۲۳ مهر ۱۳۹۱، ۱۵:۱۸

اولین بار در کشور/

نوآوری در زمینه اندازه گیری زمان سفر و سرعت متوسط وسائل نقلیه

نوآوری در زمینه اندازه گیری زمان سفر و سرعت متوسط وسائل نقلیه

دانشگاه صنعتی شریف برای اولین بار در کشور و بعد از معدود کشورهایی مانند آمریکا و انگلستان، موفق به ساخت سیستمی برای اندازه گیری زمان سفر وسائل نقلیه در شریان‌های بزرگراهی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این روش بر اساس شناسایی و بازشناسایی وسائل نقلیه با استفاده از MAC ID دستگاه‌های مجهز به بلوتوث کار می‌کند.

این روش کمتر از 10 سال است که در آمریکا ابداع شده و اکنون به عنوان تنها داده مورد اعتماد زمان سفر از آن استفاده می‌شود. زمانی داشتن داده زمان سفر و سرعت متوسط برای متخصصان ترافیکی رویا بود و روش‌های بسیار ناکارآمدی مانند خودرو شاخص و استفاده از GPS و غیره مورد استفاده قرار می‌گرفت.
 
دکتر وحید حسینی عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف و مدیر این پروژه در این باره گفت: داده‌های چنین سیستمی می‌تواند برای برنامه ریزان ترافیک و حمل و نقل، راهبران شبکه‌های حمل و نقل، پژوهشگران، استفاده در گذاری مدل‌های ترافیکی و حتی نمایش داده زمان سفر و سرعت متوسط به استفاده کنندگان از آن استفاده شود.
 
وی یادآور شد: به عنوان اولین قدم با استفاده از این داده، توانسته‌ایم آلودگی تولیدی یک قطعه بزرگراه را به صورت تابعی از شرایط ترافیکی محاسبه کنیم که نتیجه این پژوهش به زودی منتشر خواهد شد و افزود: مجسم کنید زمانی که در ترافیک بزرگراه همت هستید، تابلو متغیر خبری زمان دقیق سفر شما را از یک نقطه به نقطه دیگر اعلام کند و شما بر این اساس بتوانید تصمیم بگیرید یا زمان کار خود را تنظیم کنید.
 
عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف یادآور شد: سنسورهای مورد نیاز در داخل کشور طراحی و تولید شده‌اند و حدود یک سال روی توسعه محصول وقت گذاشتیم.
 
این پژوهشگر با اشاره به عدم نیاز ساختار جدی شبکه برای نصب این دستگاه گفت: برای نصب نیاز به ساختار شبکه خاصی وجود ندارد. داده‌ها به صورت برخط (online) و به صورت لحظه به لحظه (real-time) با استفاده از شبکه GPRS روی وب منتقل می‌شوند. سنسورهای تولیدی برای اندازه گیری سرعت متوسط هارمونیک نیاز به دانستن الگوی ترافیکی ندارند و نیازی نیست که خودروها بین خطوط حرکت کنند.
 
دکتر حسینی در پایان خاطرنشان کرد: هرچند هنوز در حال توسعه محصول هستیم و ویرایش بعدی و بهتری را برنامه ریزی کرده‌ایم، اما سه نمونه از این سنسورها از حدود یک هفته پیش در بزرگراه شهید حکیم تهران نصب شده‌اند و هم اکنون در حال داده برداری بوده و داده‌های ارزشمندی تولید کرده‌اند و بنا داریم این کار را در ابعاد وسیع‌تر توسعه دهیم.
کد خبر 1719753

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha