به گزارش خبرنگار مهر، استاندارد و رعایت قوانین و شرایط آن از شاخصه های پیشرفت، رشد و توسعه در آن جامعه است و بی گمان هر جا نام و نشانی از جان و مال انسان باشد رد پای استاندارد است که تضمین کننده سلامت آن مجموعه خواهد بود.
استانداردها بر حسب گستردگی دامنه تحت پوشش، دارای پنج سطح کارخانه ای، شرکتی (جامعه ای)، ملی، منطقه ای و بینالمللی هستند.
استاندارد کارخانه ای توسط یک کارخانه برای استفاده در همان واحد تدوین می شود البته گاهی کارخانجات، شرکتها یا تشکیلاتی که در یک زمینه خاص فعالیت می کنند، از طریق ایجاد یک جامعه یا انجمن، استانداردهای خاص خود را تدوین می کنند.
استاندارد ملی توسط موسسه استاندارد در یک کشوربا توجه به تمام شرایط خاص همان کشورمانند اقتصادی، اجتماعی، علمی وفنی تهیه می شود.
استانداردهای منطقهای نیز توسط کشورهای عضو یک پیمان منطقه ای خاص تهیه می شوند مانند کمیته استاندارد اروپایی واستاندارد بینالمللی نیز توسط سازمانهای مربوطه به منظور قابلیت استفاده بینالمللی تهیه می شوند.
هر چند متولی و مسئول اصلی استاندارد در کشور سازمان استاندارد است اما بی شک همت و عزم تنها یک دستگاه اجرایی در مقوله ای این چنینی که با تک تک افراد جامعه در ارتباط است امری محال است.
سازمان استاندارد تنها یک نهاد نظارت کننده و قانونگذار براساس شرایط خاص جامعه است که قوانین و موارد استاندارد را وضع و به واحدهای تولیدی و خدماتی ابلاغ می کند اما بی شک این اراده و عزم و همت تک تک افراد جامعه چه در بحث تولید چه خدمات و چه به عنوان مصرف کننده است که ضرورت توجه به استاندارد سازی را درک کرده و به آن اهتمام داشته باشند.
آنچه این اهتمام و عزم ملی را رقم می زند فرهنگ سازی و اطلاع رسانی کامل در خصوص ضرورت استاندارد سازی است.رعایت موارد و قوانین استاندارد در جامعه پیشرفت و رشد کشور را رقم می زند، افزایش استاندارد یعنی افزایش کیفیت و این یعنی افزایش اعتماد ملی به کالاهای داخلی و در واقع تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی.
تحقق شعار سال که زمینه ساز خودکفائی و سربلندی روز افزون کشور است بی شک وابسته به عوامل و عناصر گسترده ای است که یکی از مهم ترین آنها همین توجه به استانداردهاست. بنابراین باید توجه داشته باشیم که به جای تمرکز بر تولید انبوه به تولید با کیفیت و دارای استاندارد کافی توجه داشته باشیم.
در کشور ما هرچند گام هایی اساسی در جهت استاندارد سازی و تلاش برای القای ضرورت توجه به مقوله استاندارد در دل جامعه و هم در میان واحدهای تولیدی و خدماتی صورت گرفته اما برای حضور و رقابت در صحنه های بین المللی و جایگزینی کالاهای داخلی به جای کالاهای خارجی توجه به حداقل استانداردها کافی نیست و باید استاندارد در بالاترین سطح رعایت شود.
این هفته هفته استاندارد است که بی شک این مناسبت نگاه ها و توجه ها را به این مقوله دوچندان می کند بنابراین نام گذاری و مناسبت بهانه ای است برای توجه به تلاش برای فرهنگ سازی و نهادینه کردن ضرورت استانداردسازی است.
استاندارد سازی که با زندگی اجتماعی عجین است از ساختمان ها و مصالح ساختمانی تا مبلمان شهری، تجهیزات ایمنی و بیمارستانی، شهربازی ها، واحدهای خدماتی و تولیدی و ... همه جا باید استاندارد و استاندارد سازی مورد توجه باشد اما متاسفانه بعضا دیده می شود که به علت عدم آگاهی از ضرورت نیاز به استاندارد در بسیاری از موارد شاهد عدم استاندارد سازی هستیم.
این بی توجهی عقب رفت جامعه را رقم می زند و تولید و خدماتی را که می تواند موجب خودکفائی و سربلندی جامعه باشد را به عاملی برای سد پیشرفت همراه با اثرات و عواقب سوء تبدیل کند.
رعایت قوانین استاندارد در تنها 2 مورد از 103 آسانسور دستگاه های اجرایی البرز
مدیرکل اداره استاندارد استان البرز در گفتگو با خبرنگار مهر در این خصوص اظهار داشت: سال گذشته 114 واحد خدماتی مورد کنترل کیفیت و استاندارد قرار گرفت که آسانسورها، اتوکلاوهای بیمارستانی و شهربازی های استان از آن جمله بودند.
علی سعادتی افزود: 33 دستگاه اجرایی استان البرز که در کل دارای 103 آسانسور است مورد بازدید قرار گرفت و متاسفانه در این میان تنها در 2 مورد آسانسور فاکتورهای استاندارد رعایت شده بود و مابقی فاقد شرایط استاندارد بود.
وی با تاکید بر اینکه هر جا پای جان و مال مردم در میان باشد رد پای استاندارد در آنجا دیده می شود گفت: ماموران کنترل کیفیت استاندارد با دقت هر چه تمام و نظارت کامل موارد استاندارد را پیگیری می کنند و هر جا تخلفی صورت گیرد برخوردی قاطع انجام خواهد شد.
اتوکلاوهای بیمارستانی دارای فاکتورهای لازم استاندارد
مدیرکل اداره استاندارد البرز با اشاره به این که در بحث ایمنی و استریل ابزار بیمارستانی اتوکلاوها نقشی اساسی دارند اظهار داشت: طی بازدید های صورت گرفته 30 اتوکلاو 14 مرکز درمانی استان مورد بازدید قرار گرفت که همگی فاکتورهای استاندارد را به خوبی رعایت کرده بودند.
6 شهربازی البرز به علت عدم رعایت استاندارد پلمپ شدند
سعادتی همچنین از بازدید 15 شهربازی استان خبر داد و گفت: در این 15 شهربازی 230 وسیله برقی وجود دارد که طی بازرسی های صورت گرفته 6 شهربازی به علت عدم رعایت شرایط و موارد استاندارد پلمپ شدند.
وی تصریح کرد: پنج شهربازی با رفع موارد مغایر با استاندارد بازگشایی شده و هم اکنون در حال فعالیت هستند.
نظارت سخت گیرانه بر تولیدات داخلی دردستور کار مدیران ارشد استان باشد
نماینده مردم کرج، اشتهارد و آسارا نیز در خصوص این مقوله به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر ضرورت استاندارد برکسی پوشیده نیست و دارای اهمیت غیرقابل انکار است و همگی چه در عرصه تولید و حمایت از کالاهای داخلی و چه در عرصه صادرات و واردات به اهمیت آن واقف هستند.
عزیز اکبریان افزود: جایگاهی حاکمیتی برای مقوله استاندارد قائلیم که باید بطور مستمر تقویت شود و نظارت سخت گیرانه برای تولید کالاهای با کیفیت بالا باید مورد انتظار مدیریت ارشد استان باشد.
وی با اشاره به جایگاه صنعتی استان البرز تأکید کرد: استان البرز با دارا بودن بالغ بر 3 هزار واحد صنعتی و صدها هزار هکتار باغات و مزارع کشاورزی از تولیدات متنوع و مناسبی برخوردار است که ضرورت توجه به مقوله استاندارد را در استان دو چندان کرده است.
وی ترویج فرهنگ مصرف کالاهای داخلی را از جمله اولویت های سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ذکر کرد و در ادامه گفت: عملکرد دقیق استاندارد می تواند با جلب اعتماد مردم زمینه مصرف کالای داخلی را فراهم کرده و اعتبار بین المللی کشور را با هدف ترویج مصرف محصولات ایرانی در خارج از کشور افزایش دهد.
اکبریان تقویت مجموعه استاندارد و رفع موانع و مشکلات پیش روی استاندارد سازی را از جمله اولویت ها و دغدغه های اصلی استان ذکر کرد و در ادامه بیان داشت: براساس تصمیم دولت؛ نظارت بر محصولات و خدمات باید بصورت متمرکز از طریق سازمان استاندارد انجام شود و از موازی کاری در این عرصه پرهیز شود.
وی با بیان اینکه در استان البرز بستر افزایش نظارت بر ارتقای کیفیت محصولات فراهم است تصریح کرد: فرهنگ سازی محصولات ایرانی نیازمند حمایت و کمک بیشتری است و رسانه های جمعی بویژه رسانه ملی و مطبوعات می توانند نقش موثری در این زمینه داشته باشند.
استان البرز، استانی نو پا است که بسیاری از پروژه های عمرانی، فرهنگی و غیره در آن با سرعت هر چه تمام در حال انجام است امید می رود رعایت دقیق استانداردها و تبیین لزوم توجه به این مقوله در فعالیت ها و اقدامات استان باعث شود که البرز سرآمد استانهای کشور در امر استانداردسازی در چند سال آینده باشد.
ارائه گزارش عملکرد دقیق از فعالیت های اداره کل استاندارد، تجلیل از برترین های کیفیت و معرفی و تجلیل فعالان در عرصه آگاهی بخشی در مقوله استاندارد اقداماتی است که می تواند هفته استاندارد را بستر مناسبی برای تبیین و القای ضرورت توجه به استاندارد در جامعه کند.
گزارش از لیلا جعفری
نظر شما