دكتر موسوي شوشتري در گفت و گو با خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر" در زمينه پژوهش خود گفت : در نتيجه پژوهشي كه صورت گرفته است، الياف مبادله كننده يون با قابليت جذب تركيبات يوني ايجاد شده است.
وي تصريح كرد : با توجه به اينكه در بسياري از صنايع كشور، تركيبات يوني وجود دارد و غلظت اين تركيبات در برخي موارد در حدي نيست كه بتوان آنها را تجزيه كرد، از الياف مبادله كننده يون حاصل از نتيجه اين پژوهش مي توان براي تجزيه اين تركيبات استفاده كرد. بدين صورت كه الياف در مسير محلول ها و پسآب ها قرار داده مي شود. اين الياف متناسب با عوامل شيميايي كه در آنها وجود دارد، يون خاصي را جذب مي كنند. با جذب يونها، نوع يون تعيين مي شود و بر اساس آن ميزان يون جذب شده نيز معين مي گردد.
اين محقق يادآور شد : همچنين با استفاده از الياف مبادله كننده يون توليد شده در اين پژوهش، مي توان براي تصفيه پسماندهاي صنايع پتروشيمي و جلوگيري از آلودگي هاي زيست محيطي استفاده نمود.
استاد نساجي دانشگاه امير كبير افزود : معمولا در پساب هاي صنايع پتروشيمي يون هاي فلزي سنگين وجود دارد كه با استفاده از اين الياف توليد شده مي توان انواع يونهاي فلزي مخصوصا فلزهاي سنگين را كشف نمود.
دكتر موسوي شوشتري به مزاياي ديگر اين الياف اشاره كرد و يادآور شد: الياف توليد شده مي توانند رنگ هايي را كه به صورت تركيبات يوني محلول هستند جذب نمايند تا در صنايع نساجي مورد استفاده قرار گيرند.
نظر شما