۲۲ شهریور ۱۳۹۱، ۱۲:۱۷

به مناسبت شهادت امام صادق(ع)/

امام صادق(ع) پایه گذار و احیا گر مکتب شیعه و آئین زندگی

امام صادق(ع) پایه گذار و احیا گر مکتب شیعه و آئین زندگی

شهرکرد - خبرگزاری مهر: امام صادق (ع) پایه گذار و احیا گر مکتب شیعه است به خاطر اینکه در زمان امام صادق در واقع آئین زندگی شیعی از هر نظر به شکل کامل خودش درآمد و به صورت یک نظام جامع بیان شد.

به گزارش خبرنگار مهر،  امامان معصوم(ع) همه متصل به منبع علم و قدرت بی‌پایان الهی بودند و همه از یک منبع و یک سرچشمه سیراب می‌شدند، با این حال به خاطر فراهم نبودن شرایط زمانی و اجتماعی، هیچ یک از امامان مانند حضرت صادق(ع) در عرصه‌های مختلف نقش ایفا نکرده‌اند.

حضرت صادق(ع) یکی از مهم‌ترین ارکان شیعه و به عنوان رئیس "مکتب جعفری" یاد می‌شود. او بنیان‌گذار علوم گوناگون مورد نیاز جامعه اسلامی، بلکه بشری می‌باشد. دانش کلام و اعتقادات، فلسفه و علوم عقلی، تربیت و اخلاق و عرفان، حدیث، فقه، تفسیر، شیمی، روان‌شناسی، پزشکی، لغت و ادبیات، از جمله‌دانش‌هایی است که امام صادق(ع) به شاگردان و جامعه بشری آموخته است.

معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر باعرض تسلیت شهادت امام ششم، امام جعفر صادق(ع) اظهار داشت: در واقع نهاد امامت تداوم بخش نظام نبوت بشر و نظم نوینی که پیامبر اکرم پایه گذاری کردند است و این نظم هم از نظر اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در زمان ائمه ی هدی(ع) تبیین شد و تداوم پیدا کرد.

حجت الاسلام سید محمد میربد اظهار داشت: شیوه ی هرکدام از ائمه در خصوص تداوم سنت و سیره ی پیغمبر با هم متفاوت نبوده است، بلکه متنوع بوده است.

وی با اشاره به شیوه تدام سنت و سیره پیامبر(ص) توسط امام صادق (ع)، ادامه داد:  امام صادق(ع) هم باز از فضایی که از نظر تاریخی و اجتماعی ایجاد شده بود برای تبیین علوم نبوت استفاده کردند که این را ما هم اکنون در غالب علم فقه، علم کلام وعلم حدیث می شناسیم.

امام صادق(ع) پایه گذار و احیا گر مکتب شیعه

وی ادامه داد: ما هم اکنون امام صادق را پایه گذار و احیا گر مکتب شیعه می دانیم به  خاطر اینکه در زمان امام صادق در واقع  آئین زندگی شیعی به تعبیری از هر نظر (حقیقی، اجتماعی، سیاسی) به شکل کامل خودش درآمد و و به صورت یک نظام جامع بیان شد.
 
 حجت الاسلام سید محمد میربد اذعان داشت: امام صادق شاگردان زیادی داشتند که بعضی از این شاگرد ها هم شیعه نبودند، اما تفکرات و اعتقادات بعد از پیامبرتداوم به مساله ی امامت بود وحتی آنهایی هم که این مساله را نپذیرفته بودند پای درس امام صادق شرکت می کردند و از علومی که ایشان ارائه می دادند بهره می بردند و می توان در این  زمینه افراد زیادی مثال زد، در علم کلام ابن حشام، درعلم شیمی جابر ابن حیان .
 
 سبک زندگی شیعی در زمان امام صادق(ع) بیان شده است
 
وی تصریح کرد: در فقه شاگردان زیادی بودند و احادیث امام صادق در مورد موضوعات فقهی را بیان کرده اند  پس در واقع در زمان ایشان می توان گفت مسائلی که سبک زندگی شیعی را به تعبیری کامل می کند بیان شده است و در زمان امام صادق قوانین و قوائد آن شکل گرفته است.
 
وی تاکید کرد: ممکن است این قوانین و قواعد در طول زمان باز دستخوش تغییراتی شوند اما اساس اصول و چارچوب زندگی شیعی در زمان امام صادق بیان شده و تبیین شده است.
 
معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: ما برای زندگی ائمه ی مان  دو وجه قائل هستیم یعنی یک وجهی که اینها یک زندگی اجتماعی مثل بقیه ی مردم داشتند و یک زندگی معنوی.
 
وی یادآور شد: ما یک جایگاه معنوی برای این بزرگان قائل هستیم از این جهت که امام نایب پیغمبر است.
 
 
راهبرد امام صادق(ع) در جلب اعتماد مردم به علوم اهل بیت
 
حجت الاسلام سید محمد میربد با اشاره به مباحث امامت، عنوان کرد: یکی از اساسی ترین منابعی که در مساله ی امامت داریم در اصول کافی است  که در واقع امام را دارای توانمندی هایی می داند واین در حقیقت جنبه ی دیگری از وجود امام در جامعه می شود.
 
 معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: راهبرد امام صادق در زمان خودشان یک راهبرد تعیین کننده برای زندگی یا حیات شیعی بود و یک راهبردی بود که از ورای آن بتواند در حقیقت جلب اعتقاد مردم به گرایش به علوم اهل بیت شود.
کد خبر 1694770

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha