به گزارش خبرگزاری مهر، برخی گزارشهای رسانه ای حاکی است که ارتش ترکیه روز شنبه نیز اراضی سوریه با توپخانه هدف قرار داده است و این در واکنش به گلوله شلیک شده از سوی سوریه به منطقه ای در نزدیکی روستایی در استان "هاتای" بوده است.
شبکه ان تی وی ترکیه روز شنبه اعلام کرد گلوله ای که به خاک ترکیه شلیک شده است، تلفاتی در بر نداشته است.
اما تحلیلگران با اشاره به تنشهای مرزی میان ترکیه و سوریه واکنشهای مختلفی به آن نشان داده و احتمال وقوع جنگ را تقریبا بعید دانسته بودند.
این در حالی است که رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه بار دیگر اعلام کرد که کشورش به دنبال جنگ با سوریه نیست.
اما رسانه های ترکیه با توجه به مصوبه اخیرا پارلمان این کشور درباره اعطای مجوز عملیات برون مرزی به آن واکنش نشان داده اند.
پایگاه عربی پرس در مطلبی با عنوان "به این دلایل ترکیه و سوریه با یکدیگر جنگ نمی کنند" آورده است : مصوبه جدید ترکیه درباره اجازه به دولت این کشور برای انجام عملیات برون مرزی از جمله در سوریه به موضوع جدیدی برای دودستگی در ترکیه تبدیل شده است.
مخالفان، این مصوبه را به مفهوم گرفتار شدن در دام سوریه و فرستادن ترکها به کام مرگ تلقی کرده اند در حالی که طرفداران این مصوبه، آن را اقدامی بازدارنده دانسته اند.
روزنامه های مخالفان ترکیه با تیترهای مختلف به این مصوبه حمله کرده اند؛ روزنامه جمهوریت: تاریخ نخواهد بخشید...مردم نه گفتند، بوگون: فرستادن فرزندانمان به چنگال مرگ، آکشام: جنگ علیه مصوبه، بیرگون: مصوبه از جانب وابستگان دولت بود، آیدین لیگ: مصوبه جنایت بار،اورانسل: جنگ نه، گونش: آیا به سوی جنگ جهانی حرکت می کنیم، ملی گازته: دیپلماسی تمام شد.
اما روزنامه طرفدار دولت ترکیه همگی مصوبه پارلمان را به مثابه پیامی به بشار اسد رئیس جمهوری سوریه دانستند تا به عواقب کار بیندیشد؛ آنها این مصوبه را اقدامی بازدارنده دانستند.
"سادات آرگین" در حریت نوشته است: مصوبه سبب تغییر دیدگاههای افکار عمومی در پنج نظرسنجی( بر اساس نظر سنجی موسسه مارشال آمریکا 57 درصد مخالف سیاستهای ترکیه در قبال سوریه بودند، بر اساس نظر سنجی موسسه آندی-آر ترکیه 67 درصد مخالف، بر اساس نظر سنجی شرکت گزیچی 64 درصد مخالف این سیاست بودند، بر اساس نظر سنجی روزنامه خبر تورک 61 درصد مخالف سیاستهای ترکیه در قبال سوریه و 80 درصد مخالف/دخالت نظامی بودند، بر اساس نظرسنجی شرکت متروپل 56 درصد مخالفت سیاستهای ترکیه در قبال سوریه بودند) متوالی مخالف این سیاست هستند نخواهد شد حتی اگر تصمیم دخالت نظامی از سوی سازمان ملل گرفته شده باشد.
وی می افزاید: این در حالی است که 29 درصد از اعضای حزب عدالت و توسعه نیز ضد سیاست دولت ترکیه در قبال سوریه هستند همچنین 52 درصد ترکها مخالف برپایی اردوگاهها برای آوارگان سوری بودند. حتی در داخل حزب عدالت نیز 50 درصد مخالف برپایی این اردوگاهها بودند.
ارگین می نویسد: این آمارها به خوبی گواه مخالفت ترکها با سیاستهای دولت اردوغان است اما موضوع مهم این است که 76 درصد ترکها مخالف دخالت نظامی در سوریه هستند.
"یالچین دوگان" یکی دیگر از نویسندگان ترک می نویسد: سیاست خارجی آنکارا، ترکیه را به سوی جنگ پیش می برد و دولت به انتقادها نیز توجهی ندارد.در مصوبه دولت محدوده جغرافیایی عملیات برون مرزی مشخص نشده است.
"آیدین طالشباش" در روزنامه ملییت نوشته است : نیازی به تظاهرات ضد جنگ در ترکیه نیست زیرا جنگی میان ترکیه و سوریه رخ نخواهد داد زیرا روسیه، چین، غرب و ایران خواهان چنین جنگی نیستند.
وی می افزاید: چنین جنگی اگر رخ دهد جنگی مذهبی است که همه از آن واهمه دارند و هرگونه تلاشی برای اشغال سوریه یا دخالت ترکیه به تنهایی به منزله خودکشی خواهد بود.
وی می نویسد: واشنگتن طرفدار جنگ نیست و چراغ سبزی به منطقه حائل، ممنوعه پروازی یا گذرگاههای انسانی نداده است زیرا تمام هم و غم آنها بحران اقتصادی و پس از آن ایران است. این عوامل سبب می شود که ترکیه به دنبال راهکارهای سیاسی باشد و اقدامی یکجانبه نکند.
نظر شما