امکانسنجیهای بسیار مطلوبی در این زمینه صورت گرفته که نتیجهبخش نیز بوده است.
مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه در دو سال اخیر بیش از دو هزار و 500 بچهماهی خاویاری به این استان منتقل شده، تصریح کرد: میانگین وزن هر یک از این قطعه بچهماهیها نزدیک به پنج گرم بوده که هماکنون به مرکز تکثیر شیلات استان اصفهان منتقل شده و کارشناسان و پرورش دهندگان در حال بررسی و مطالعه آنها هستند.
امکانسنجی شرایط اقلیمی استان اصفهان برای پرورش ماهیان خاویاری
وی با اشاره به اینکه به منظور سنجش بهترین شرایط اقلیمی برای پرورش ماهیان خاویاری در سطح استان اصفهان، بچهماهیهای خاویاری به تعدادی از شهرستانهای استان ارسال شدهاند، اضافه کرد: هماکنون شهرستانهای آران و بیدگل، خور و بیابانک و فلاورجان به منظور امکانسنجی پرورش ماهیان خاویاری جزو شهرستانهای پایلوت انتخاب شدهاند که با توجه به شرایط موجود امیدواریم در تمامی مناطق به نتایج قابل توجهی دست یابیم.
عباسی با اشاره به گونههای ماهیان خاویاری وارد شده به استان اصفهان به منظور امکانسنجی پرورش، ادامه داد: انواع فیلماهی، اوزونبرون، استرلیاد، چالباس، قرهبرون و سیبری از جمله ماهیان خاویاری منتقل شده به اصفهان هستند که از بدو ورود مورد مطالعات مختلفی قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به اینکه دو گونه از ماهیان خاویاری وارد شده به اصفهان، موقعیت بهتری برای رشد و تکثیر دارند، بیان داشت: در میان تمامی گونههای وارد شده، دو گونه فیلماهی و سیبری شرایط بهتری برای رشد و تکثیر دارند که بیشترین تمرکز کارشناسان جهاد کشاورزی نیز بر این دو گونه قرار گرفته است.
ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر کاهش یافته است
مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین اولویتهای این سازمان، پرورش گسترده ماهیان خاویاری در استان است، گفت: متاسفانه تحقیقات مختلف انجام شده نشان میدهد که ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر در دهههای اخیر کاهش چشمگیری داشته و از روند کاهنده بسیار سریعی برخوردار بوده است.
وی بخشی از دلایل کاهش ذخایر ماهیان خاویاری را صید این گونه از ماهیان توسط صیادان کشورهای حاشیه دریای خزر دانست و افزود: البته احداث سد بر روی رودخانههایی که به عنوان محل تخمریزی ماهیان خاویاری محسوب میشوند هم باعث شده که میزان تکثیر این گونه از ماهیان در دو دهه اخیر بسیار کاهش یابد.
عباسی با اشاره به اینکه با روند رو به رشد تولید و تکثیر ماهیان خاویاری در استانهای کشور و به ویژه اصفهان، شاهد کاهش وابستگی به ذخایر خاویاری دریای خزر خواهیم بود، اظهار داشت: امیدواریم با اجرای برنامهریزیهای انجام شده، در آیندهای نه چندان دور، یکی از مهمترین تولید کنندگان ماهیان خاویاری در کشور باشیم.
نظر شما