۲۲ شهریور ۱۳۹۱، ۱۰:۲۵

گزارش خبری/

ایران در ماتم صادق آل محمد (ص) مویه می کند

ایران در ماتم صادق آل محمد (ص) مویه می کند

مشهد - خبرگزاری مهر: شیعه اگر در اندوهش خون بگرید او را نباید سرزنش کرد امام شهید اسطوره ای برای همه است و افتخار علویانی که اولین دانشگاه را با جعفر بن محمد به دنیا معرفی کردند این گونه است که در ماتمش همه ایران مویه می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، جهان تشییع پس از هزاره ای از آن روز سخت،چله نشین مصیبت جان کاه بزرگواری است که در دوره حضور پر بار و پر ثمرش در منصب امامت شیعه ، برای همه تاریخ، سیره نبوی را ماندگار و جاودانه کرد.

حضرت امام صادق(ع) در سال 148 هجری قمری در زمان منصور خلیفه سفاک عباسی ،پس از تحمل فشارها و محدودیت های فراوان ،به دیدار حضرت رحمان شتافت، تا دلهای تفتیده مریدان و پیروانش تا قیامت داغدار وجود مبارکش باشد.

هر سال با آمدن شوال و روز 25 این ماه شریف ، سینه های مالامال از عشق به پسر پیامبر ، لبریز از غصه های پیکر افکنی می شود که تنها مرهم آن مداحی و عزاداری و روضه خوانی و اشک است، هرچند این درد بی درمان مثل زخمی پایدار همچنان با شیعه و سرنوشت پر فراز و نشیب و تاریخ سراسر رنجش گره خورده است.

موقعیت استثنایی

متفکر والامقام شهید مرتضی مطهری می گوید: امام صادق(ع) شیخ الائمه است.حضرت نسبت به امامان دیگر عمر بیشتری داشتند و در 65 سالگی رحلت فرمودند.

وی تصریح کرده است .هنگامی که امویان و عباسیان سرگرم زد و خورد با یکدیگر بودند، موقعیت  استثنایی برای امام بوجود آمد تا بساط تعلیم را  بگستراند و به تعلیم و تربیت و تاسیس حوزه علمیه بپردازد.

بر اساس تحقیقات شهید مطهری ،مدرسه ای که آن حضرت تاسیس کرد و شاگردان زیادی که تربیت کرد و رونقی که به بازار علم و فرهنگ اسلامی داد،اثر اجتناب ناپذیر در گسترش علوم اسلامی در پهنه گیتی داشت.

محبوب همه

مرحوم دکتر جعفر شهیدی نیز می نویسد: امام صادق (ع) گذشته از منزلتی که در نزد شیعیان دارد، در دیده عامه مسلمانان نیز دارای مقامی والاست.بزرگان اهل سنت و جماعت از روزگار وی تا امروز او را به کرامت خلق، دانش فراوان ، بخشش بسیار و عبادت طولانی ستوده اند.

این دانشمند فقیه تصریح می کند : شنیدن سخنانش موجب زهد دنیا می شد و اقتدای به او بهشت را در پی داشت.نور چهره اش گواهی می داد از سلاله نبوت است و پاکی کردارش آشکار می ساخت از ذریه رسالت است.

رئیس مذهب شیعه

استاد جواد محدثی می گوید: لقب رئیس مذهب شیعه بدین جهت برای امام ششم شیعیان شهرت یافت که معارف شیمی در دوران ایشان و در سایه تعالیم حضرتش فرصت  انتشار یافت.

وی می افزاید: در اواخر دوران امامت حضرت باقر (ع) همزمان با ضعف مفرط بنی امیه ،فشارها بر آن حضرت کاهش یافت و شرایط اجازه تشکیل حلقه های درس و بیان حقایق دین و شریعت را به آن جناب  می داد .همچنان که آمد و شد اصحاب نزدیک امام نیز مقدورتر می شد.

وی بیان می کند: این میراث به امام صادق نیز رسید و از آغاز دوران امامت ایشان تا پایان عمر بنی امیه در سال 132 ادامه یافت.

بگفته استاد محدثی به نقل از شیخ طوسی ،نام 3223 نفر به عنوان اصحاب امام صادق(ع) برده شده است.

مکتب جعفری

مکتب جعفری در بین مذاهب اسلامی نامی آشنا و شایسته احترام است.تمامی علمای اهل سنت و بویژه دانشمندی که انصاف را نیز دستمایه کار خویش قرارداده اند،اذعان کرده اند،حضرت امام صادق (ع) در انتقال مفاهیم ناب اسلامی، تبیین فقه و  پیام رسالت نبی مکرم اسلام ،بی نظیر و بی همتا بوده است.

از نگاه شیعه نیز مکتب جعفری دانشگاه انسان سازی است.

زنان و مردان شیعه با قال الصادق(ع) مشی و مرام و طینت خود را سامان می دهند و با الهام از احادیث آن امام همام پنجره های سعادت را بر روی خود می گشایند.

از نظر شیعه امام صادق (ع)چراغ همیشه فروزانی است که بشریت مرهون و مدیون مجاهدتها و روشنگری های او در گشودن در بها و گره های علمی است.

گونه بارانی مشهد

مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران امروز در رثای امام ششم و حراست کننده آیین علوی ،گونه ای بارانی دارد.

هیاتهای عزادار و دهها هزار سینه زن و زنجیر زن در مشهد و در سالروز شهادت این بزرگوار به ساحت امام ثامن و ضامن تسلیت می گویند.

خیابانها و معابر شهر رخت عزا در تن دارد و صدای مداحان و سخنرانان به گوش می رسد.

 برگزاری همایش بزرگ صادقیون در حرم رضوی عظیم ترین گرد همایی ارادتمندان این معصوم در مشهد است که از لحظاتی پیش آغاز شده است.

کد خبر 1694739

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha