۳۰ شهریور ۱۳۹۱، ۱۱:۵۷

هادربادی خبر داد:

2000 هکتار از اراضی کشاورزی خراسان جنوبی زیرپوشش آبیاری تحت فشار است

2000 هکتار از اراضی کشاورزی خراسان جنوبی زیرپوشش آبیاری تحت فشار است

بیرجند – خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر بیش از دو هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر پوشش طرح آبیاری تحت فشار قرار دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا هادربادی صبح پنجشنبه در کارگروه تخصصی خشکسالی، سرمازدگی و مخاطرات کشاورزی استان، اظهارداشت: تاکنون دو هزار و 450 هکتار از اراضی استان تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار گرفتند.

وی با اشاره به کمبود منابع آب و خشکسالی 14 ساله در استان، عنوان کرد: استفاده از روش های کشاورزی نوین و آبیاری های قطره ای تاثیر بسزایی در رونق کشاورزی استان دارد.

هادربادی با اشاره به اینکه هم اکنون آبیاری تحت فشار در بین کشاورزان و بهره برداران این بخش اطلاع رسانی شده و ترویج یافته است، افزود: هم اکنون پرونده اجرای هفت هزار و 500 هکتار از اراضی استان برای آبیاری تحت فشار در دست بررسی است.

وی با بیان اینکه این رقم معادل سه برابر کار انجام شده تاکنون در استان است، تصریح کرد: از این تعداد پرونده 960 هکتار از اراضی استان برای اجرای طرح آبیاری تحت فشار در دست اجرا است.

هادربادی با اشاره به اینکه افزایش راندمان آبیاری از دیگر فعالیت های جهاد کشاورزی استان در کاهش خسارات خشکسالی است، افزود: در این راستا در شرکت های سهامی زراعی راندمان آبیاری از 31 درصد به 65 درصد رسیده است.

وی انجام کشاورزی حفاظتی تسطیح، انتقال آب با لوله به مزارع و یکپارچه سازی اراضی را از دیگر فعالیت های جهادکشاورزی برشمرد.

تعیین الگوی کشت در خراسان جنوبی نیازمند تامین اعتبار

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تامین اعتبار برای تعیین الگوی کشت در خراسان جنوبی را از موضوعات مهم در بحث خشکسالی دانست و افزود: تامین اعتبار تعیین الگوی کشت از سال 78 در سند توسعه استان خراسان بزرگ قرار داشته و امروز نیازمند بازنگری است.

وی اضافه کرد: به دلیل اهمیت این طرح در کشاورزی استان برای کاهش خسارات ناشی از خشکسالی، تعیین الگوی کشت باید از محل اعتبارات خشکسالی تامین اعتبار شود.

هادربادی با اشاره به اینکه راندمان آبیاری و پروژه های آبخوان داری را ز پروژه های حیاتی در بخش کشاورزی استان دانست و افزود: آبخوان شاهرگ حیاتی برای بیرجند محصوسب شده و نه تنها برای تزریق آب بلکه برای جلوگیری از سیلاب ها و فرسایش بادی در استان اجرا شده است.

وی با بیان اینه کنترل فرسایش بادی از مهمترین اهداف این طرح بوده است، افزودو: در این راستا تاکنون 20 گونه محصول دیم با 25 هزار اصله کشت شده است.

هادربادی با شاره به کمبود اعتبار در مرکز تحقیقات کشاورزی استان، افزود: سالانه 10 الی 20 میلیون تومان به این مرکز اختصاص می یابد که با توجه به حجم بالای تحقیقات این اعتبار پاسخگوی تحقیقات نیست.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون مصرف بیش از 90 درصد آب استان به حساب بخش کشاورزی گذاشته می شود، بیان کرد: آب مورد نیاز در واحدهای مرغداری که صنعت به شمار می رود و سایر زمینه ها باید از آب مصرفی بخش کشاورزی مجزا شود.

هادربادی همچنین در خصوص حمایت از پایان نامه های دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در حوزه مدیریت بحران در استان، گفت: اجرای طرح های کشاورزی باید کارشناسی و تخصصی باشد و برای رفع مشکلات کشاورزان باید از علوم روز استفاده کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از مسئولان دانشگاه ها خواست: با رفتن به مزارع، برای شناسایی مشکلات کشاورزان و ارائه طرح های کاربردی به مسولان اجرایی اقدام کنند.

کد خبر 1700634

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha