۱۹ مهر ۱۳۹۱، ۱۱:۲۳

اخبار جشنواره کودک/

هنرمندان نوجوان اشک بزرگسالان را درآوردند

هنرمندان نوجوان اشک بزرگسالان را درآوردند

دومین روز جشنواره تئاتر کودک ونوجوان در میان استقبال پرشور تماشاگران و حضور هنرمندان کودک ونوجوان بر صحنه تئاتر رقم خورد.

به گزارش خبرگزاری مهر، پنج نمایش صحنه ای سهم دومین روز جشنواره تئاتر کودک و نوجوان بود که در این بین نمایش "هزار درنا" کاری از رکسانا مهرافزون توانست موجب شگفت زدگی هنرمندان و میهمانان داخلی و خارجی شود. این نمایش روایت زندگی ساداکو جنگ زده هیروشیمایی بود که توانست با بازی هنرمندان نوجوان اشک تماشاگران را جاری کند.

"هزار درنا" از جمله آثاری بود که مور استقبال تماشاگران قرار گرفت اما این حضور کودکان و نوجوانان تنها به داخل سالن ها ختم نشد و هنرمندان تئاتر خیابانی که برای نخستین بار در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان قدم های خود را برمی دارند تا با اجرای آثار خود به بین مردم رفته بودند نیزبا اقبال و حضور گرم علاقه مندان به تئاتر مواجه شدند.
 
اکبرلو: تئاتر خیابانی کودک، جای نمایشگران بزرگسالی نیست که به این دنیا بی علاقه اند

منوچهر اکبرلو داور بخش خیابانی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان تاکید کرد: تئاتر خیابانی کودک، جای نمایشگران بزرگسالی نیست که به این دنیا بی علاقه اند اما سفارش گیرنده همه گونه نمایشی هستند. برای حضور در عرصه تئاتر خیابانی کودک، باید تئاتر خیابانی را شناخت، کودک را شناخت، تجربه آموخت و تجربه کرد.

اکبرلو با ابراز خرسندی از اضافه شدن بخش تئاتر خیابانی در این دوره از جشنواره افزود: پیش از این تئاتر خیابانی کودک در خارج از سالن های حرفه ای تئاتر، فقط در حیاط مدرسه ها اجرا می شد اما با رشد تئاتر کودک در سالهای اخیر، تئاتر خیابانی کودک هم مورد توجه واقع شده است.

این پژوهشگر تئاتر اضافه کرد: افزوده شدن این بخش به جشنواره های مهمی مانند جشنواره تئاتر خیابانی مریوان و اینک جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان اتقافی خجسته است بویژه آنکه زیر ساختارهای تئاتر کودک از جمله سالن تخصصی جز در تهران و چند شهر معدود دیگر وجود ندارد پس باید تئاتر خیابانی کودک را جدی گرفت.

اکبرلو در این زمینه توضیح داد: این جدیت از سوی مدیران به معنای توجه و حمایت و ایجاد زمینه های اجرای عمومی و دایمی در طول سال است و این جدیت از سوی هنرمندان باید به معنای همراه کردن دانش تئاتر ویژه کودکان باشد.

این نمایش نامه نویس در پایان اظهار امیدواری کرد تداوم حضور این بخش در جشنواره ها سبب شود کتابهای آموزشی مناسب در این زمینه تالیف و ترجمه شود و در این راستا توقع داریم تجربه دارها، آموحته های خود را بنویسند و منتشر سازند تا تئاتر خیابانی کودک بتواند تکیه داده بر دانش و تجربه جدی و اصولی، روی پای خود بایستد، ریشه قوی کند، شاخ و برگ پیدا کند و به امری رایج و دایمی برای کودکان و نوجوانان این مرز و بوم تبدیل شود.

خاطره گویی با انار و چای

جشنواره تئاتر کودک و نوجوان فقط به اجرای نمایش و برگزاری جلسات و کارگاه های آموزشی خلاصه نمی شود بلکه هنرمندان شرکت کننده در جشنواره شبها دور هم جمع می شوند و خاطره گویی می کنند. در سومین شب برگزاری جشنواره هنرمندان  پیشکسوت در کنار جوان ترها در لابی هتل بابا طاهر که میزبان میهمانان جشنواره است، دور هم جمع شدند و برای هم خاطره تعریف کردند.

در این برنامه حسین محب اهری خاطراتی بامزه از دوان کودکی و نوجوانی اش تعریف کرد. رضا فیاضی هم دو قطعه از سروده های خود را خواند و گفت: خوبی فوق برنامه ها این است که بچه ها را به هم نزدیکتر می کند. دکتر قطب الدین صادقی هم خاطراتی نقل کرد و درباره ریشه واژه فستیوال سخن گفت که به معنای ضیافت است و فقط در اجرای تئاتر خلاصه نمی شود.

بچه های شرکت کننده در برنامه خاطره گویی در فضایی صمیمی و دوستانه در کنار یکدیگر با انار و چای پذیرایی شدند و بعد از پشت سر گذشتن یک روز پر کار و پر برنامه، ساعتی را به صحبتهای دوستانه اختصاص دادند. همچنین رضا فیاضی از کامبیز صمیمی مفخم یاد کرد و گفت: چون او عاشق لبخند بود، از همه می خواهم به یاد او لبخند بزنند.
 
کاروان تئاتر سیار به خانه برگشت
 
کاروان تئاتر سیار که با اجرای تئاتر در20 شهر و روستای استان همدان به استقبال نوزدهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رفته بود روز گذشته به کار خود پایان داد. این کاروان در شهرهای نهاوند، صالح اباد، فامنین، ملایر، همدان، کبودر آهنگ، قهاوند، رزند، تویسرکان و ... 20 نمایش ویژه گروه سنی مخاطبان کودک و نوجوان را اجرا کرد.

کاروان تئاترسیار از 10 تا 17 مهرماه میهمان استان همدان بود.
 
غرفه هایی برای آشتی کودکان با کتاب
 
سالن های تئاتر شهر همدان با برپایی غرفه های نمایشگاه کتاب به آشتی کودکان و نوجوانان با کتاب و کتابخوانی پرداخته اند. ارائه تازه های نشر در حوزه تئاتر بسیاری از هنرمندان، هنرجویان و علاقه مندان هنر تئاتر را نیز مجذوب این غرفه های فروش کتاب کرده است. ارائه کتاب های مورد علاقه کودکان در غرفه های جداگانه شور و هیجان خاصی را در بین خانواده هایی که به تماشای تئاتر می آیند، ایجاد کرده است.
 
داور نوجوان مشاور مدیر اجرایی جشنواره شد

حسین قاسمی هنر داور نوجوان نوزدهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان روز گذشته با حکمی از سوی قائم مقام ستاد برگزاری جشنواره در همدان به عنوان مشاور مدیر اجرایی انتخاب شد.

در حکمی که برای انتصاب این نوجوان صادر شده آمده است: نظر به تجربیات، شادابی، تحرک، پویایی و صداقت ذاتی شما در دوره کودکی و نوجوانی و شناخت و اطلاعات شما از حوزه داوران و تئاتر به این سمت منصوب می شوید

کد خبر 1716507

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha