به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد شاعری در مراسم بیست و پنجمین سالگرد پروتکل مونترال در روز جهانی ازن گازهای مربوط به سموم کشاورزی را از گازهای مخرب لایه ازن دانست و گفت : براساس پروتکل مونترال، جمهوری اسلامی ایران متعهد شده است تا سال 2030 برای حذف کامل این گاز مخرب در کشور اقدام کند .
وی راهبرد جامع سازمان حفاظت محیط زیست را در این مرحله حذف هیدروکلرکربنها دانست و ابراز امیدواری کرد: امسال ده درصد از این نوع گاز مخرب لایه ازن، در سموم مصرفی کشاورزی و 30 درصد آن تا سال 2015 حذف شود.
شاعری با بیان اینکه اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مرحله نخست اجرای این طرح با حذف گازهای گلخانه ای و تغییر خطوط تولید صنایع برودتی و حرارتی و افشانه های تنفسی و دارویی همراه بوده است، این اقدامات را موفقیت آمیز توصیف کرد و گفت: بررسی ها نشان می دهد، سالانه 9500 تن مواد مخرب لایه ازن، در بیش از 1300 واحد صنعتی حذف شده است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل دارد، در زمینه حفاظت از لایه ازن با انتقال تکنولوژی، ساز و کارهای اجرایی و مدیریت افکار عمومی در حوزه کنوانسیون مونترال و ارائه دستاوردها به کشورهای علاقه مند کمک کند .
در این مراسم نماینده سازمان ملل برای دومین سال متوالی لوح تقدیر حفاظت از لایه ازن را به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست جمهوری اسلامی ایران اهدا کرد.
این لوح تقدیر حاصل تلاش و همکاری مشترک سازمان محیط زیست و سایر وزارتخانه ها و نهادهای ذیربط کشورمان در زمینه عمل به تعهدات ایران در پروتکل مونترال و نقش برجسته ایران در حفاظت از لایه ازن برای نسل های آینده است.
کاهش تدریجی و حذف مصرف مواد مخرب لایه ازن بر اساس برنامه زمان بندی مصوب پروتکل به تفکیک برای گروه های مختلف مواد مخرب لایه ازن از اهداف این پروتکل است.
نظر شما