رحمت الله رحمانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با تقویت پوشش گیاهی، اصلاح آبراهه ها و بانکت زدن یا ایجاد خطوط افقی بر روی دامنه کوه ها، تپه ها و کاشت نهال می توان از فرسایش خاک و ایجاد سیلاب جلوگیری نمود.
وی اظهارداشت: فرسایش خاک موجب پرشدن مخازن سدها و آسیب رسانی جدی به این منابع ارزشمند می شود به همین دلیل باید به یاری متخصصان مرتع و آبخیزداری از فرسایش آب و خاک جلوگیری و در جهت اصلاح و توسعه مراتع قدم برداشت.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان گفت: شرط نخست حیات اقتصادی و سیاسی هر کشور، استقلال و وجود نیروی انسانی متعهد، متفکر و کاردان است زیرا نیروی انسانی لایق و کاردان می تواند با استفاده از قدرت تصمیم گیری، استقلال و برنامه ریزی خوب دولت از منابع سرشار خدادادی همچون آب، خاک، جنگل و مرتع برای بهبود زندگی و رفاه مردم و جامعه بهره برداری کند.
رحمانی با بیان اینکه تعادل این دو عامل شرط مطلوب و اساسی بهره وری بهینه و تداوم حیات یک جامعه است، افزود: کارشناسان منابع طبیعی نقش مهمی در ایجاد تعادل بین این دو عامل دارند زیرا از یک سو عامل مهمی در حفظ و گسترش منابع طبیعی هستند و از سوی دیگر نحوه استفاده و بهره برداری بهینه از این منابع را می دانند.
وی تاکید کرد: کارشناسان مرتع و آبخیزداری می توانند با برنامه ریزی های صحیح و نظارت بر حسن اجرای آنها و آموزش به منظور اصلاح و توسعه مراتع، جلوگیری از فرسایش آب و خاک و پر شدن مخازن سدها و تثبیت شن های روان، نقش بسیار مهمی در حفظ و گسترش منابع طبیعی از قبیل مرتع، آب و خاک داشته باشند.
نظر شما