به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان، جوانان آکادمی مترجمی نیروی های مسلح سوئد را که تحت آموزش فشرده یک زبان خارجی قرار داشتند مورد بررسی قرار دادند. این افراد در ابتدا هیچ دانشی در مورد زبان خارجی مانند عربی یا روسی نداشتند اما طی یک دوره 13 ماهه می توانستند به صورت بسیار روانی به این زبانها گفتگو کنند.
محققان این افراد را با گروهی از دانشجویان که در رشته ای غیر از زبان های خارجی به طور فشرده آموزش می دیدند، مقایسه کردند و دریافتند بخش های خاصی از مغز دانشجویان زبان های خارجی رشد کرده است.
این بخش ها که از نظر اندازه رشد یافتند در هیپوکامپوس- ساختار عمیقی در مغز که مسئول یادگیری چیزهای جدید و جهت یابی فضایی- و سه منطقه در قشر مخ قرار دارند.
ژوهان مارتنسون محقق روانشناسی دانشگاه لوند می گوید: از اینکه بسته به میزان عملکرد خوب دانشجویان و میزان تلاش آنها طی یک دوره آموزشی کرده اند، بخش هایی از مغز آنها رشد کرده است شگفت زده شده اند.
دانشجویانی که به واسطه یادیگری زبان خارجی رشد بیشتری در منطقه هیپوکامپوس و قشر مخ داشتند مهارت های زبانی بهتری نسبت به دیگر دانشجویان از خود نشان دادند.
تحقیقات پیشین حاکی از آن بود که بیماری آلزایمر در افرادی که دو یا چند زبانه هستند دیرتر بروز می کند.
حتی اگر نتوان سه ماه آموزش فشرده زبان را با یک عمر تسلط به دو زبان را مقایسه کرد اما گمانه زنی های بسیاری وجود دارد که یادگیری زبان های خارجی شیوه مناسبی برای حفظ وضعیت مغز است.
نظر شما