به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدرضا ناصری صبح دوشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی یزد با مسئولان نهاد کتابخانههای عمومی استان یزد با اشاره به نقش فرهنگسازی کتاب اظهار داشت: باید به سمتی برویم که کتاب همیشه و همهجا در دسترس مردم باشد.
وی همچنین بر نقش معلمان مقاطع مختلف تحصیلی در امر ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان کودکان تأکید کرد و افزود: فرهنگ سازی برای کتابخوانی را باید از خردسالان شروع کرد.
آیت الله ناصری بیان داشت: هرچند نفوذ اینترنت در جامعه ما منجر به دسترسی سریع به اطلاعات شده است، ولی این پدیده باعث شده توجه به کتاب و مطالعه کم شود.
استاندار یزد نیز در این جلسه با اشاره به اینکه حوزه کتاب جای کار بسیاری دارد، گفت: برگزاری نمایشگاههای کتاب، معرفی کتابها از طریق صدا و سیما و رواج اهدای کتاب در مناسبتهای مختلف توسط افراد جامعه از جمله راهکارهای ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه است.
محمدرضا فلاحزاده تصریح کرد: معرفی و تجلیل از شخصیتهای برجستهای نظیر شهید دکتر پاکنژاد که پزشکی اسلامشناس بود و مرحوم حجتالاسلام وزیری که مؤسس یکی از بزرگترین و ارزشمندترین کتابخانههای کشور بوده است، می تواند نقش کتاب و مطالعه را برای مردم ما برجسته کند.
محمدحسین پارسائیان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان نیز در ابتدای جلسه شورای فرهنگ عمومی یزد گزارشی از وضعیت سرانه مطالعه غیردرسی در این استان براساس نظرسنجی سال 88 شورای فرهنگ عمومی کشور، ارائه کرد.
وی اظهار داشت: براساس پیمایشی که پیرامون مطالعه در کشور انجام شده است، 55 درصد مردم باسواد استان یزد اظهار داشتهاند که در طول یک سال مطالعه غیردرسی داشتهاند و 45 درصد نیز اعلام کردهاند که اصلاً مطالعه غیردرسی نداشتهاند.
پارسائیان افزود: سرانه مطالعه غیردرسی مردم استان یزد، حدود 14/7 دقیقه در روز است که بر این اساس یزد، جزو استانهای متوسط کشور است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان به سرانه مطالعه روزنامه در استان نیز اشاره کرد و اعلام داشت: مردم باسواد یزد به طور متوسط روزانه 17 دقیقه روزنامه میخوانند که براساس آمار، جزو استانهای آخر کشور هستیم.
نظر شما