۲۳ مهر ۱۳۹۱، ۱۸:۰۱

برزگری تأکید کرد:

لزوم تدوین استانداردها متناسب با فناوری‌های نوین

لزوم تدوین استانداردها متناسب با فناوری‌های نوین

کرج – خبرگزاری مهر: رئیس سازمان ملی استاندارد بر تدوین استانداردها متناسب با فناوری های نوین تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نظام الدین برزگری در همایش گرامیداشت روزجهانی استاندارد افزود: واحدهای تولیدی هم باید از هم اکنون در فکر استانداردهای جدید باشند، و محصولات جدید با فناوری جدید بازارهای دنیا را پر خواهد کرد.

وی افزود: درحال حاضر فناوری های پیشرفته از جمله نانو در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، نساجی، ساختمانی، صنایع غذایی و کشاورزی رسوخ پیدا کرده است و محصولات بیوتکنولوژیک عرضه می شود.

برزگری تصریح کرد: با توسعه سریع فناوری ناچار به تجهیز مجهز ترین آزمایشگاه ژنتیک و تراریخته در سازمان استاندارد شدیم و بیستمین کمیته این سازمان به نام کمیته نانو در حال شکل گیری است.

به گفته وی  سازمان ملی استاندارد می تواند ارتباط علم و دانش و ثروت ملی را ایجاد کند.

رئیس سازمان استاندارد با اشاره به شعار امسال سازمان ملیاستاندارد با عنوان "ضایعات کمتر نتایج بهتر، افزایش کارایی با استانداردها" اضافه کرد: با توجه به توصیه مقام معظم رهبری در بالابردن کیفیت تولیدات واحدهای صنعتی، استانداردها باید در زندگی دیده شوند.

وی در ادامه با ارائه گزارشی از فعالیت های این سازمان افزود: سازمان ملی استاندارد یکی از 165 عضوسازمان جهانی استاندارد است که اکنون رتبه 29 را از لحاظ فعالیتهای بین المللی ونقش آفرینی در تدوین استانداردهای جهانی دراختیار دارد.

برزگری همچنین افزود :کشورمان در بین کشورهای عضو اکو از لحاظ تدوین استاندارد و اداره دبیرخانه ها رتبه یک، در بین کشورهای اسلامی رتبه دو و از لحاظ اداره دبیرخانه رتبه یک را در اختیار داد.

وی گفت: کشور در زمینه استانداردهای نانو جزو 45 کشوری است که کمیته متناظر داخلی دارد و در این زمینه هم دارای فعالیت های ویژه ای است.

وی ادامه داد: تا سال گذشته 630 قلم کالا مشمول استاندارد اجباری بود و الان 2900 تعرفه از تعرفه های گمرکی تحت کنترل سازمان در واردات است.

معرفی روش اجرایی انتخاب واحدهای نمونه تولیدی و خدماتی برتر کیفی

معاون نظارت براجرای استانداردها و سیستم های کیفیت در مراسم گرامیداشت روز جهانی استاندارد، گفت: بزرگداشت روز جهانی استاندارد بهانه ای برای توسعه و ترویج فرهنگ استاندارد است ، چرا که استاندارد به عنوان یکی از الزامات و نیازهای جامعه بشری بویژه جامعه صنعتی روبه رشد به شمار می آید.

بهادر کاظمی در این همایش با اشاره به انتخاب واحدهای نمونه برتر، آنها را به عنوان الگوهای موفق در عرصه های استانداردسازی معرفی کرد و افزود: اینها نه تنها به عنوان نمایندگان نمونه بلکه منتخبین در فعالیت های تولیدی و خدماتی هستند.

به گفته کاظمی همه ساله در روز جهانی استاندارد، به منظور ترویج و توسعه فرهنگ استاندارد و ایجاد کیفیت و انگیزه در واحدهای تولیدی و خدماتی همچنین بهبود کیفیت و استمرار آن 22  واحد نمونه تولیدی و خدماتی را بر اساس روش اجرایی که در سازمان ملی استاندارد ایران مصوب شده معرفی می شوند.

وی در همین زمینه ادامه داد: این روش اجرایی با هدف ارزیابی و انتخاب واحدهای نمونه دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد و برای محصولات مشخص در سطح کشور پیاده می شود.

معاون اداره کل نظارت بر اجرای استاندارد و سیستم های کیفیت گفت: در این ارزیابی ها 10 شاخص با امتیازات مشخص معرفی و بر اساس خود ارزیابی توسط تولیدکنندگان تحت بررسی قرار می گیرند.

وی گفت : این شاخص ها شامل استمرار در حفظ پروانه کاربرد علامت استاندارد مبنی بر عدم تطبیق و ابطال پروانه، انطباق با ویژگی های استانداردها در آزمون های دوره ای ، دارا بودن گواهی رسمی سیستم های کیفیت در سطح ملی و بین المللی، رعایت میزان معیار مصرف انرژی، دارا بودن آزمایشگاههای تایید صلاحیت بر اساس استانداردهای 17025، میزان فعالیت های آموزشی مرتبط برای بهبود کیفیت و سیستم مدیریت کیفیت براساس سرآمد آموزش ، آموزش مسئولین کنترل کیفیت واحدهای تولیدی و خدماتی، ارتقای سطح تکنولوژی در روش ساخت و تولید کیفی تر و انجام فعالیت های تحقیقاتی مرتبط با ارتقای کیفیت، است.

اعمال استانداردهای سختگیرانه بر اولویتهای 9 و 10 واردات کالا

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ارز مصرفی، نباید صرف واردات کالای بی کیفیت شود و ممکن است اعمال استانداردهای سختگیرانه در اولویت های 9 و 10 مدنظر قرار گیرد.

مهدی غضنفری در مراسم گرامیداشت روز جهانی استاندارد که با حضور چند تن از معاونان رئیس جمهوری، جمعی از مسئولان و فعالان بخش خصوصی برگزار شد، تاکید کرد: اگر ارز مصرفی صرف کالاهای بنجل شود ممکن است سیستم تولید دچار مشکل شود.

وی تصریح کرد: بسیاری از کشورها برای حمایت از تولید ، واردات را ممنوع نمی‌کنند اما استانداردهای آن گونه کالاها را سخت گیرانه اعمال می‌کنند.

وی با اشاره بر اینکه کالاها به سه خانواده تقسیم می شوند عنوان کرد : از مجموعه 10 گروه کالایی برای واردات درباره اولویت های 9 و 10 دست کمک را به سازمان استاندارد دراز می‌کنیم و باید برای این گروه کالاها نوعی استاندارد وارداتی ارائه شود که ارز کشور به راحتی خارج نشود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد : ضمن اینکه فضای کسب و کار را می توان با نشاط کرد اما فرصتهای خوبی ایجاد شده تا اعمال استانداردها بیش از گذشته رعایت شود و باید به مردم  اطلاع رسانی لازم صورت گیرد به نحوی  که قرار نیست نوعی مضیقه ایجاد شود.

غضنفری تاکید کرد: باید سیاست های ارزی اولویت بندی شده باشد و با سیاست های استاندارد هماهنگ شود تا از این طریق بتوانیم به نفع مردم گام های بزرگی را برداریم.

وی ادامه داد: تولیدکننده ها، تشکل ها، محیط زیست، صنایع تولیدی، مصرف کننده، صادرات و واردات، همه عواملی هستند که اگر بخواهند در مورد تولید به توافق برسند استاندارد بهترین داور و زبان مشترک آنهاست.
 

استاندارد نقشه راه توسعه صنعت کشور است

خلیلی عراقی در همایش گرامیداشت روز جهانی استاندارد با اعلام این مطلب افزود : در این زمینه باید نقشه راهی مشخص کنیم، تا استراتژی تلفیقی چگونگی تعامل و هم‌افزایی این سه بخش مشخص شود.

وی با اشاره به ابتدای ورود 60 ساله خود در خدمت به صنعت کشور گفت: در آن روز سهم صنعت در تولید ناخالص ملی 8/0 درصد ولی امروز به 22 درصد رسیده است.

وی ادامه داد: در محدوده اقتصاد ملی یکی از بهترین شیوه‌ها صنعتی کردن کشور است و استاندارد توفیق صنعتی شدن کشور به شمار می‌رود.

وی با مقایسه GDPکشورمان با دو کشور کره جنوبی و ترکیه تصریح کرد: با وجودی که یک هزار میلیارد دلار از درآمدهای نفتی صرف مسائل اقتصادی می شود و درحالی که کل سرمایه گذاری خارجی کره جنوبی 300 میلیارد دلار بوده است اما GDP  این کشور تقریبا 3 برابر کشور ماست و در مقایسه با ترکیه نیز وضعیت مناسبی نداریم.

وی افزود: در روند صنعتی کردن کشور و بالا بردن GDPباید پارادایم خود را عوض کنیم.

این پیشکسوت صنعتی همچنین سهم بخش کشاورزی را در GDPکشور ناکافی خواند و افزود: در 60 میلیارد دلار واردات بخش قابل ملاحظه‌ای را واردات محصولات کشاورزی دارد و سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص ملی رضایت بخش نیست.

به گفته وی رسالت صنعتگران و کارآفرینان بسیار سنگین است و باید با همه توان در خدمت میهن باشند و پیام مقام معظم رهبری را در تولید ملی به نحو شایسته عملیاتی کنند چرا که تولید تنها راه نجات اقتصاد است.

تدوین و ابلاغ 150 استاندارد زیست محیطی

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: از سال 89 تاکنون بیش از 150 استاندارد زیست محیطی در حوزه محیط طبیعی، دریایی و انسانی تدوین و ابلاغ شده است.

 محمد جواد محمدی زاده در همایش گرامیداشت روز جهانی استاندارد گفت: سازمان محیط زیست و سازمان ملی استاندارد ایران دو بازوی توانای حاکمیت برای تامین سلامت، ایمنی و ارتقای کیفیت زندگی به شمار می روند.

محمدی زاده با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی استاندارد برای کاهش ضایعات اضافه کرد: روزانه 420 تن پسماند ضایعات کشاورزی در کشور تولید می شود که ده برابر پسماند ضایعات حوزه های انسانی است.

معاون رئیس جمهور گفت: در حوزه انسانی روزانه 45 هزار تن پسماند در کشور داریم و پسماند بیمارستانی 400 تن در روز است.

محمدی زاده حجم ضایعات محصولات باغی در کشور را 18.85 درصد تولیدات برشمرد وافزود : مدیریت این میزات ضایعات ارز آوری و صادرات را در پی دارد.

به گفته وی حجم ضایعات در محصولات زراعی 18درصد، طیور 12 درصد و در شیلات 7درصد تولید است.

محمدی زاده گفت: 25 درصد از درآمد نفتی کشور در قالب ضایعات کشاورزی در فرآیند تولید تلف می شود که اگر ضایعات بخش کشاورزی را مدیریت کنیم غذای 15 میلیون نفر از جمعیت کشور تامین می شود.

وی افزود: در کشور ما تنها 40درصداز محصولات کشاورزی فرآوری می شود درحالیکه در کشورهای پیشرفته این میزان تا 80 درصد نیز می رسد.

محمدی زاده  همچنین سرانه پسماند جهانی را550 گرم برای هر نفر عنوان کرد  گفت: در تهران سرانه پسماند برای هر نفر 750 گرم است که  200 گرم بیشتر از سرانه پسماند خانگی در دنیاست؛ و این درحالی است که در بعضی از روستاها این میزان پسماند 450 گرم برآورد شده است.

کد خبر 1719887

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha