جواد تاراسی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با روند ارائه تسهیلات آبیاری تحت فشار به کشاورزان اظهار داشت: کشاورزان متقاضی به شرکت های فنی و مهندسی معرفی و پس از انجام کار کارشناسی مبلغ اعتبار مورد نیاز تعیین می شود.
وی با بیان اینکه 85 درصد از این تسهیلات به صورت بلاعوض ارائه می شود افزود: تا سال گذشته برای هر هکتار 3.5 میلیون تومان هزینه صرف می شد و این در حالی است که امسال این هزینه هنوز اعلام نشده است و در صورت اعلام اعمال شده و در اختیار کشاورز قرار خواهد گرفت.
معاون برنامه ریزی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: 15 درصد باقیمانده به صورت وام از طریق بانک کشاورزی به کشاورزان پرداخت می شود.
تاراسی گفت: در حال حاضر حدود 30 هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان به سیستم ابیاری تحت فشار مجهز شده و این در حالی است که تا سال 84 تنها 7600 هکتار به صورت تحت فشار آبیاری می شد.
وی با یادآوری اینکه حجم بالای ایجاد آبیاری تحت فشار نیاز به نظارت دارد افزود: با توجه به نظارت هایی که مهندسان ناظر انجام داده اند تا کنون مشکلی در رابطه با روند کاری پیمان کاران وجود نداشته است و در صورتی که مشکلی ایجاد شود می توانیم با بررسی کار انجام شده فرآیند ایجاد ابیاری تحت فشار را اصلاح یا تعدیل نماییم چرا که امکان واگذاری این کار به خود کشاورزان و حذف پیمانکار وجود دارد.
تاراسی گفت: طبق بررسی ها راحت ترین و سریع ترین راه انجام ابیاری تحت فشار استفاده از پیمان کاران می باشد چرا که در مواردی نیز کار به کشاورزان واگذار شد ولی در موعد مقرر به اتمام نرسید.
وی با تاکید بر اینکه بخش آب و خاک می تواند به تخلفات پیمانکاران در راستای خرید و نصب تجهیزات آبیاری تحت فشار رسیدگی نماید، خاطرنشان کرد: در گذشته نیز در مواردی کشاورزان مراجعه کردند ولی ادعای آنها مبتنی بر تخلف پیمانکار صحیح نبوده است.
نظر شما