به گزارش خبرنگار مهر، در استان کرمان جادهها اغلب مراکز شهر یا نواحی مسکونی را دور میزنند تا از تراکم رفت و آمد و ایجاد سر و صدا جلوگیری شود. جاده های جنوب کرمان یکی از نقاطی است که تردد روزانه هزاران ماشین سنگین حاوی بارهای متفاوت را در شبانه روز شاهد است.
در جاده های جنوب استان کرمان که به شهرستان های جنوبی و در نهایت به بندرعباس و میناب و بندرلنگه و یا چابهار و ایرانشهر ختم می شود در طول سال هزاران کامیون، تریلر در حال تردد هستند و این در حالی است که امکانات رفاهی مناسبی در جاده ها وجود ندارد که مطمئنا این امر نیز ریشه در وقوع بعضی تصادفات خواهد داشت.
در جاده های طولانی جنوب کرمان چیزی که بیش از همه در فاصله های دور از هم به چشم می خورد تنها آلاچیق ها یا اتاقک های تعبیه شده ای است که بر سردر آن ها نام رستوران یا سوپرمارکت یا قهوه خانه زده شده است و اینطور که پیداست هیچ متولی یا اداره کننده ثابتی ندارد.
آشپزخانه در رستوران هایی که تنها نامشان بر روی تابلو زده شده است غیر از محل تهیه غذا، انبار و جای نگهداری زباله ها است، مطمئنا با بازدید از این آشپزخانه ها کسی حاضر به خوردن غذا در این مکان ها نخواهد بود و این در حالی است کیفیت غذا در آن ها با توجه به قیمت آن ها بسیار پایین است.
عدم توجه مسئولین مربوطه از جمله سازمان میراث فرهنگی، بهداشت و سایر سازمان های مربوطه بر نظارت و ساماندهی امکانات رفاهی در جاده ها مشکلات را برای رانندگان با شروع فصل سرد به مراتب بیشتر کرده است و ضرورت دارد تسهیلات مورد نیاز بیشتری برای محورهای ارتباطی جنوب کرمان در نظر گرفته شود.
استراحتی سرشار از اضطراب/لزوم ایجاد استراحتگاه های ایمن در جاده های کرمان
راننده جوانی که مسیر حرکتی آن کرمان به بندر لنگه و میناب است در این رابطه به خبرنگار مهر می گوید: نبودن امکانات، دغدغه اصلی رانندگان در جاده است که امیدواریم با تلاش مسئولان از این جاده ها رخت بربندد.
عباس حسینی در مورد مشکلات فنی و مکانیکی در جاده های کرمان می افزاید: اگر بین راه در جاده یک مشکل فنی برای ماشین پیش بیاید مثلا چراغ های ماشین در شب خراب شود به ناچار یا باید برگردیم یا باید تا روشن شدن هوا صبر کنیم یا زنگ زده و مکانیکی را از شهر به وسط جاده بکشانیم در حالی که باید این امکانات به طور شبانه روز در جاده وجود داشته باشد.
راننده ای دیگر در خصوص مشکلات جاده می گوید: تنها چند مسجد و امکانات کم رفاهی آن هم به فاصله های نامنظم خیلی طولانی در جاده قرار دارد که راننده به مسجد یا امکانات رفاهی نرسیده به استراحت نیاز پیدا می کند و در بیراهه ای مجبور است به عبادت و استراحت بپردازد.
رضا آقاجانی اظهار می دارد: این استراحت در محل ناامن و بدون امکانات رفاهی و در سرما یا گرما به جز استرس و اضطراب چیزی را عاید رانندگان نخواهد کرد که این پیامدهای منفی اثرات خود را به مرور بر روی خانواده و جامعه هم نشان خواهد داد.
راننده ای که ساعت ها و سال های متمادی از عمرش را در این جاده ها گذرانده است و بالای 50 سال دارد نیز در این خصوص به مهر چنین می گوید: رانندگی کاری سنگین است که دقت زیادی را می طلبد و امکانات رفاهی، امنیتی، پزشکی و فنی نقش مهمی در در داشتن تمرکز و نداشتن استرس ایفا می کنند.
حذف قلیان سراها در جاده ها جنوب کرمان
وی ادامه می دهد: با وجود بودن تعداد زیادی از جوان ها به عنوان راننده در جاده ها چقدر خوب است که راهی اندیشیده شود تا به جای مصرف قلیان هایی که در ما بین جاده برای مصرف وجود دارد و سلامت این قشر را به خطر می اندازد بتوان جایگزینی به مراتب بهتر و با ارزش تر چون وسایل ورزشی مناسب برای رانندگان که ساعت های متوالی را بدون وقفه پشت فرمان بوده اند فراهم کرد و شناخت و آگاهی آن ها را در این زمینه با برنامه های از پیش تعریف شده زیاد کرد.
حسین عقیلی همچنین ادامه می دهد: مصرف قلیان که نیکوتین موجود در تنباکوی آن خواب آلودگی را که یکی از دلایل اصلی تصادفات در جاده ها به شمار می رود به همراه دارد، اما حرکات ورزشی در ما بین جاده ها می تواند علاوه بر هوشیار نمودن رانندگان باعث نشاط و شادابی و دور شدن استرس از راننده باشند.
وی تصریح می کند: نبودن سرویس های بهداشتی مناسب و خالی بودن منبع های مایع دستشویی و نبودن آب سالم بر وجود مشکلات جاده افزوده است و بیماری هایی را چون عفونت های شایع را نیز به وجود خواهد داشت.
در آخر می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که تنها با فراهم کردن امکانات رفاهی برای رانندگان و به وجود آوردن طرح هایی برای سلامت روحی و جسمی آنها خواسته و ناخواسته تاثیرات مطلوب آن را نه تنها در خانواده این افراد بلکه در سطح جامعه نیز به وضوح شاهد آن خواهیم بود و این امر بدون کمک و اجرای طرح های مسئولان در این زمینه امکان پذیر نخواهد بود.
...................................
گزارش: معصومه قطب الدینی
نظر شما