۲۲ مهر ۱۳۹۱، ۱۴:۲۹

حمزئیان در گفتگو با مهر:

دو دلیل فقدان فرهنگ عذرخواهی در کشور

دو دلیل فقدان فرهنگ عذرخواهی در کشور

یک استاد دانشگاه سمنان با بیان اینکه عذرخواهی مقامات باعث می‏شود تربیت اجتماعی افراد بالا برود و سطح فرهنگ عمومی جامعه ارتقا یابد تأکید کرد: مردم این رفتار مسئولین را الگوی خود قرار می‏دهند و در رفتار خود عذرخواهی را می‏گنجانند.

دکتر عظیم حمزئیان درمورد اینکه چرا مقامات و مسئولان باید از اشتباهات و بی‎تدبیری‎های خود عذرخواهی کنند به خبرنگار مهر گفت: اگر مسئولان و مقامات بپذیرند که خسرانی که برجامعه واردشده و کارهایی که انجام داده اند ناشی از اشتباهات و بی تدبیری‏های آنها است باید از آن اشتباهات عذرخواهی کنند ولی متأسفانه چنین چیزی از دو جهت در کشور ما وجود ندارد.

وی افزود: اول اینکه مسئولین و مقامات اشتباهات و بی تدبیری‏های خود را نمی‏پذیرند و خود را محق می‎دانند و دیگر اینکه فرهنگ عذرخواهی نزد مقامات وجود ندارد. اینکه با وضوح و روشنی جلوی دوربین‏ها از مردم عذرخواهی کنند.
 
مدیر گروه فلسفه و ادیان دانشگاه سمنان در مورد تأثیر عذرخواهی مقامات بر جامعه هم اظهارداشت: از جهات بسیاری عذرخواهی مقامات بر جامعه تأثیر دارد و مفید فایده است. اولا بخاطر اینکه باعث می‏شود تربیت اجتماعی افراد بالا برود و سطح فرهنگ عمومی جامعه ارتقا یابد. یعنی روابط افراد با یکدیگر از یک اساس درستی برخوردار شود. بدین ترتیب که مردم این رفتار مسئولین را الگوی خود قرار می‏دهند و در رفتار خود عذرخواهی را می‏گنجانند.
 
این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه اسلامی درمورد نهادینه کردن فرهنگ عذرخواهی نزد مقامات هم تصریح کرد:
برای اینکه فرهنگ عذرخواهی نهادینه بشود در گام اول باید دستگاه‏های نظارتی این عمل و رفتار را یکی از اصول کاری خود قرار دهند یعنی عذرخواهی برای مقامات لازم الاجرا و عملی شود. در مراحل بعدی به آنها از نظر فرهنگ سازی اطلاعات و آگاهی‏های لازم داده شود تا آنها به راحتی عذرخواهی کنند.
 
این محقق و نویسنده کشورمان درمورد اینکه در آموزه‏های اسلام عذرخواهی کردن چه جایگاهی دارد هم عنوان کرد: در آموزه‏های اسلامی از نظر رفتار حاکمان با زیردستان خودشان از متونی که از حضرت علی(ع) و دیگر ائمه اطهار(ع) به جای مانده یکی از وظایف حاکمان و مدیران این عنوان شده که در مقابل اشتباهات خود در برابر دیگران عذرخواهی کنند و علاوه بر عذرخواهی درصدد جبران و دلجویی از خسارت کارهای وارده بر آنان برآیند.
کد خبر 1718508

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha