به گزارش خبرنگار مهر، بررسی آتش سوزی های جنگل گلستان بویژه در چند سال اخیر نشان می دهد که بیشترین میزان حریق در فصل پاییز رخ داده است که در این حوادث سطح قابل توجهی از عرصه ها از بین رفته است.
همچنین در اولین ماه فصل پاییز نیز تاکنون 15 مورد آتش سوزی در عرصه های جنگلی گلستان رخ داد که بیشتر این حوادث در عرصه هایی با شاخ و برگ هایی خشک و فرسوده و شکسته شده بوده است.
مدیرکل منابع طبیعی گلستان در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: برای حذف درختان آفت زده و خشک و پوسیده شده از سطح جنگل برای پیشگیری از خطرات احتمالی مانند آتش سوزی، طرح بهره برداری در دست اجراست.
حمید سلامتی افزود: بهره برداری از جنگل در حال حاضر با گذشته فرق کرده است و اکنون جنبه بهداشتی و پرورشی دارد و در این طرح درختان خشک و پوسیده جمع آوری و خارج می شود.
وی اظهار داشت: در گذشته طرح جنگلداری، برنامه برش بصورت نواری و قطع گسترده در دستور کار بود و اکنون قطع و بهره برداری بصورت تک گزینی است.
سلامتی عنوان کرد: در این راستا درختان سرپا خشک، آفت زده و پوسیده برداشت می شود تا از بروز آسیبهای احتمالی جلوگیری شود.
مدیرکل منابع طبیعی گلستان افزود: در حال حاضر برداشت از جنگل ها در قالب کتابجه ای به مدت 10 ساله مدون می شود و این طرح در کمیته فنی باید تصویب شود و تمام عملیات برداشت بر اساس کتابچه صورت می گیرد.
وی افزود: کارشناسان در فرآیند نشانه گذاری و برداشت چوب در قالب طرح بهره برداری نظارت دارند تا تنها درختان مد نظر برداشت شود.
وی افزود: برداشت چوب برای دولت جنبه اقتصادی ندارد و تنها هدف اینست که درختان خشک و آفت زده از جنگل برداشت شود.
مدیرکل منابع طبیعی گلستان گفت: در چند سال اخیر به خاطر دیدگاه سازمانی، میزان برداشت چوب از سطح جنگل های منطقه به یک سوم کاهش یافته است.
وی افزود: علاوه بر این سالانه یکهزار و 500 هکتار توسعه جنگل در استان داریم.
گلستان 451 هزار هکتار عرصه های جنگلی دارد و سالانه بیش از 100 فقره آتش سوزی در آن رخ می دهد که درصد بالایی از این حوادث با کمک نیروهای عملیاتی در کمترین زمان اطفا می شود.
نظر شما