به گزارش خبرگزاری مهر، این المان مناسبتی که یادآور تاریخ عکاسی زیارتی مشهد است، قابی آهنینی برای نگه داشتن چارچوب پرده هایی است که مطابق ایام گذشته با روکشی از چرم تصویر نقاشی شده حرم مطهر را پس زمینه عکس های زائران قرار می دهد.
الهه محمد زاده ، طراح و سازنده این نماد شهری است اظهارکرد: نحوه قرار گیری این چارچوب های عکاسی به گونه ای است که ابعاد بزرگ و کوچک تر آن امکان عکاسی برای کودکان و بزرگسالان را با هر نوع عکاسی فراهم می کند.
به گفته هنرمند سازنده این اثر، با توجه به این که تصاویر گنبد وبارگاه رضوی به صورت پرده های نقاشی به عنوان یکی از سبک های نقاشی وعکاسی، خصوصا در شهر مقدس مشهد دارای قدمت زیادی است، تلاش شده تا با ساخت این نماد، گریزی به خاطرات گذشته زائرین بارگاه منور رضوی و شهروندان مشهدی زده شود.
هنرمند سازنده المان موقت من و حرم ضمن بیان این که عکاسی زیارتی یکی از مردمی ترین انواع عکاسی در شهرهای زیارتی است، ادامه داد: عرضارادت به امام رضا (ع) اعتقاد ی قلبی است که گذشت زمان نیز خدشه ای به آن وارد نخواهد کرد.
وی افزود: آثاری که با زمینه های مرتبط با فرهنگ رضوی ثبت و شناخته شده اند، به دلیل یادبودی که بر روح و ذهن مردم کشور برجای گذارده اند، هیچگاه به دست فراموشی سپرده نمی شوند.
این هنرمند ادامه داد: عکاس های قدیمی شهرمان معمولاً این گونه عکس ها در آتلیه و در برابر پرده ای که نقشی از حرم دارد، می گرفتند و من نیز درساخت این اثر سعی در تکرار این رویداد در شهر کرده ام.
وی تاکید کرد: برای نقاشی های روی پرده ها از همان تصاویر قدیمی و آثار استادان پیشکسوت نقاشی پرده ای استفاده کردیم که در عکاسخانه ها به کارمی رفته است.
محمدزاده اظهار داشت: این پرده ها در 11 نقطه ازشهر مقدس مشهد نصب و جای گیری شده اند و مکانی مناسب برای ثبت خاطراتمردم به شکلی قدیمی اما در فضایی جدید را مهیا کرده است.
گفتنی است خیابان های نواب صفوی، پارک ملت، چهارراه خیام، ملک آباد، خیابان راهنمایی و میدان ده دی از جمله برخی مکان های نصب این المان هستند که در اندازه های 3 در 4 و همچنین در قطع های کوچک تر نصب شده اند.
نظر شما