انور حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این طرح در جنگلهای حوزه شهرستان در سامان های عرفی پردانان و بدرآباد اجرا شد اظهارداشت: برای اجرای طرح عملیات پرورشی و بهداشتی برای درختان جنگلی 300 میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه جنگلهای حوزه شهرستان پیرانشهر سر آغاز جنگلهای ناحیه رویشی زاگرس هستند افزود: در سالهای اخیر تغییرات اقلیمی، قطع یکسره برای کشاورزی، بهره برداری نادرست برای تهیه چوب سوخت، بیماری ها، آتش سوزی و چرای دام این جنگل ها را تهدید می کند.
حسینی ادامه داد: همچنین خشکسالی های مکرر سنوات گذشته، کاهش نزولات جوی، پدیده ریزگردها و گرم شدن هوا باعث کاهش مقاومت درختان جنگلی ناحیه رویشی زاگرس شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری پیرانشهر جلوگیری از بروز این پدیده ها در جنگلهای پیرانشهر را از عمده اهداف اجرای طرح عملیات پرورشی و بهداشتی برای درختان جنگلی عنوان کرد و گفت: در جنگلهای شاخه زاد و متراکم به علت رقابت شدید تاجی و ریشه ای منابع مورد نیاز درختان بین پایه های موجود پخش می شود. در این راستا به منظور توزیع بهینه منابع موردنیاز درختان عملیات پرورشی و بهداشتی صورت می گیرد.
حسینی حذف پایه های خشک، آفت زده، کج و معوج و معیوب را از مزایای این طرح برشمرد و افزود: با اجرای این طرح از یک طرف منابع آلودگی و ایجاد آفت را از بین می بریم و از طرف دیگر با کاهش رقابت موجود، درختان الیت و نخبه مستقر می شوند تا در نهایت جنگل به فرم پرورشی دانه زاد با درختانی بلند و خوش فرم در آید.
وی با بیان اینکه خروج مقطوعات به منظور جلوگیری از شیوع آفات و بیماری ها و آتش سوزی های احتمالی لازم و ضروری است گفت: در این طرح حذف پایه ها به روش قطع در ارتفاع 30 – 20 سانتی متری از سطح زمین در شیبهای شمالی به وسیله تبر انجام می شود.
نظر شما