محمد تقی عدالت زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: گستردگی فعالیتهای نظارتی دامپزشکی بهترین شرایط را مهیا تا مردم در جریان اقدامات و فعالیتهای اقتصادی و بهداشتی این عرصه قرار گیرند.
وی اظهارداشت: تامین سلامت غذای دام از راه اعمال نظارت و کنترل بهداشتی در زنجیره مواد غذایی به ویژه از لحاظ باقی مانده مواد دارویی همچون آنتی بیوتیک ها، هومورن ها، سموم، آفت کش ها و فلزات سنگین در تضمین سلامت فرآورده های دامی بسیار موثر است.
معاون فنی دامپزشکی گیلان گفت: با توجه به اهمیت موضوع سلامتی جامعه، طرح تضمین کیفیت فرآورده های دامی با نظارت و کنترل دقیق دامپزشکی استان اجرا می شود.
وی افزود: نقش دامپزشکی را می توان در سه محور عمده و اساسی در سطح جامعه و عرصه مسئولیت مربوطه شامل بعد اقتصادی، بعد بهداشتی و بعد تحقیقاتی و پژوهشی تشریح کرد.
عدالت زاده به بعد اقتصادی اشاره کرد و اظهارداشت: به جهت مسئولیت خطیر دامپزشکی در حفظ سلامت سرمایه های دامی شامل انواع دامها و حیواناتی که در خدمت انسان هستند از قبیل اسب، گاو، گوسفند، طیور، ماهی ها و انواع آبزیان تا زنبور عسل و حیوانات خانگی، زینتی، تفریحی، حیات وحش و ... به عنوان بارز ترین چهره کاری دامپزشکی مطرح است.
وی گفت: این بعد از رسالت دامپزشکی با جلو گیری از وقوع، شیوع و بروز بیماری ها یا تلفات ناخواسته در دامها و حیوانات در محیط های مختلف زیستی معنی می شود.
معاون دامپزشکی گیلان افزود: در این زمینه دامپزشکی با ارائه و توسعه بهترین، علمی ترین و عملی ترین روش های پیشگیری، درمان، کنترل و یا ریشه کنی بیماری های دامی و حیوانی مسئولیت خطیر خویش را محقق می سازد.
وی اظهارداشت: در تمامی جوامع انسانی، درصد بسیار بالایی از درآمد مردم و درآمد سرانه ملی چه در جوامع بسیار پیشرفته و صنعتی و چه در جوامع سنتی و ابتدایی، وابسته به سرمایه دامی آن جامعه است.
عدالت زاده با بیان اینکه بعد بهداشتی یا نقش بنیادین و مسئولیت دامپزشکی در تامین بهداشت و سلامت زیستی از جنبه سلامت جامعه انسانی اشاره کرد و گفت: اساس و پایه بهداشت و سلامت جوامع انسانی، به میزان بسیار زیادی هم به صورت بالقوه و هم به صورت بالفعل وابسته به بهداشت دامها و حتی دیگر حیوانات است.
وی افزود: تاکنون بیماری های مشترک یا قابل انتقال از دام به انسان شناخته شده که دامها می توانند به عنوان منبع ذخیره یا پایگاه استقرار عوامل این بیماریها واقع شوند و از طرق مختلف این بیماری ها را به انسان منتقل و خطری جدی برای سلامت انسانها را ایجاد کنند.
معاون دامپزشکی گیلان اظهارداشت: مصرف فرآورده های خوراکی مثل گوشت، شیر، آلایش، تخم مرغ و یا استفاده از فرآورده های غیر خوراکی مثل پشم، پوست مو، پر و همچنین از طریق تماس های محیطی مستقیم و غیر مستقیم با حیوانات و قرار گرفتن در چرخه های مختلف زیست محیطی عوامل بیماری زا باعث وقوع و شیوع بیماریهای قابل توجهی در انسانها خواهد شد.
وی ادامه داد: دامپزشکی در این بعد از مسئولیت خویش علاوه بر تخفیف و از بین بردن راههای اشاعه بیماری در دامها و حیوانات، با استفاده از آخرین دستاوردهای علمی و فنی روز در جلوگیری و توقف چرخه انتقال بیماریها و آلودگی ها از دام به جمعیت های انسانی رسالت بسیار مهمی را به انجام می رساند.
عدالت زاده یادآورشد: فعالیت بسیار گسترده دامپزشکان و دانش آموختگان علوم دامپزشکی در کشتارگاه ها، کارخانجات بسته بندی فرآورده های گوشتی، خوراکی، مراکز جمع آوری شیر، کارخانجات تولید مواد لبنی و .... گواه بر انجام این وظیفه مهم است.
نظر شما