۲۲ مهر ۱۳۹۱، ۱۰:۲۱

حسینی در گفتگو با مهر:

حذف تعرفه واردات شیر خشک دامداری های قمی را نگران کرده است

حذف تعرفه واردات شیر خشک دامداری های قمی را نگران کرده است

قم - خبرگزاری مهر: عضو شورای اسلامی شهر قنوات گفت: دامداری در استان قم در حال حاضر توجیه اقتصادی ندارد.

سید حسن حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه قیمت نهاده‌های دامی در مدت دو سه ماه گذشته تقریبا دو برابر شده است، گفت: محصول جو در فصل درو هر کیلو 420 تومان بوده که در حال حاضر به کیلویی 750 تومان رسیده است.

ذرت نیز 500 تومان بوده که امروز هر کیلو 800 تومان به فروش می رسد. هزینه های کارگری نیز دو برابر شده و هزینه‌های آب و برق و ... هم افزایش قابل توجهی یافته است.

وی اضافه کرد: قیمت داروهای مورد نیاز دامداران نیز به دلیل اینکه بیشتر داروها خارجی هستند، به صورت سرسام آوری افزایش پیدا کرده است.

عضو شورای اسلامی استان قم بیان داشت: دامپروری در استان قم به دلیل اینکه قیمت گوشت و شیر پائین است و قیمت نهاده‌ها بالا، به هیچ عنوان توجیه اقتصادی ندارد. درست است که قیمت شیر یک مقدار بالا رفته ولی باز هم به تناسب قیمت نهاده‌ها و سایر هزینه‌ها افزایش پیدا نکرده است.

حسینی گفت: به دلیل اینکه قیمت گوشت مقداری بالا رفته است، بسیاری از دام‌های شیری را برای ذبح به کشتارگاه منتقل کردند و به همین دلیل ذخیره ژنتیک دام‌ها بسیار پائین است.

وی با تاکید بر اینکه کشتار دام‌های شیری باعث کاهش تولید شیر شده است، افزود: اگر امروز قیمت شیر مقداری افزایش پیدا کرده است به خاطر مدیریت نیست، بلکه به خاطر تولید پائین است، اگر تولید شیر مثل سال گذشته بود، شیر کیلویی 500 تومان هم نبود.

حذف تعرفه واردات شیر خشک نگران کننده است

عضو شورای اسلامی شهر قنوات با اشاره به اینکه حذف تعرفه واردات شیر خشک، دامداران را نگران کرده است، بیان داشت: تعرفه واردات شیر خشک را هم برداشتند ولی به دلیل قیمت بالای دلار برای وارد کننده صرفه اقتصادی ندارد که شیر خشک وارد کند.

حسینی اظهار کرد: با وجود همه این موارد بعد از آزاد شدن تعرفه واردات شیر خشک، مقداری از این محصول وارد شده است که اگر این مقدار افزایش پیدا کند، ادامه روند تولید برای دامداران امری غیر قابل امکان خواهد بود.

وی اضافه کرد: در حال حاضر شیر را از دامداران صنعتی هر کیلو هزار و 50 تومان و از دامداران سنتی زیر یک هزار تومان خریداری می‌کنند که تقریبا برای دامداران نیز تولید یک کیلو شیر همین مقدار هزینه دارد.

جلسه با رئیس جهاد کشاورزی بی‌نتیجه بود

عضو شورای اسلامی استان قم در ادامه سخنان خود گفت: دو هفته پیش در شورای استان جلسه‌ای با مهندس سیار رئیس سازمان جهاد کشاورزی داشتیم که به هیچ نتیجه‌ای نرسیدیم و وی عملا گفت که از دست ما هیچ کاری بر نمی‌آید و هیچ حمایتی نمی‌توانیم انجام دهیم.

حسینی با تاکید بر اینکه جهاد کشاورزی هیچ کمی به بخش تولید نمی‌کند، افزود: در سال‌های گذشته تسهیلات خرید علوفه پرداخت می‌شد که حدود دو سال است که این تسهیلات را حذف کرده‌اند و همچنین سبوس یارانه‌ای که در اختیار دامداران قرار می‌گرفت نیز قطع شده است.

وی استرس ناشی از کار دامداری را بسیار بالا دانست و تصریح کرد: برای راه اندازی یک دامداری معمولی بیش از 500 میلیون تومان سرمایه لازم است و برای خرید علوفه و هزینه‌های جاری نیز بیش از 200 میلیون تومان سرمایه جاری لازم است و با توجه به سود اندکی که دامداری در حال حاضر به همراه دارد، به هیچ عنوان صرفه اقتصادی ندارد.

حسینی اظهار کرد: به همین دلیل بسیاری از همکاران ما دام‌های خود را به کشتارگاه فرستاده و پول حاصل از فروش آن را سپرده گذاری کرده و دست از تولید کشیده‌اند.

نماینده شورای شهر قنوات در شورای اسلامی استان ادامه داد: بیشتر نهاده‌های دامی مورد نیاز قم از خارج از استان تهیه می‌شود و ما باید هزینه‌هایی را نیز بابت حمل و نقل این نهاده‌ها بپردازیم.

عدم استقبال از مجتمع دامپروری قنوات

حسینی به مشکلات موجود در مجتمع دامپروری قنوات اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود 8 دامداری در این مجتمع مشغول به فعالیت است ولی به دلیل مشکلات موجود در این مجتمع استقبال چندانی از آن نشده است.

وی با اشاره به اینکه به صرفه نبودن دامداری یکی از دلایل عدم استقبال از این مجتمع است، افزود: در حال حاضر جاده دسترسی به این مجتمع خاکی است و گازرسانی به این مجتمع انجام نشده است.

 

کد خبر 1713710

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha