به گزارش خبرنگار مهر، از جمله موضوعاتی که سبب ایجاد آسیب به بنای تاریخی مسجد امام می شد موضوع نم و رطوبت و تردد خودروها در کنار این بنای تاریخی بود که خبرگزاری مهر نیز در این خصوص موضوع را همواره دنبال می کرد.
نباید فراموش کرد که کوچههای اطراف مسجد جامع عباسی از سطح بالاتری نسبت به مسجد برخوردار است که این امر در نهایت سبب ورود نم به این مسجد میشود و اجازه نفس کشیدن به این مسجد زیبای تاریخی نمیدهند لذا اکنون شاهد هستیم که پس از گذشت یک دوره زمانی نم زدگی مجددا در مسجد و دیوارههای اطراف آن به چشم میخورد که رفع آن موضوعی است که باید با جدیت دنبال میشد.
اما موضوعی که در چند روز اخیر سازمان میراث فرهنگری، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با همکاری سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان آغاز کرده، گودبرداری و هم سطح کردن سطح خیابان و کوچه کناری مسجد جامع عباسی با داخل مسجد است که این امر میتواند تا حدود بسیاری در حذف این نم موثر باشد.
در این خصوص معاون میراث فرهنگی استان اصفهان به خبرنگار مهر گفت: این طرح با هزینه سازمان میراث فرهنگی توسط سازمان نوسازی و بهسازی در حال انجام است.
ناصر طاهری ادامه داد: در این طرح قرار است کف خیابان کنار مسجد پایین آمده تا در نهایت با اجرای این امر رطوبت داخل مسجد حذف شود.
وی در خصوص حفاری وسائل نقلیه سنگین در حاشیه دیوارههای این مسجد به خبرنگار مهر گفت: یک دستگاه تراکتور با رعایت فاصله چهارمتری از دیوار مسجد مشغول جمعآوری آسفالت و خاکهای این منطقه است و زمین چسبیده به دیوار مسجد را با دست خاک برداریم میکنیم.
طاهری هدف از خاک برداری این بخش را کف سازی گذر دانست و ادامه داد: در نهایت در این بخش محدودیت تردد وسائل نقلطه را خواهیم داشت.
معاون میراث فرهنگی استان اصفهان در ادامه سخنان خود یادآور شد: در این طرح که سطح زمین نزدیک به 80 سانتی متر نسبت به مسجد بالا آمده هم سطح خواهد شد و علاوه بر آن رطوبت را از دیوارهها حذف خواهیم کرد.
در هر صورت انتظار میرود تا سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان با دقت و ظرافت خاصی در این خصوص عمل کند چرا که سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان در بخشی از پروژههای خود آنگونه که باید و شاید درست عمل نکرده لذا دقت و تامل زیادی را طلب میکند تا این بخش از خیابان و کوچه همجوار مسجد جامع عباسی که نگین مساجد ایران به شمار میرود دچار آسیب نشود.
علاوه بر آن نباید فراموش کرد که محراب این مسجد زیبای تاریخی نیز پشت همین دیوارهها قرار گرفته و هر گونه بیدقتی و یا بهانههایی برای سرعت بخشیدن به کار میتواند تخریب این محراب زیبای تاریخی و فرو ریختن بخشی از دیوارههای مسجد جامع عباسی را به همراه داشته باشد.
بر اساس مشاهدات خبرنگار مهر، تا کنون عملیات گودبرداری و کف سازی بخشی از حاشیه مسجد امام انجام شده و در حال حاضر این گود برداری همچنان با یک دستگاه بیل بکهو در حال انجام است و بر اساس گفته های پیمانکار این پروژه قرار است پس از اتمام این مرحله ناودان های این مسجد که در حال حاضر دارای مشکل است نیز تغویض شود.
....................
گزارش: محمد قاسمی
عکس: ایمان حجتی
نظر شما