سهیل جهان بیگلری مدیرعامل سازمان توسعه سینمایی سوره در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره تولیدات جدید سینمایی حوزه هنری توضیحاتی ارائه داده است.
خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ و هنر: یکی از بحثهای این روزهای سینمای ایران، پروانه ساختهایی است که حوزه هنری برای تعدادی از تولیداتش دریافت کرده، نحوه اطلاع رسانی شورای پروانه ساخت در مورد این فیلمها شائبههایی را برای سینماگران و رسانهها به وجود آورده که حوزه هنری خارج از روال عادی و مسیر قانونی برای این تولیدات پروانه ساخت دریافت کرده است.
سهیل جهان بیگلری: ما تمام مراحل قانونی و تکمیل پروندههاى لازم را برای دریافت پروانه ساخت طی کردیم، از ماهها پیش مقدمات تولید پروژههای سینماییمان را شروع کرده بودیم، در نهایت تعدادی از فیلمنامههایی که شرایط ساختشان فراهم شده بود برای دریافت پروانه ساخت براى رئیس سازمان سینمایى کشور ارسال کردیم و آقایان در ارشاد لطف کردند، برای این که فیلمها به جشنواره فیلم فجر امسال برسد با بررسى سریعتر، پروانه ساخت را صادر کردند. امیدوارم فیلمهایمان در جشنواره امسال و جشنواره سال بعد دیده شوند و ثمره تلاشهایمان را ببینیم.
* تحلیل شما از این حرکت چیست؟ این یک بیقانونی تازه در سینمای ایران نیست؟
جهان بیگلری: بنده حمل بر صحت میکنم و انشاالله این حسن نیتی است که نشان دادهاند فقط به این دلیل که فیلمها برای جشنواره فجر آماده شود و برای تولید آنها دچار وقفه نشویم. حتی آقای شمقدری در مورد این روش در مصاحبهای گفت که تهیهکنندگان دیگر هم میتوانند با پذیرش تمام مسئولیت، مثل حوزه هنری پروانه ساخت بگیرند.
میشود این اقدام رئیس سازمان سینمایی و معاون محترم آثار آقاى عرفانمنش را با دید مثبت نگاه کرد، تهیهکنندگان نجیب، حرفهای و مدبر سینمای ایران میتوانند از این فرصت استفاده کرده و برای دریافت پروانه ساخت اقدام کنند. باید این فرصت را برای کلیت سینمای ایران به فال نیک گرفت.
*آیا تولیدات حوزه هنری در سال 91 به همین تعداد پروانه ساخت که به تازگی اعلام شده محدود میشود؟
جهان بیگلری: همان طور که قبلا اعلام شده بود برنامهریزی برای تولید فیلمها از سال قبل شروع شده، بعضی از این فیلمها پروانه ساخت دریافت کردهاند، در آینده نزدیک براى دریافت پروانه ساخت تعدادی اقدام خواهد شد و تعدادی از این آثار در مرحله تحقیق، نگارش و بازنویسى نهایی هستند.
فیلم سینمایی اقتباسى "شنام" به کارگردانی احمد مرادپور و تهیهکنندگی حسن کلامی مدتی قبل پروانه ساخت دریافت کرده و وارد مرحله پیشتولید شدهاست. فیلم سینمایی اقتباسى "23 نفر" به کارگردانی مهدی جعفری و تهیهکنندگی محمد آفریده، مراحل دریافت پروانه ساخت را طی میکند.
فیلم سینمایی اقتباسى "بازگشت" به کارگردانی بهرام توکلی در مرحله پایانی نگارش فیلمنامه و پیش تولید همزمان است. فیلم سینمایی "حوض نقاشی" به کارگردانی مازیار میری و تهیهکنندگى منوچهر محمدى در مرحله پایان پیش تولید است و اوایل آبان کلید خواهد خورد.
فیلم سینمایی "تاج محل" به کارگردانی دانش اقباشاوی محصول سازمان سینمایی سوره انتهای پیش تولید و در مرحله تقاضای پروانه ساخت است. فیلم سینمایی "میهمان داریم" به کارگردانی محمد مهدی عسگرپور پروانه ساخت دریافت کرده است. فیلم سینمایی "خسته نباشید" به کارگردانی سید افشین هاشمی و محسن قرایی و به نویسندگی محمد رضاییراد و تهیهکنندگى سیدرضا میرکریمى است که فیلمبردارى آن در استان کرمان آغاز شده است.
فیلم سینمایی "خواهران نازنین" به کارگردانی محمدرضا هنرمند و تهیهکنندگى منوچهر شاهسوارى که به تازگی پروانه ساخت دریافت کرده در مرحله بازنویسى نهایی است. فیلم سینمایی "مهمان صخرهها" به تهیهکنندگى جواد نوروزبیگى و نویسندگى محمدرضا گوهرى در حال نگارش است. فیلم سینمایی "دسته یک" به کارگردانی کیومرث پوراحمد و تهیه کنندگی محمود فلاح در مرحله تحقیق و نگارش است.
فیلم سینمایی "تیغ و ترنج" به تهیهکنندگی ناصر عنصری در مرحله تقاضای پروانه ساخت است. فیلم سینمایی "سلمان" با فیلمنامه سیدناصر هاشمزاده در مرحله تحقیق و نگارش است. فیلم سینمایی "پایی که جاماند" در مرحله تحقیق و نگارش است و قرار است محمدمهدی عسگرپور کارگردان آن باشد.
ما نه تنها برای این فیلمها، بلکه برای همه آثارمان به دنبال بهترینهای سینمای ایران هستیم، ما به دنبال استانداردهایی حرفهای هستیم و این میسر نمیشود مگر با عوامل حرفهای سینما، امیدوارم همه چیز آن طور که برنامهریزی کردهایم پیش برود تا بتوانیم در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر با آثاری حضور داشته باشیم که هم معیارها و حساسیتهای حوزه هنری در آنها لحاظ شده، هم کیفیت ساختاری و محتوایی شان قابل قبول باشد.
* با توجه به این نامها، تنوع افراد، سوابق حرفهای و اعتبار کارگردانها و تهیهکنندگانی که قرار است با حوزه هنری همکاری کنند، قابل توجه است. این تنوع فقط به انتخاب کارگردان و تهیهکنندگان محدود میشود یا در مضمون هم به این تنوع فکر میکنید؟
جهان بیگلری: در حوزه سینماى دینى افزون بر توجه ویژه به دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی، موضوعاتی که به اصلاح و ارتقاء فضای اخلاقی جامعه، موضوع خانواده، کودک و نوجوان، تولید علم و ترویج اخلاق اسلامى مربوط شوند مورد توجه و علاقه ما هستند، از سینماگران متعهد و باتجربه دعوت میکنیم که اگر طرحها و فیلمنامههایی با این مضامین دارند، حوزه هنری از تولید آثار آنها استقبال میکند.
* بهعنوان سوال آخر مدتی پیش چند فیلمساز که حوزه هنری آثارشان را در سینماهای متعلق به این نهاد اکران نکرد، اعتراضهایی داشتند و در نشستی دغدغههایشان را مطرح کردند، سازمان سینمایی سوره در اینباره و در واکنش به آنها صحبتی ندارد؟
جهان بیگلری: ما حرفهایمان را زدهایم و نظرمان را به شکل محرمانه با فیلمسازان در میان گذاشتیم، مدیران وزارت ارشاد هم بر قانونی بودن کار ما صحه گذاشته و نظرشان را اعلام کردند، حوزه هنری مشکلی با هیچ سینماگری ندارد. از این فرصت استفاده میکنم و دوباره میگویم که سازمان توسعه سینمایی سوره حوزه هنرى آماده است در چارچوب معیارهای اعلام شده حوزه هنری بر اساس اهدافش با سینماگران متعهد و حرفهای که دغدغه فیلمسازی سالم، فرهنگی و اخلاقمدار را دارند، همکاری کند، حتی فیلمسازانی که آثارشان امسال در سینماهای حوزه هنری اکران نشد، اگر طرح و فیلمنامهای داشته باشند که با مضامینی که اشاره شد همسو باشد ما از همکاری با آنها استقبال میکنیم.
ما هرگز راه همکاری با هیچ تهیهکننده یا کارگردانی را نبستهایم و علاقمندیم که استعدادهای جوان و پیشکسوتان متعهد در کنار حوزه هنری به ارتقا و تعالی مضامین و ساختار سینمای ایران کمک کنند.
نظر شما