مهندس حسین فلاح- مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، یکی از مشکلات شهرهای بزرگ را آلاینده های هوا دانست و افزود: در کشور نیز در سالهای اخیر سرمایه گذاریهای زیادی برای کنترل، سنجش و مطالعه بر روی آلاینده های هوا شده است.
وی از اجرای پروژه تحقیقاتی در این زمینه خبر داد و اظهار داشت: در این پروژه موفق به طراحی و ساخت دستگاه کمک آموزشی و شبیه سازی برای مطالعات آلاینده های هوا شدیم.
فلاح با بیان اینکه دانشجویان و محققان با استفاده از این دستگاه قادر به مطالعه در زمینه ارزیابی آلاینده های هوا خواهند بود، یادآور شد: محققان با استفاده از این دستگاه قادر خواهند بود تا در خصوص ارزیابی و پایش آلاینده های هوا مطالعاتی انجام دهند.
مجری طرح با تاکید بر اینکه این دستگاه کاربردهای آزمایشگاهی آموزشی دارد، اضافه کرد: مراکز آموزشی و تحقیقاتی با این دستگاه می توانند شبیه سازیهایی در زمینه ارزیابی و سنجش آلودگی های هوا انجام دهند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به نوع شبیه سازیهای این دستگاه خاطرنشان کرد: در داخل محفظه این دستگاه می توان انواع آلاینده های ذره ای و بخارات و همچنین شرایط جوی را شبیه سازی کرد.
فلاح با بیان اینکه نمونه صنعتی این دستگاه طراحی و ساخته شده است، گفت: این دستگاه در حال حاضر در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد کاربردی شده است.
وی از اجرای طرحهای توسعه ای دستگاه خبر داد و ادامه داد: مطالعه بر روی ساخت نسخه جدیدتر این دستگاه آغاز شده است و تا یک ماه آینده عرضه خواهد شد.
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی توانستند نمونه صنعتی دستگاهی برای شبیه سازی آلاینده های هوا عرضه کنند که داده های این دستگاه می تواند در زمینه سنجش و پایش آلاینده ها هوا موثر باشد.
کد خبر 1709990
نظر شما