علیرضا آذرشب در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: این فرش در سال 1267 هجری شمسی به دستور علیرضاخان امیر تومان بافته شده است و دارای قدمتی تاریخی است.
وی افزود: این فرش دارای تزئینات اسلیمی و تکنیک های به خصوصی بوده و در آن از گره های متقارن و بافت دو پود استفاده شده است که طول آن 5.9 سانتی متر و عرض آن 3.75 سانتی متر است و به شماره سه در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
ثبت قرآن نگل مریوان در فهرست آثار ملی کشور
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان همچنین از ثبت قرآن تاریخی روستای نگل واقع در شهرستان مریوان در فهرست آثار ملی کشور خبرداد.
آذرشب گفت: این قرآن مربوط به قرن سوم هجری است که با خط کوفی نوشته شده است و دارای تزئینات اسلیمی بر روی صفحات است که به همت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان به شماره دو در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
وی بیان کرد: این قرآن تاریخی در مسجد روستای نگل در 75 کیلومتری شهرستان سنندج نگهداری می شود و سالانه تعداد زیادی مسافر و گردشگر داخلی و خارجی از این قرآن تاریخی بازدید می کنند.
پیشرفت 40 درصدی هتل آپارتمان آربابای شهرستان بانه
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان از پیشرفت 40 درصدی هتل آپارتمان آربابای شهرستان بانه خبرداد و گفت: این پروژه در زمینی به مساحت هزار و 200 متر مربع در ورودی شهر بانه توسط سرمایه گذار بخش خصوصی در حال اجرا است.
امیر الهی ادامه داد: عملیات اجرایی این پروژه از سال 90 شروع شده است و تاکنون 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی افزود: این پروژه شامل 24 سوئیت یک خوابه و دو خوابه، رستوران، سالن مراسمات و پارکینگ است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان در ادامه از احداث کمپ گردشگری در این شهرستان خبرداد و اظهار داشت: پروژه احداث کمپ گردشگری جزء مصوبات دور سوم سفر هیات دولت به استان است که زمین آن توسط شهرداری بانه در ورودی شهر به مساحت 10 هکتار تامین شده است.
الهی یادآور شد: در حال حاضر از محل اعتبارات سال 90 اعتباری بالغ بر 250 میلیون تومان برای اجرا و احداث قسمت های اقامتی اختصاص داده شده که هم اکنون پروژه با سه سوئیت 75 متری در حال اجرا است.
احداث مجتمع تفریحی - توریستی روستای مجسه در شهرستان بانه
وی در بخش دیگری از سخنان خود از احداث مجتمع تفریحی - توریستی روستای مجسه در شهرستان بانه خبرداد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: این پروژه در زمینی به مساحت دو هکتار در اراضی روستای مجسه توسط سرمایه گذار بخش خصوصی در حال اجرا است.
الهی افزود: تا کنون سرمایه گذار این طرح نسبت به اجرا و احداث استخر پرورش ماهی، سکوی پیکنیک و آلاچیق و همچنین سرویس بهداشتی و پارکینگ اقدام کرده و در حال حاضر پروژه از 40 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.
وی همچنین از احداث مجتمع بین راهی زاگرس شهرستان بانه خبرداد و اظهار داشت: این پروژه نیز در زمینی به مساحت هفت هزار متر مربع در مسیر بانه - مریوان توسط سرمایه گذار بخش خصوصی در حال ساخت است که عملیات اجرایی آن از سال 90 شروع شده و تاکنون با 30 درصد پیشرفت فیزیکی همراه است.
برگزاری کلاس های آشنائی دانش آموزان با مباحث میراث فرهنگی و گردشگری در قروه
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان بیان کرد: در طول هفته گذشته و همزمان با روز جهانگردی و آغاز هفته گردشگری و بر اساس هماهنگی های به عمل آمده میان ادارات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و آموزش و پرورش شهرستان قروه، با حضور کارشناسان میراث فرهنگی و گردشگری یک دوره کلاس های ویژه دانش آموزان در شهرستان قروه برگزار شد.
الهی ادامه داد: این کلاس ها به منظور آشنائی دانش آموزان با آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری شهرستان برگزار شد.
وی یادآور شد: در این کلاس ها علاوه بر موضوعات مطرح شده مسائل دیگری در خصوص شناخت بهتر دانش آموزان با مباحث میراث فرهنگی و گردشگری و ارتباط متقابل دو مقوله با همدیگر و همچنین نقش هر دو در آینده اقتصادی کشور و شهرستان ارائه شد.
در پایان نقشه های ویژه گردشگری استان و شهرستان و همچنین بروشورهایی در ارتباط با اهمیت اکوتوریسم و طبیعت گردی در صنعت گردشگری میان دانش آموزان توزیع شد.
نظر شما