فاطمه نظری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: تغییر شیوه زندگی افراد جامعه میتوان از بار بیماریها بر سامانه نظام سلامت و ارائه خدمات بهداشتی درمانی در کل جامعه کاست.
وی افزود: آمارها نشان میدهد که در کشورهای پیشرفته 9 مورد از 10 علل منجر به مرگ مربوط به رفتارها و شیوه زندگی افراد است.
عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: سلامتی مستلزم ارتقاء شیوه زندگی بهداشتی است و مطالعات انجام شده حاکی از آن است که بین سلامتی و شیوه زندگی ارتباط وجود دارد.
وی افزود: گسترش فرهنگ « سالم زندگی کردن» نیاز به تغییر مفاهیم ادراکی و اعتقادی دربارۀ عادات آموخته شدهقبلی و مسائل فرهنگی دارد.
نظری با بیان اینکه تنها با درک مفاهیم اولیه و اساسی شیوۀ زندگی سالم در طولانی مدت میتواند افراد را از ابتلا به بیماریها، حوادث و پیامدهای نامطلوب آنها حفظ کرد، ادامه داد: توجه به بهداشت و ارتقاء سلامت از طریق بهرهمندی از خواب،استراحت و فعالیت بدنی کافی، مراقبتهای بهداشتی- پزشکی ، افزایش سطح ایمنی و پیشگیری از حوادث امکانپذیر است.
عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: به طور کلی تغییر شیوه زندگی کلید دستیابی به زندگی سالم در عصر حاضر است، بنابراین با روی آوردن به سبک و شیوه زندگی سالم مانند تغذیه صحیح و مناسب، فعالیت بدنی و ورزش منظم، کنترل وزن، کنترل استرس، رفتارهای بهداشتی و ارتقاء سلامت، کاهش یا ترک مصرف دخانیات، الکل و مواد مخدر میتوان بسیاری از مشکلات و بیماریهای مزمن و غیرواگیر امروزی را پیشگیری یا درمان کرد.
وی گفت: ضروری است که با دنبال کردن شیوۀ زندگی سالم، خطرات سلامتی را از خود دور کرده و اضافه وزن و چاقی را کنترل، وزن خود را متعادل نگهداشته، اعتماد به نفس خود را بازیافته، انرژی خود را افزایش داده و سبب ارتقاء سلامت و تأمین عمر مفیدوطولانی شویم و در نهایت به احساس بهتر بودن و بهتر زندگی کردن دست پیدا کنیم.
نظر شما