حیدر نامور در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در سال جاری در مجموع 14 هزار و 200 تن هلو، شلیل و شفتالو از سطح هزار و 500 هکتار باغ برداشت شده است.
وی با بیان اینکه این میزان برداشت در مقایسه با سال گذشته 46 درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: در سال گذشته 9 هزار و 700 تن هلو، شلیل و شفتالو از سطح باغهای خراسان شمالی برداشت شده بود.
به گفته نامور سطح باغهای بارور هلوی استان در سال جاری 110 هکتار افزایش یافته بود و این موضوع یکی از دلایل افزایش میزان تولید محصول در خراسان شمالی است.
وی با اعلام اینکه بیشترین میزان برداشت هلو و شلیل استان در شهرستان مانه و سملقان بوده است، اضافه کرد: شهرستان بجنورد در رده دوم بیشترین مساحت باغهای هلو و شلیل خراسان شمالی قرار داشته و سایر شهرستانها نیز مساحت کمتری از باغهای هلو، شلیل و شفتالوی استان را به خود اختصاص دادهاند.
این کارشناس امور باغبانی در مورد ارقام هلوی کشت شده در خراسان شمالی اظهار داشت: گونههای هلوی کشت شده در خراسان شمالی به سه دسته زود رس شامل ارقام هلوی اسپرینگ تایم، زعفرانی و شابلون معمولی، دسته میان رس شامل ارقام هلوی انجیری و سرخ و سفید و دسته دیر رس شامل ارقام البرتا، قرمز تیره آمریکایی و سبز مخملی مشهد تقسیم میشوند.
به گفته وی ارقام شلیل کشت شده در استان نیز شامل سان کینگ، کیوتای درشت، سان گلد و ردگلد است.
از 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی خراسان شمالی سالانه 950 هزار تن انواع محصولات زراعی و 200 هزار تن محصول باغی برداشت می شود.
نظر شما