به گزارش خبرنگار مهر، در جوابیه این اداره کل آمده است: احتراما در خصوص گزارش با عنوان "اشتیاقی که پشت کلاس پنجم ماند" در خبرگزاری مهر به استحضار می رساند دانش آموزان مقطع ابتدایی روستای سرخه مهر در سال تحصیلی 91-90 تعداد 24 نفر بوده که 8 نفر از آنان در پایه پنجم تحصیل کرده و با توجه به استقرار نظام جدید آموزشی برای سال تحصیل 92-91 با ثبت در سیستم ستاد در پایه ششم ابتدایی ثبت نام و ادامه تحصیل خواهند داد، علیرغم آمار کم دانش آموزان(زیرنرم بودن) بر اساس مصوبه شورای برنامه ریزی آموزش و پرورش استان در کلیه مناطق عشایری با وجود 10 نفر دانش آموز مقطع ابتدایی اقدام به تشکیل کلاس ضمیمه مدارس ابتدایی نموده و همچین قابل ذکر است که در سال تحصیلی 92 - 91 هیچ گونه خروجی دانش آموز در مقطع ابتدایی در حوزه عشایری مشاهده نشده است.
ضمنا در جهت خدمت رسانی به مردم سخت کوش و دانش آموزان عزیز عشایری، آموزش و پرورش لرستان با ایجاد 7 مرکز شبانه روزی عشایری در سراسر استان اقدام به پوشش تحصیلی دانش آموزان دختر و پسر عشایر در این مراکز نموده است و قابل ذکر است که فاصله روستای سرخه مهر با مرکز شبانه روز همیان از توابع شهرستان کوهدشت 55 کیلومتر است که با توجه به دارا بودن فضای نوساز و امکانات مناسب و نیروی انسانی متخصص مشکلی برای ادامه تحصیل دانش آموزان یاد شده وجود ندارد و بارها به تمام عشایر از جمله مردم شریف و نجیب سرخه مهر در این خصوص اطلاع رسانی به عمل آمده است. همچنین تمام دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی مناطق عشایری در مجتمع آموزشی حضرت زینب(س) ثبت نام شده اند.
در پایان به استحضار می رساند زیبنده آن بود که خبرنگار محترم به جای عکس گرفتن از منازل مسکونی عشایر از ساختمان زیبا و مستحکم آموزشی سرخه مهر هم تصویربرداری می کرد و برای تکمیل گزارش خود و جلوگیری از انحراف اذهان عمومی با مصاحبه از مسئولین آموزش و پرورش موضوع فوق را به عنوان یک مطالبه جدی مورد ارزیابی قرار می داد.
توضیحات خبرگزاری مهر
اول اینکه اصل موضوع پرداخته شده در گزارش خبرگزاری مهر یعنی نبود مدرسه راهنمایی در روستای سرخه مهر و شش روستای محروم همجوار موضوعی است که در جوابیه اداره کل آموزش و پرورش لرستان نیز به آن اشاره شده است.
دوم اینکه در سال تحصیلی 91-90 مطابق آمار به دست آمده از سطح روستا تعداد 55 دانش آموز در روستای سرخه مهر مشغول به تحصیل بودند که امسال با اضافه شدن کلاس اولی ها این تعداد به 60 نفر رسیده و اول مهرماه امسال نیز 24 نفر در کلاس ششم ابتدایی درس خواهند خواند. تعداد دانش آموزان نیز در عکس های منتشر شده توسط خبرگزاری مهر به راحتی قابل مشاهده و حتی شمردن توسط مسئولان امر است.
با این تفاسیر حتی اگر آمار اداره کل آموزش و پرورش را قبول کنیم که در منطقه 24 دانش آموز ابتدایی وجود دارد بازهم ترک تحصیل این تعداد دانش آموز و حتی یک نفر از آنها به دلیل نبود مدرسه راهنمایی به نظر موضوع پذیرفتی نیست.
از طرف دیگر سرخه مهر تنها روستای فاقد مدرسه راهنمایی نیست بلکه پنج روستای دیگر در همان نزدیکی از نبود مدرسه راهنمایی در رنج هستند. اگر مسئولان عزیز به آن روستاها سفری چند ساعته داشته باشند با چوپان های جوان و نوجوانی روبه رو می شوند که نبود مدرسه آنها را از رفتن به مقطع راهنمایی بازداشته و این امر نشان می دهد که نبود مقطع راهنمایی موضوعی است که تبعات ناشی از آنرا می توان به وضوح در سطح روستاها دید.
و اما مسئولان امر استناد کرده اند که چون در سال تحصیلی 92-91 هیچ خروجی دانش آموزی از مقطع ابتدایی مشاهده نشده پس دانش آموزان مشکلی در زمینه ورود به مقطع راهنمایی نداشته اند در حالیکه مطابق صراحت خود جوابیه در این سال تحصیلی با توجه به دایر شدن کلاس ششم ابتدایی نباید توقع داشت که خروجی دانش آموزی از مقطع ابتدایی داشته باشیم چرا که با توجه به سیستم جدید دانش آموزان پنجم ابتدایی به جای رفتن به مقطع راهنمایی وارد کلاس ششم ابتدایی شده اند!
از سوی دیگر در این جوابیه در موضوعی قابل تامل عنوان شده است که مدرسه شبانه روزی همیان در "55 کیلومتری" روستای سرخه مهر وجود دارد و دانش آموزان می توانند برای ادامه تحصیل به این مدرسه مراجعه کنند.
در این رابطه ضمن دعوت رسانه ها و البته مسئولان به حضور در روستای سرخه مهر و همچنین تجربه مسیر کوهستانی سرخه مهر - همیان قضاوت را به مخاطبان واگذار می کنیم. اینکه دانش آموزان روستایی چگونه باید برای ادامه تحصیل به 55 کیلومتری خانه و کاشانه خود سفر کنند موضوعی است که مسئولان امر باید برای آن پاسخی داشته باشند در حالیکه متولیان حوزه آموزش و پرورش می دانند که باید شرایط تحصیل برای کودکان روستایی تسهیل شود.
از سوی دیگر دانش آموزان روستایی که در کنار تحصیلشان باید کمک دست خانواده هایشان برای کشاورزی و دامپروری باشند چگونه می توانند برای مدت زیادی برای کسب تحصیل آن هم در مقطع "راهنمایی" از خانه و زندگی خود آواره شوند، این موضوع موجب شده است که برخی از آنها قید درس و مدرسه را بزنند و می توان نمونه های این امر را در روستا مشاهده کرد.
در پایان جوابیه نیز عنوان شده است که "زیبنده آن بود که خبرنگار محترم به جای عکس گرفتن از منازل مسکونی عشایر از ساختمان زیبا و مستحکم آموزشی سرخه مهر هم تصویربرداری می کرد و برای تکمیل گزارش خود و جلوگیری از انحراف اذهان عمومی با مصاحبه از مسئولین آموزش و پرورش موضوع فوق را به عنوان یک مطالبه جدی مورد ارزیابی قرار می داد."
اول اینکه در تصاویر منتشر شده در خبرگزاری مهر مدرسه ابتدایی روستا به تصویر کشیده شده است و البته در کنار آن نشان دادن فضای روستا که شامل خانه های مردم هم می شود موضوعی معمول در تهیه گزارش از یک روستا است و به نظر می رسد ذکر این نکته در جوابیه روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش کمی غیرمعمول باشد.
همچنین در مورد مصاحبه با مسئولین نیز بارها خبرنگار مهر در مرکز استان با مدیر کل آموزش و پرورش استان لرستان و همچنین مسئول آموزش و پرورش عشایری کوهدشت قصد مصاحبه داشت که متاسفانه موفق به این کار نشد که البته این خبرگزاری همچنان آمادگی دارد که اظهار نظرهای مسئولان امر در این زمینه را انتشار دهد.
و اما آخرین کلمات جوابیه با موضوع گزارشهای خبرگزاری مهر قرابت زیادی دارد و آن هم "مطالبه جدی" مردم 6 روستای کوهدشت برای فراهم آوردن شرایط تحصیل آسان برای فرزندانشان است که ما هم در گزارش های منتشر شده با طرح این مطالبه امیدوار به نگاه مثبت مسئولان آموزش و پرورش استان برای رفع این مشکل و نه پاک کردن صورت مسئله بودیم.
نظر شما