به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر اولیونین هدف از سفر خود به ایران را بررسی پیشنهاد تأسیس مرکز منطقهای اقیانوسشناسی غرب آسیا ذکر کرد و گفت: از بین 81 مرکز اقیانوسشناسی فعال در کشورهای جهان، هیچیک مرکز منطقهای نیستند و در صورت تأیید این پیشنهاد، این امر نه تنها موفقیتی برای ایران بلکه برای کمیسیون بین دولتی اقیانوسی (ioc) خواهد بود.
وی افزود: در جریان این سفر، اسناد و مدارک لازم برای پوروپوزال ارائهشده را تهیه و نهایی میکنیم. ضمن آنکه با توجه به موقعیت جغرافیایی، کشورهای حاشیه خزر و خلیج فارس باید حمایت خود را از تأسیس آن به ریاست ioc اعلام کنند و نهایتا پس از تأیید پروپوزال در کنفرانس عمومی، موافقتنامهای بین دولت ایران و یونسکو امضاء خواهد شد.
مشاور دبیر اجرایی ioc با بیان اینکه گزارش خود را درباره امکانات، تجهیزات و همکاریهای منطقهای مؤسسه ملی اقیانوسشناسی به ioc و یونسکو ارائه خواهد کرد، افزود: برآورد مثبتی دراینباره دارم.
وی با تأکید بر اینکه ایران از نظر دانش اقیانوسی از کشورهای عربی منطقه جلوتر است، گفت: سال گذشته در بازدیدی که از کویت داشتم، مشاهده کردم این کشور ساختمانها و تجهیزات زیادی را با اعتبار بیش از 50 میلیون دلار برای ایجاد مرکز تحقیقات دریایی منطقه تدارک دیده؛ اما کسی را ندارند که این مرکز را مدیریت و هدایت کند.
وی با بیان اینکه پیشرفت ایران در حوزه اقیانوسشناسی توجه جهانی را به خود جلب کرده، گفت تمام تلاش خود را برای اقناع هیأت رئیسه ioc جهت پذیرش پیشنهاد ایران به کار خواهم گرفت.
نظر شما