به گزارش خبرنگار مهر، این نشست چهارشنبه 29 شهریور ماه ساعت 17:30، در محل کتابسرای روشن با حضور نویسنده و برخی از نویسندگان و منتقدان ادبی از جمله قباد آذرآیین، محسن فرجی، ابراهیم دم شناس، ابراهیم مهدیزاده، فارس باقری، کاوه فولادینسب، فرحناز علیزاده و ... بر گزار خواهد شد.
این مجموعه 11 داستان کوتاه را در برمیگیرد و در پایان آن «فرهنگ واژهها، اصطلاحات، تعابیر و اسامی خاص» و یادداشتی از نویسنده با عنوان «موخره» آمده است که علومی در آن درباره زبان و فرهنگ بومی مردم بم مطالبی بیان شده است. داستانهای کوتاه علومی در این کتاب هم مانند دیگر آثار و رمان اخیرش «ظلمات» در گروه ادبیات بومی قرار دارد و درباره زندگی و اسطورههای مردم بم است.
مردم این اقلیم در ذهن و باورهایش آنچه را که از امر واقع در معرض شناخت در نمیآورد به ساحت بیگانگی مطلق یا نسبی در میآورد که جایگاه آن دهشت و هیبت بود و شکلهای بیان، اغلب باورهایی ترسناک مانند غولهای فریبکار و درنده خوی بیابان و چاههای خشکیده جایگاه دیوها و یا قصههایی که منطقشان، بی منطقی است مانند قصه دختر شهر هیچاهیچ.
تاریخ اجتماعی مردم بم با خشونتهایی شدید همراه بوده که با خشونت طبیعت همپا شده است، به طور مثال نمونهای که در این مجموعه هم جلوه داستانی پیدا میکند، رفعت نظام نرماشیری مشروطهخواهی انساندوست بود که سرانجام با همکاری متنفذان کرمان و سرکنسول انگلستان به دار کشیده شد. مختصری از زندگی این شخصیت در کتاب «پیغمبر دزدان» محمدابراهیم باستانی پاریزی آمده است.
نظر شما