عبدالوهاب البرزی در گفتگو با خبر نگار مهر اظهار کرد: اگر در فوتبال یک نفر گل بزند روزنامه ها آن را پر رنگ می کنند و اعتبار به فوتبال می دهند اما با محققان چنین رفتاری نمی شود و با تحمل تمام سختیها در گمنامی به سر می برند.
وی یاد آور شد: وزارت بهداشت باید سایتی داشته باشد و هر ماه مقالات ایرانی را که از مقالات خوب در دنیاست انتشار دهد و دیگران از آن تحقیقات با خبر شوند.
وی تصریح کرد: اگر عوامل داخلی را بهبود ببخشیم هیچ عامل خارجی نمی تواند از رشد توسعه پژوهش در ایران جلو گیری کند.
البرزی گفت: تحقیقات به چهار دسته تقسیم می شود که شامل تحقیقات علمی محض، علمی کاربردی، کاربردی و تحقیقات کتابخانه ای است.
وی بیان کرد: در تحقیقات علمی محض دانشمند کم داریم و آزمایشگاههای ما قوی نیست و حرفی برای گفتن نداریم زیرا احتیاج به زنجیره مواد و وسایل جدید تحقیقاتی دارد.
وی افزود: در علمی و کاربردی حرف برای گفتن داریم و محققان در این زمینه کارهای زیادی می کنند اما نتیجه این کارها باید به دست مردم برسد.
البرزی تاکید کرد: برای تحقیقات بیسیک از دولت پول می گیریم و دولت از جیب مردم خرج می کند و نتایج آن نیز باید به دست مردم برسد.
محققان پشتوانه ای ندارند
وی تصریح کرد: محقق در یک مقطع کاری را شروع می کند اما چون پشتوانه ای ندارد آن را رها می کند او برای دستیابی به نوآوریها و نتایج مثبت نیاز به آرامش، امنیت و برنامهریزی دارد.
وی با اشاره به اینکه برخی مسائل کوچک و ساده سد راه پژوهشگران است بیان کرد: به عنوان مثال برای تجربه داروها محقق نیاز به فاز حیوانات دارد و این فاز حیوانات در کشور بسیار کم است.
رییس مرکز تحقیقات میکروب شناسی تاکید کرد: اینگونه مسائل ساده را با یک تفکر نسبتا متوسط می توانیم حل کنیم.
وی با اشاره به اینکه ما با برخی بیماریهای ساده هنوز دست به گریبانیم افزود: بعضی بیماریها که شصت سال پیش در دنیا حل شده در بهداشت ما یک معضل است که با سرمایه گذاری بسیار کم می تواند حل شود.
وی یاد آور شد: وزارت بهداشت باید اولویت بندی کند وبه محقق بگوید به چه چیزی نیاز دارد و از آنها بخواهد مشکلات را حل کنند.
تحقیقات کتابخانه ای فقط افزایش صفحات کتاب هاست
وی با بیان اینکه باید کارهایی که مردم نیاز دارند در اولویت باشد افزود: اولویت با تحقیقات کاربردی است که گریبانگیر مردم است.
وی تاکید کرد: برخی از بیماریها که در میان مردم ایران کشتار می دهد با بودجه های کم وناچیز قابل حل است و محققان ایرانی توانایی حل این مشکلات را دارند.
البرزی با تاکید بر این نکته که تحقیقات کتابخانه ای فقط افزایش صفحات کتاب هاست افزود: این تحقیقات در کتابخانه ها خاک می خورد و هیچ مشکلی را حل نمی کند.
وی تصریح کرد: تحقیقات کتابخانه ای به علم دنیا کمک نمی کند وتنها چک نویس استادان در دنیاست وکاربرد ندارند که بتوانند مشکل مردم را حل کنند.
وی افزود: برخی با بهانه اینکه نژاد ایرانی وآریایی با دیگر نژادها متفاوت است تحقیقاتی را که در دنیا سالها پیش انجام شده تکرار می کنند که این هم غلط است و باید کارهای موثر انجام دهیم.
برخی از محققان از لحاظ مادی در مضیقه هستند
وی با بیان اینکه فرصت مطالعاتی برای دانشجویان نیز چیزی را حل نمی کند گفت: کسانی که برای فرصت های مطالعاتی اعزام می شوند تعداد کمی بر می گردند ودر صورتی برای ما موثرند که تفکر تحقیقاتی را یاد گرفته باشند.
البرزی یاد آور شد: برخی از محققان ما از لحاظ مادی خانواده هایشان در مضیقه هستند و محققی تولید کننده است که فکر راحتی داشته باشد.
وی با درخواست از مسسئولان برای برداشتن موانع سد راه محققان جوان وباهوش کشور افزود: باید برای مسائل راه حل منطقی بیابیم، بی انگیزگی جوانان را حل کنیم و با داشتن سرمایه ای مثل این جوانان می توانیم از رده نوزدهم به رتبه های زیر ده در دنیا برسیم.
نظر شما