دکتر بهرام امیراحمدیان در مورد قبح رشوه و حکم اسلام درباره آن به خبرنگار مهر گفت: بهرحال رشوه در همه کشورها بویژه در کشورهای اسلامی وجود دارد. ولی اینکه تا چه اندازه است نیاز به یک بررسی و نمونه گیری آماری دارد. ولی در اسلام هم راشی و هم مرتشی هردو مورد لعن و نفرین قرار گرفتهاند.
وی در مورد وضعیت رشوه در کشور ما هم گفت: بایستی از روی پروندههای موجود در این باره قضاوت کرد. ولی اگر اجازه داده شود رسانهها با آزادی کامل و بدون خط قرمز به وضعیت رشوه در کشور بپردازند این باعث میشود که دستگاههای قضایی قاطعانهتر و جدیتر با عاملان رشوه برخورد کنند.
این مدرس دانشگاه درمورد آثار اجتماعی و اقتصادی رشوه هم تصریح کرد:رشوه باعث سرخوردگی و ناامیدی کارکنان سالم سیستم اداری میشود. باعث جلوگیری از خلاقیتها و منطقی شدن کارها میشود جلوی رشد اقتصادی و توسعه اجتماعی کشور را میگیرد و باعث زیرسؤال رفتن فرهنگ کار و کاهش اعتماد عمومی و بدبینی مردم نسبت به هم میشود به همین دلایل است که در اسلام و در بسیاری از جوامع رشوه دادن و گرفتن هردو جرم محسوب میشود.
این استاد روسیه شناسی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، در یک مقایسه تطبیقی وضعیت رشوه در ایران با سایر کشورها هم اظهارداشت: در جوامع اروپایی با داشتن نهادهای کنترلی و نظارتی قوی احزاب و رسانههای قدرتمند کسی نمیتواند رشوه بگیرد یا بدهد زیرا خیلی سریع فاش میشوند و دستگاههای مربوطه با آن برخورد میکنند. در کشور ما به عنوان پول چایی و انعام و فاکتور کردن بیش از مبلغ اصلی برای مأمور خریدها رشوه قبح خود را از دست داده است که رسانهها باید با بیان تبعات منفی و زیانبار رشوه مردم را از این معضل آگاه کنند، زیرا اگر ضد ارزشها ارزش شد و ناهنجاریها تبدیل به هنجار شد آنوقت دیگر کاری از رسانهها و فرهنگ سازی هم بر نمیآید.
این نویسنده و مترجم درمورد راهکار مقابله با رشوه هم تصریح کرد: بایستی رسانهها در این خصوص بیشتر کار کنند اصولاً برای اینکه جامعه اصلاح بشود نیاز به رسانههای قوی دارد که مردم را به خود جلب و جذب کند. صدا و سیمای ما هنوز نمیداند که طنز برای مسخره کردن افراد نیست بلکه بایستی با طنز نکات آموزشی را لحاظ کرد.
نظر شما