۱۲ مهر ۱۳۹۱، ۱۴:۱۵

داودی:

سیستان و بلوچستان با ساخت راه‌ آهن چابهار - زاهدان - مشهد متحول خواهد شد

سیستان و بلوچستان با ساخت راه‌ آهن چابهار - زاهدان - مشهد متحول خواهد شد

زاهدان - خبرگزاری مهر: مدیر کل راه آهن جنوب شرق گفت: ساخت راه آهن چابهار - زاهدان - مشهد جنوب شرق کشور را متحول خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید مصطفی داودی طول این پروژه را تا ایستگاه کالشور در استان خراسان رضوی هزار و 330 کیلومتر ذکر کرد و اظهار داشت: برای سال نخست اجرای این طرح 800 میلیارد ریال اعتبار مصوب شده است.

وی با اشاره به اهمیت چابهار به عنوان یکی از مهمترین بنادر دنیا، گفت: با توجه به زیرساخت‌ های موجود، راه‌ آهن نقش مهمی در توسعه اقتصادی و بهبود وضعیت معیشت مردم سیستان و بلوچستان و استان‌ های مجاور خواهد داشت.

وی افزود: با اجرای پروژه راه ‌آهن چابهار ـ زاهدان ـ مشهد 300 شغل به صورت مستقیم و 10 هزار شغل به صورت غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.

مدیر کل راه آهن جنوب شرق با اشاره به این که عبور خط‌ آهن، ضمن ایجاد روابط اجتماعی در عرصه‌ های اقتصادی می ‌تواند باعث رقابت بین صنایع معدنی شود، بیان داشت: با راه ‌اندازی قطار ترانزیتی و اتصال آن به آسیای مرکزی، اقتصاد این منطقه و شرق کشور رونق می ‌گیرد.

وی گفت: با توجه به همجواری سیستان و بلوچستان با دو کشور پاکستان و افغانستان، راه ‌آهن می ‌تواند بزرگترین فرصت شغلی را برای مردم استان ایجاد کند.

وی با اشاره به این که ظرفیت بندر چابهار شش میلیون تن برآورد شده است، افزود: استفاده از تمام ظرفیت این بندر زمانی ممکن است که خط آهن منطقه برقرار شود.

داودی اظهار داشت: سالانه 30 میلیون تن کالا از سوی کشورهای مختلف به سمت آسیای مرکزی ترانزیت می ‌شود اما به علت اینکه چابهار به آسیای مرکزی متصل نیست این کشورها به ویژه هندوستان کالاهای خود را از طریق دریای مدیترانه حمل می ‌کنند که بین 45 تا 70 روز طول خواهد کشید تا به مقصد برسد.

وی گفت: حال آن که با راه ‌اندازی راه‌ آهن چابهار - زاهدان و پیوستن آن به شبکه سراسری این مدت به هفت تا 10 روز کاهش خواهد یافت.

وی افزود: در تجارت امروزی به حداقل رساندن زمان حمل کالا اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل بسیاری از کشورهای آسیای مرکزی تلاش دارند که راه ‌آهن چابهار هر چه سریعتر راه‌ اندازی شود.

مدیرکل راه آهن جنوب شرق بیان داشت: حرکت قطار مسافربری زاهدان ـ تهران نیز به طور مستقیم برقرار است و روزانه کار جابجایی مسافران را انجام می ‌دهد و علاوه بر آن با وجود واگن‌ های ویژه حمل خودرو، مشکل جابجایی وسائط نقلیه مسافران نیز برطرف شده است.

وی گفت: این اداره کل با توجه به شرایط جوی و حرکت شن ‌های روان در منطقه شوره‌ گز، چندین طرح را در دست بررسی دارد که یکی از این طرح‌ ها ساخت تونل مصنوعی است که اجرای کامل برنامه مقابله با شن های روان به 20 تا 30 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی افزود: در سفر مدیر کل ساختمان و تاسیسات راه ‌آهن جمهوری اسلامی ایران به زاهدان 37 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه ایستگاه مسافربری زاهدان اختصاص یافت که این مبلغ برای تکمیل، رفع نقایص، توسعه و تجهیز ایستگاه مسافری راه ‌آهن پس از ابلاغ اعتبار هزینه خواهد شد.

کد خبر 1711412

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha