به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد محمدی زاده صبح یکشنبه در مراسم آغاز اجرای طرح روز نمادین پاکسازی و نظافت عمومی در اهواز، اظهار کرد: در حال حاضر زندگی صنعتی منجر به تغییر شیوه مصرف و تفاوت در تولید پسماند شده است.
محمدی زاده با بیان اینکه مردم در گذشته به دلیل تازه خوری، پسماندهای قابل تجزیه تولید می کردند، افزود: در حال حاضر استفاده از برخی مواد از جمله کنسروها منجر به تولید پسماندهایی می شود که تجزیه آنها سالها و قرنها به طول می انجامد.
وی با تاکید بر اینکه پاکیزگی و توجه به محیط زیست نیازمند توجه به تمام مقوله های پسماند است، اظهار کرد: 70 درصد پسماندهای کشور ارگانیک و حیاتی است و می تواند به خاک بر گردد در حالیکه ما با دفن، آنها را به پسماندهای خطرناک تبدیل می کنیم.
محمدی زاده گفت: روزانه 45 تا 50 هزار تن زباله خانگی در کشور تولید می شود در حالیکه تولید زباله کشاورزی حدود 10 برابر این رقم و روزانه در حدود 420هزار تن است.
وی با بیان اینکه این مواد می توانند به عنوان مواد مقوی خاک به کشاورزان بر گردد، تصریح کرد: اگرچه زباله های کشاورزی ضرری ندارد اما حجم بالای آن به گونه ای است که به محیط زیست آسیب می رساند.
محمدی زاده با اشاره به مصرف بالای جامعه و به تبع آن تولید زیاد زباله در کشور، به مقایسه تولید زباله با دیگر کشورها پرداخت و افزود: متوسط سرانه تولید زباله در دنیا 400 تا 450 گرم است در حالیکه در ایران این رقم 700 تا 750 گرم است.
پسماندهای الکترونیکی همچنان بدون راه حل
معاون رئیس جمهور در بخشی از سخنان خود به پسماندهای الکترونیکی و عدم دستیابی نتیجه برای امحاء آنان اشاره کرد و گفت: با توجه به رشد همه جانبه فناوری ها، پسماندها گوناگون شده و تنوع پیدا کردند، از این رو وجود پسماندهای الکترونیکی مانند انواع تلفن های همراه، رایانه ها، چاپگرها و امثال آن نیازمند نگاه نوین در مدیریت مطلوب این دسته از پسماندها است.
وی با بیان اینکه هنوز برای امحاء برخی پسماندها از جمله پسماندهای ناشی از مواد الکترونیکی نتیجه ای نهایی نشده است، افزود: در دنیای امروز گسترده وسیعی از پسماندها ایجاد شده اند، اما هنوز ذهن ها بر پسماندهای خانگی متمرکز است.
محمدی زاده با تاکید بر اینکه محیط زیست جغرافیا ندارد و کره زمین حلقه های به هم پیوسته ای است که عدم رعایت مسائل زیست محیطی در تمام آن تاثیر دارد، گفت: اقتضائات و ابتلائات جدید زندگی ایجاب می کند که برای هر نوع پسماندی روش خاصی در نظر گرفته شود.
وی تاکید کرد: براساس قانون هر دستگاهی که زباله تولید می کند باید نسبت به امحاء آن که شامل دفن ، دفع و یا بازیافت می شود نیز مشارکت داشته باشد.
امحاء تمام زباله های خطرناک در کشور
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به ظرفیت سازی های صورت گرفته برای امحاء زباله های خطرناک در کشور، گفت: تا سال گذشته بخش اعظمی از زباله های خطرناک به شرکتهای خارج از کشور انتقال داده می شد، اما در حال حاضر با ظرفیت سازی های صورت گرفته تمام زباله های خطرناک در کشو قابل امحاء است.
وی افزود: در این راستا کوره هایی با ظرفیت بالا در اصفهان، ساوه، قزوین و برخی مناطق دیگر ایجاد شده اند که زباله ها در این کوره ها با درجه حرارت های بالا امحاء می شوند.
محمدی زاده همچنین با تاکید براینکه هیچگونه نگرانی برای زباله های ویژه نداریم، افزود: در بخش زباله های بیمارستانی وزارت بهداشت بی خطر سازی را در دستور کار قرار داده است و تا پایان امسال مشکل زباله های بیمارستانی در کشور به طورکامل برطرف می شود.
به گفته وی حجم سرمایه گذاری دولت در احداث واحدهای زباله سوز در کشور 30درصد ، سهم شهرداری ها 30درصد و سهم بخش خصوصی 40درصد تعیین شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به پسماندهای خانگی، متولی این پسماندها را شهرداری و دهیاریها عنوان کرد و گفت: ظرفیت خوبی در این خصوص ایجاد شده است اما هنوز هم عقب ماندگی هایی وجود دارد که باید جبران شود.
محمدی زاده با اشاره به اینکه برای مدیریت پسماند کشور به پنج هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است، اظهار داشت: پیش بینی می شود در چهارسال آینده مشکل پسماند در کشور حل شود.
نظر شما