به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري "مهر" رييس اورژانس كشور با انتقاد از نوع نگاه مديران خودروسازي طرف قرارداد با وزارت بهداشت براي واگذاري تعداد 900 دستگاه آمبولانس قبل از پايان سال گذشته اظهار داشت : فقط 84 دستگاه آمبولانس به اورژانس تحويل شده است.
به گفته شهرام علمداري قرار بود تا پايان سال گذشته 1800 دستگاه آمبولانس در دو نوبت به اورژانس كشور تحويل داده شود اما در نوبت اول به جاي 900 دستگاه فقط 84 دستگاه در اخيتار اورژانس كشور قرار داده شد.
در حال حاضر مشكل كمبود آمبولانس در اورژانس كشور از جمله مهم ترين دغدغه هايي است كه بيماران و مصدومان را براي رسيدن به مراكز درماني با نگراني مواجه كرده است. به طوري كه در كلان شهر تهران اين وضعيت با توجه به تعدد مراكز خصوص امدادرساني نيز همچنان مشهود است و برخي از مصدومان و بيماران به علت دير رسيدن به مركز درماني فوت مي كنند.
بر اساس اعلام رييس اورژانس كشور، تعداد آمبولانس هايي كه در سراسر كشور وجود دارد كمتر از 1200 دستگاه است كه البته نيمي از اين تعداد نيز به دلايل فني قابل استفاده نيستند.
به گفته علمداري اورژانس كشور براي خدمات رساني مطلوب به جمعيت فعلي، نيازمند حداقل 2500 دستگاه آمبولانس است تا بتواند در همه نقاط كشور نسبت به انتقال به موقع بيماران و مصدومان اقدام كند.
در عين حال دكتر شهرياري عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از عملكرد وزارت صنايع در خصوص عدم واگذاري به موقع آمبولانس ها به اورژانس كشور، اظهار داشت : مسوولان ايران خودرو ديزل چه پاسخي براي اين قصور خود دارند.
بنابر اظهارات مسوولان اورژانس كشور، وزارت صنايع در سال 79 طي يك قرارداد با وزارت بهداشت متعهد شد با راه اندازي خط توليد آمبولانس در شركت ايران خودرو ديزل نسبت به واگذاري 1800 دستگاه آمبولانس به اورژانس كشور اقدام كند كه تاكنون اين تعهد به سرانجام نرسيده است.
متاسفانه كمبود آمبولانس در استان هاي مختلف به ويژه در مناطق محروم كشور باعث گرديده كه آمار مرگ و مير تصادفات جاده اي و شهري رو به افزايش رود. زيرا اغلب مراكز اورژانس در كشور براي رساندن مجروحان و مصدومان حوادث به ويژه حوادث جاده اي با كمبود آمبولانس مواجه هستند. به طوري كه در برخي مواقع براي انتقال مصدوم يا مجروح از خودروهاي متفرقه استفاده مي شود و همين مساله باعث مي گردد به دليل نبود امكانات پزشكي در خودرو مورد نظر، مجروح در بين راه تلف شود.
حادثه انفجار خودرو حامل تانكر سوخت در جاده زاهدان طي تير ماه سال گذشته كه منجر به فوت و مجروح شدن نزديك به 300 نفر از سرنشينان خودروهايي شد كه در محل ايست بازرسي توقف كرده بودند، يكي از دهها حادثه و سانحه اي بود كه به دليل نبود آمبولانس آمار مرگ و مير و مجروحان را افزايش داد.
همچنين در حادثه آتش سوزي مسجد ارك تهران ، به دليل كمبود و به موقع نرسيدن آمبولانس به محل وقوع حادثه، مجروحان توسط موتورسيكلت به مراكز درماني انتقال داده شدند و به همين دليل آمار كشته شدگان افزايش يافت.
بنا بر اظهارات وزير بهداشت ، بيمار اورژانسي، حادثه و تصادف يكي از شاخه هاي بهداشت و درمان كشور محسوب مي شود كه مي توان گفت در انتهاي خط قرار دارد و نيروهاي زيادي بايد براي رسيدن آنها به سيستم بهداشت و درمان بايد فعال شوند...
از سوي ديگر مسوولان وزارت بهداشت و درمان اعلام كرده اند براي كاهش مرگ و مير نوزاداني كه به بيماري هاي سخت مبتلا هستند نيازمند بودجه و تهيه دستگاه هاي گران قيمت نظير داشتن NICU است. چون جابجايي اين قبيل نوزادان هزينه بسيار دارد، چون نمي توان آنها را با آمبولانس هاي معمولي انتقال داد. لذا بايستي از آمبولانس هايي كه مانند بيمارستان سيار كوچك هستند استفاده كرد.
اما نمايندگان مجلس در روزهاي پاياني سال گذشته در لايحه بودجه سال 84 براي تامين آمبولانس هاي مورد نياز پايگاههاي اورژانس ، بيمارستانها و شبكه بهداشتي و درماني كشور با واردات 2000 دستگاه آمبولانس و تجهيزات مربوطه در سال 84موافقت كردند. بر همين اساس وزارت بهداشت مي تواند براي اجراي آن با استفاده از منابع عمومي كه به صورت جمعي - خرجي موضوع رديف هاي 110402 قسمت سوم و 503803 قسمت چهارم اين قانون منظور مي گردد اقدام كند.
در عين حال دعواي مسوولان وزارت بهداشت و كارخانه خودروسازي طرف قرارداد بر سر تحويل آمبولانس ها در حالي ادامه دارد كه بيماران و مجروحان در انتظار رسيدن آمبولانس جان مي دهند.
نظر شما