به گزارش خبرنگار مهر، جودو ایران روزهای سخت و پر استرسی را در طول یکی دو سال گذشته پشت سرگذاشت که مجموعه مشکلات داخلی از جمله شکست های متوالی ، صغرسنی و.... تغییر مدیریت را در این فدراسیون در پی داشت.
در حالی که جودو با مدیریت جدید کار خود را دنبال می کرد و به نظر می رسید که اهالی این رشته از تغییرات جدید رضایت دارند یکبار دیگر حاشیه ها سرباز کرد تا مشخص شود هستند نفراتی که از بروز چنین حواشی سود می برند و در واقع منافع خود را در آب گل آلود جودو دنبال می کنند.
شنبه گذشته در فاصله سه روز به برگزاری مجمع انتخابات نامه ای که حکایت بر تعلیق موقت فدراسیون در پی رشوه دادن یکی از مسئولان فدراسیون در جریان مسابقات قهرمانی آسیا در ازبکستان داشت، به ایران ارسال شد. جدا از اینکه این نامه جدی بود یا خیر سئوال اصلی اینجاست که چرا این نامه در اختیار فدراسیون و کمیته ملی المپیک قرار نگرفته بود؟
از سوی دیگر نفراتی که برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده و بر حضوری پرقدرت در انتخابات تاکید داشتند یک به یک انصراف خود را اعلام کردند تا به پشتوانه نامه تعلیق مانع برگزاری انتخابات شوند. تاکید وزارت ورزش برای برگزاری مجمع باعث شد تا نامه دوم از اتحادیه آسیا مبنی بر لغو انتخابات به دلایل مغایرت اساسنامه کمیته ملی المپیک ایران با کمیته بین المللی المپیک تایید شود.
نکته مهمی که در این بین نادیده گرفته شد اینکه ایراد کمیته بین المللی المپیک به ایران برای دخالت دولت در ورزش است. موضوعی که بعد از برکناری چند رئیس فدراسیون از سوی وزارت ورزش و جوانان از سوی مجامع بین المللی سرباز کرد.
اما در جودو هیچ برکناری حداقل به ظاهر در کار نبوده و علیرضا امینی استعفا داده و ترجمه این استعفا به فدراسیون جهانی و آسیایی ارسال شده است. با این وجود برگزاری انتخابات نمی توانست مشکلی داشته باشد مگر آنکه برخی داخلی های با نفوذ عامل اصلی ارسال نامه های اتحادیه آسیا باشند.
مجموعه عوامل فوق باعث تا تیم های ملی جودو نوجوانان و جوانان حضور در رقابتهای قهرمانی آسیا از دست بدهند. مسابقاتی که می توانست سرآغاز فصلی تازه در جودو ایران باشد. نوجوانان با انگیزه و آتیه دار بعد از مدتها تمرین سخت و فشرده مغموم و سرگشته از مالزی به تهران بازگشتند.
محمدعلی رستگار رئیس فدراسیون در مورد علت اعزام تیم ملی در شرایطی که معلوم اجازه حضور داده نمی شود چه بود به مهر گفت: مسئولان وزارت ورزش و جوانان برای حضور در این رقابتها تاکید داشتند و ما اطاعت امر کردیم و برای شانسی که داشتیم تمام تلاش خود را انجام دادیم تا حتی اگر شانس کمی داشتیم از آن استفاده کنیم. هدف ما تلاش برای این جوانان بود اما نتیجه نداد. بارها و بارها با مسئولان اتحادیه جودو آسیا و چین تایپه به عنوان میزبان تماس گرفتیم و کسی پاسخگو نبود.
وی در مورد هزینه بالای سفری که عایدی برای ورزش ایران نداشت گفت: از یک ماه قبل مقدمات اعزام تیم انجام شده و با توجه به اینکه بلیط چارتر تهیه شده بود، حتی اگر اعزام هم صورت نمی گرفت باید این هزینه را پرداخت می کردیم و قادر به باطل کردن آن نبودیم. به همین دلیل این سفر هزینه اضافی برای ما نداشت و برای " لندینگ ویزا" تا آخرین دقایق تلاش کردیم اما میزبان ویزای ملی پوشان را صادر نکرد.
از سوی دیگر به نظر می رسد اتحادیه جودو آسیا نمی تواند بدون حضور نماینده ایران و بیان دلایل و مدارک مستند و مستدل برای جودو ایران مشکلی به نام تعلیق ایجاد کند. قطعا فردی که به وی اتهام رشوه زده نیز باید از خود دفاع کند. انتظار می رود مسئولان فدراسیون جودو واضح و شفاف در مقام پاسخگویی برآمده و ابهامات موجود را از بین ببرند.
نظر شما