به گزارش خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، از آثار تاليفي مرحوم نواب صفا مي توان به كتاب هايي مانند : عصارخانه هاي اصفهان ، شرح حال فرهاد ميرزا ، قصه ي شمع ( خاطرات هنري ) ، از ياد رفته تك درخت ) و ... اشاره كرد .
اين گزارش حاكي است وي در سال 1303 خورشيدي در كرمانشاه چشم به جهان گشور و علاقه ي وي به شعر و ادبيات از كودكي ، شاعر را با خود همراه ساخت تا اين كه در سال 1324 به ساختن تصنيف پرداخت و نخستين تصنيف خود را بر روي يك ملودي كردي با مطلع ( موسم گل شد و وقت گل چيدن ) ساخت .
نواب صفا در سال 1325 در بزرگترين كنگره ي شعرا و نويسندگان ، به عنوان شاعر برگزيده معرفي و تقدير شد و در سال 1336 از سوي حسينقلي مستعان براي همكاري به راديو دعوت شد و تا دو دهه بعد از اين تاريخ ، برنامه هاي مختلف راديويي از جمله هنر زندگي - گوشه و كنار شهر - كاروان شعر و موسيقي و ... را عهده دار بود و در سال 1335 تا 1357 مشاغلي از جمله عضويت شوراي نويسندگي راديو و ... را بر عهده داشت .
به گزارش مهر ، خاندان پدري وي از نواب هاي اصفهان بودند ، معتمد الدوله نشاط - شاعر و دانشمند مشهور عصر قاجار دايي پدرش بود ، پدر وي نيز مردي عارف مسلك بود كه از طرف ظهير الدوله به لقب طريقت نواب علي مفتخر گرديده بود ، مادر نواب صفا نيز موسس نخستين مدرسه ي ملي با نام " بصيرت " در كرمانشاه بود .
گفتني است آهنگسازان و خوانندگان بنامي همچون مرتضي محجوبي - روح الله خالقي - مجيد وفادار - بنان - عبدالعلي وزيري - قوامي و ... با وي همكاري هنري داشته اند .
مراسم تشييع وي روز دوشنبه ساعت 8 صبح از مقابل بيمارستان ايرانمهر تهران خواهد بود . گفتني است اسماعيل نواب صفا مدتي نيز در همين بيمارستان بستري شده بود .
صبح بيست و هشتم صفر ، بر اثر سكته ي قلبي
" اسماعيل نواب صفا " شاعر و تصنيف ساز درگذشت
خبرگزاري مهر - گروه فرهنگ و ادب : اسماعيل نواب صفا - شاعر و تصنيف ساز و خالق ترانه هاي ماندگاري چون : آمد نوبهار ، رفتم و بار سفر بستم ، جواني و ده ها تصنيف ديگر ، بر اثر سكته ي قلبي در تهران درگذشت .
کد خبر 170023
نظر شما