۲۳ مهر ۱۳۹۱، ۱۵:۴۵

طی نشستی؛

فرصت‌های تجاری قم در کشور پاکستان بررسی شد

فرصت‌های تجاری قم در کشور پاکستان بررسی شد

قم - خبرگزاری مهر: طی جلسه‌ای با حضور تجار و صادرکنندگان قم فرصت‌های تجاری کشور پاکستان مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه ای که قبل از ظهر یک شنبه با حضور رایزن تجارت خارجه پاکستان و تجار و صادر کنندگان قم در ساختمان معصومیه سازمان صنعت، معدن و تجارت برگزار شد فرصت های تجاری کشور پاکستان و راه های گسترش صادرات به این کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این جلسه رایزن تجارت خارجه پاکستان، به تنوع محصولات باغی ایران اشاره کرد و گفت: محصولات متنوعی مثل انگور و خرما می تواند بازار خوبی را در این کشور کسب کند.

احمد فصیحی با اشاره به رقابتی بودن بازار در پاکستان افزود: در این کشور مشتری سالاری حاکم است و رقابتی بودن بازار منجر به ایجاد سازندگی، افزایش کیفیت و کاهش قیمت می شود.

وی ادامه داد: با بررسی های انجام گرفته مشخص شد کشورهای موفقی مثل چین، ترکیه، مالزی، ایتالیا، اندونزی و ژاپن فعالیت های تجاری و سیاسی خود را رد این کشور تفکیک کرده اند.

دبیر اجرایی اتاق بازرگانی سیستان و بلوچستان از کراچی به عنوان پایتخت تجاری پاکستان یاد کرد و اظهار داشت: 48 کشور جهان رایزن های خود را در این ایالت مستقر کرده اند.

فصیحی با اشاره به تولید ناخالص داخلی  پاکستان در سال گذشته میلادی ابراز داشت: این کشور با 211 میلیارد دلار رتبه 46 جهان را به خود اختصای داده است.

وی در خصوص رتبه اول تولید ناخالص داخلی و کشورمان افزود: رتبه اول متعلق به اتحادیه اروپا با 17 هزار و 500 میلیون دلار است و ایران در این زمینه با 331 میلیون دلار رتبه 32 جهان را دارا می باشد.

رایزن تجارت خارجه پاکستان، همچنین به رقم صادرات جهان اشاره کرد و گفت: رقم صادرات جهان در سال گذشته 17 هزار و 779 میلیارد دلار بوده که چین با هزار و 900 میلیارد دلار در رتبه اول و ایران با 113 میلیارد دلار صادرات نفتی و غیر نفتی و خدمات در رتبه 33 جهان و پاکستان با 211 میلیارد دلار رتبه 24 جهان را دارد.

فصیحی همچنین با اعلام اینکه رقم واردات جهان 18 هزار میلیارد دلار بوده است عنوان داشت: آمریکا با 2 هزار و 200 میلیارد دلار رتبه اول، ایران با 91 میلیارد و 800 میلیون دلار رتبه 49 و پاکستان با 45 میلیارد دلار رتبه 56 جهان را در واردات به خود اختصاص داده اند.

وی با اظهار اینکه درآمد سرانه پاکستان پایین است اضافه کرد: رقم ذخیره ارزی این کشور 15 تا 16 میلیارد دلار و تورم 9.5 درصد، بدهی خارجی و داخلی آن نیز به ترتیب به 65 میلیارد و 500 میلیون دلار و  84 میلیارد دلار می رسد.

دبیر اجرایی اتاق بازرگانی سیستان و بلوچستان نیروی کار پاکستان را 56 میلیون نفر ذکر کرد و بیان داشت: از این تعداد 43 درصد در بخش کشاورزی، 20.3 درصد در بخش صنعت و 36.6 درصد نیز در بخش خدمات فعال هستند.

فصیحی با ابراز اینکه تبلیغات سرمایه گذاری محسوب می شود و نباید آنرا هزینه قلمداد کرد اذعان کرد: متاسفانه ما در این بخش بسیار ضعیف عمل کرده ایم.

رایزن تجارت خارجه پاکستان، زبان انگلیسی را زبان رسمی  کشور پاکستان اعلام کرد و عنوان داشت: مردم این کشور خود را با قوانین تجارت خارجی وفق داده اند و روزهای یک شنبه روز تعطیل پاکستانی ها محسوب می شود و از زبان اصلی خود یعنی اردو به عنوان زبان دوم استفاده می کنند.

فصیحی تولید و مصرف گندم در پاکستان را به ترتیب 24 میلیون و 20 میلیون تن ذکر کرد و اظهار داشت: آنها مایل هستند تا گندم آنها وارد ایران شود و ما برای این موضوع و همچنین مبادلات پولی در این کشور مشکلی نداریم.

وی بیان داشت: تا کنون با 11 هزار و 800 شرکت در این کشور ارتباط برقرار شده که از این تعداد  216 شرکت دارای برند هستند و کل اقتصاد پاکستان در اختیار 40 شرکت معتبر است.

کد خبر 1719749

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha