به گزارش خبرنگار مهر، رئیس اسیتیج جهانی از تمایل همکاری برای تولید مشترک تئاتر با ایران خبرداد و گفت: برای تولید نمایش مشترکی با جشنواره تئاتر کودک و نوجوان ایران آمادگی وجود دارد اما این اتفاق مشروط به دیدار و تعامل با اعضای اسیتیج کشور ایران است.
وی با بیان اینکه باید دبیر و دیگر مسئولان جشنواره تئاتر کودک و نوجوان ایران ارتباط قابل توجهی با یکدیگر ایجاد کنند، گفت: اطلاع کشورهای دنیا از فعالیت های ایران باعث می شود تا تولیدات مشترک در سطح جهانی زودتر به وقوع بپیوندد.
رئیس جهانی اسیتیج عنوان کرد: امضای تفاهنامه با ایران از طریق تعامل و ارتباط با دیگر کشورهای جهان امکان پذیر خواهد بود.
وی در ادامه درباره مزایای تفکیک بخش نوجوان از بخش کودک در نوزدهمین جشنواره تئاترکودک و نوجوان همدان گفت: خردسالان، کودکان و نوجوانان هر کدام طرز تفکر خاص خود را دارند و نمی توان در یک نمایش مفاهیم را به هر سه گروه القا کرد.
نمایشهایی از آلمان، ایتالیا و اسپانیا در چهارمین روز از جشنواره اجرا میشود
در چهارمین روز از جشنواره تئاتر کودک و نوجوان سه نمایش از ایتالیا و اسپانیا در بخش صحنهای و یک نمایش از آلمان در بخش خیابانی اجرا میشود.
در این روز دو گروه از ایتالیا نمایشهای خود را روی صحنه میبرد و کارگاه رئیس استیج بینالمللی و کارگاه اجرایی گروه هلند نیز برگزار میشود.
در بخش تئاتر صحنهای نمایش «فردیناندا» به کارگردانی مائورا بوتافاوا از کشور ایتالیا در سالن اصلی مجتمع بوعلیسینا روی صحنه میرود.
همچنین نمایش «تکنواز» به نویسندگی و کارگردانی کارلوس کانلاس از کشور اسپانیا در سه سانس در سالن پلاتو مجتمع بوعلیسینا اجرا میشود.
در تالار فجر نمایش«باغهای پلاستیکی» به سالواتره تراماچره از ایتالیا در دو سانس روی صحنه میرود.
دو نمایش ایرانی «منـ منـ من» به نویسندگی وکارگردانی مهدی فرشیدیسپهر از اصفهان در مجتمع شهید آوینی اجرا میشود.
در کانون مهدیه نیز نمایش «2+2» به نویسندگی و کارگردانی یعقوب صدیق جمالی از تبریز در سه سانس روی صحنه میرود.
کاستی های جشنواره تئاتر نسبت به سال های گذشته جبران شده است
یک کارگردان تئاتر گفت: پیشرفت جشنواره تئاتر کودک همدان نسبت به سال های گذشته چشمگیر است و بخش زیادی از کاستی های آن جبران شده است.
مریم کاظمی که با نمایش «آدم بلا و دیو ناقلا» در بخش مسابقه ایران این دوره از جشنواره شرکت کرده است، تاکید کرد: برای پرداختن به محتوا و مسائل آموزشی و تربیتی در تئاتر کودک نوجوان، به یک برنامه ریزی بلند مدت نیاز است و باید همه دستاندکاران در این زمینه همکاری کنند.
وی اظهار داشت: داستان اصلی نمایش «آدم بلا و دیو ناقلا» مربوط به دو دیو مهربان است که به یکدیگر علاقمند هستند و قرار است با هم ازدواج کنند، اما روز ازدواج آنها در یک هوای آفتابی باران می بارد.
وی افزود: این نمایش به ضرب المثل "روز آفتابی که در آن باران ببارد، روز عروسی دیوها و غول ها است" اشاره دارد.
کاظمی با بیان اینکه این نمایش برای رده سنی نوجوان آماده شده است، عنوان کرد: پیام نمایش را مخاطب باید دریافت کند اما چیزی که از مفهوم این نمایش دریافت می شود این است که همه انسان ها دارای یک دیو درون هستند که باید بر آن چیره شوند.
کیفیت نمایش های جشنواره تئاتر دور از انتظار بود
رئیس خانه تئاتر کودک و نوجوان فرانکفورت گفت: کیفیت نمایشهای جشنواره کودک امسال نسبت به دو سال پیش بهتر شده است.
گوردن واین با بیان اینکه دو سال پیش که برای شرکت در جشنواره تئاتر کودک به ایران آمدم به تماشای نمایش هایی نشستم که انگار تنها برای جذب تماشاگر اجرا می شد و هیچ جنبه آموزشی نداشت، گفت: امسال نمایش ها حرفی برای گفتن دارند و به تماشاگران کودک و نوجوان نکاتی را آموزش می دهند.
وی ادامه داد:در آن زمان نمایش هایی که تنها برای سرگرم کردن تماشاگر از موسیقی غربی و آمریکایی استفاده می کردند، اجرا شد درحالیکه امسال کارهای خلاقانه ای وجود دارد که علاوه بر استفاده از موسیقی ایرانی در آنها با استفاده از اصوات مختلف، موسیقی ساخته شده است.
تئاتر خیابانی کودک جای نمایشگران بزرگسالی که به این دنیا بی علاقه اند، نیست
داور بخش خیابانی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان تاکید کرد: تئاتر خیابانی کودک، جای نمایشگران بزرگسالی نیست که به این دنیا بی علاقه اند اما سفارش گیرنده همه گونه نمایشی هستند.
منوچهر اکبرلو افزود: برای حضور در عرصه تئاتر خیابانی کودک، باید تئاتر خیابانی و کودک را شناخت، تجربه آموخت و تجربه کرد.
اکبرلو با ابراز خرسندی از اضافه شدن بخش تئاتر خیابانی در این دوره از جشنواره افزود: پیش از این تئاتر خیابانی کودک در خارج از سالن های حرفه ای تئاتر، فقط در حیاط مدرسه ها اجرا می شد اما با رشد تئاتر کودک در سالهای اخیر، تئاتر خیابانی کودک نیز مورد توجه واقع شده است.
این پژوهشگر تئاتر اضافه کرد: زیر ساختارهای تئاتر کودک از جمله سالن تخصصی جز در تهران و چند شهر معدود دیگر وجود ندارد و باید تئاتر خیابانی کودک را جدی گرفت.
این نمایش نامه نویس اظهار امیدواری کرد تداوم حضور این بخش در جشنواره ها سبب تالیف و ترجمه کتابهای آموزشی مناسب در این زمینه شود.
نظر شما