به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری کنسرت گروه نامیرا با حضور محمد حسین توتونچیان مدیرعامل موسسه ققنوس، فرهاد درودی هماهنگکننده کشوری برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز، فرهاد هراتی سرپرست گروه کر نامیرا و قرهگوزلو و ابراهیمی مدیران گروه نمایشی "دوبن" در کتابخانه دفتر مرکز سازمان ملل متحد در ایران برگزار شد.
توتونچیان در ابتدای این نشست گفت: گروه کر نامیرا به همراه حرکات نمایشی در برج میلاد در تاریخ سیام مهر از ساعت 20 تا 21 به روی صحنه خواهند رفت. این کنسرت در 14 قطعه و بدون استراحت و با حرکات نمایشی که همه مرتبط با داروی پیشگیری ایدزی است که از راه جنین به کودک میرسد، اجرا خواهد شد.
وی افزود: این یک کار متفاوت است علاوه بر اینکه یک کار بشردوستانه و حرکت نمایشی آن مرتبط با سناریویی است که هراتی آن را نگاشته و حال به زبان موسیقی بیان خواهد شد.
وی بیان کرد: در همین راستا مجموعهای کامل از صدا و تصویر به بازار خواهد آمد. کار ضبط آن نیز اجرا خواهد شد و تا اسفند ماه به بازار خواهد رفت. این کنسرت و کل پروژه هزینهای بالا دارد و نیز درآمدی پایین. تنها امیدوارم که بخشی از هزینههای اولیه آن با بلیت 30 تا 60 هزار تومانی جبران شود.
در ادامه دکتر درودی گفت: میزان بروز بیماری ایدز در دنیا کاهش یافته است چون روشهای درمان بیشتری کشف شده است. یکی از راههای انتقال این ویروس از مادر به جنین است که اتفاقا این تنها راه انتقال است که میتوان کنترلش کرد. پاسخ ایران به ایدز بسیار مورد توجه است و به خصوص در حیطه کاهش آسیب تجربیات خوبی داریم.
وی افزود: یکی از رسانههای خوب برای بسط و کنترل ایدز، موسیقی و هنر است. هراتی نزدیک به 10 ماه است که کار در این مورد را آغاز کرده است. امیدواریم این کنسرت فتح بابی باشد برای برنامههای هنری که در راه کنترل ایدز در ایران تلاش میکنند.
وی ادامه داد: راههای انتقال ایدز مشخص است. اهمیت بحث در مورد انتقال ایدز از مادر به جنین در این است که تنها راهی است که میتواند 100 درصد جلوگیری شود. ایدز درمان ندارد ولی میتوانیم مانع ابتلا کودک از راه مادر بشویم.
درودی آمار اعلام شده مبتلایان به ایدز توسط وزارت بهداشت را 24هزار نفر دانست و بیان کرد: سه درصد از این 24هزار نفر از راه مادر به ایدز مبتلا شدهاند منتهی همین سه درصد هزینههای زیادی برای جامعه دارد. متاسفانه ما در ایران به این آفت رسیدهایم که مادران و دختران زیادی به ایدز مبتلا شده و از این قضیه بیخبرند و باردار میشوند که باید برای این جنینها کاری کرد.
هماهنگکننده کشوری برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز در مورد اینکه بخش خصوصی و هنر به این عرصه وارد شدهاند، گفت: این نشانگر تعهد بخشهای مختلف در حیطه ایدز است. امور زندانها، سازمان بهزیستی، جامعه روحانیت و وزارت بهداشت و درمان از جمله سازمانهایی هستند که همکاریهای لازم برای پیشگیری از این بیماری را با ما داشتهاند.
وی تصریح کرد: وزارت بهداشت و درمان جمهوری اسلامی در حال تهیه پروتکل جامع برای جلوگیری انتقال ایدز از مادر به نوزاد است و معتقدم تلاشهای ما در این زمینه موفقیتآمیز بوده است.
درودی خاطرنشان کرد: اگر در ابتدای راه متوجه شویم که جنین دارای بیماری ایدز است، درمان راحتتر صورت میگیرد. دانش بشری میتواند اینجا بازی را عوض کند. ما با امکانات و تعهدات جهانی در تلاشیم تا نسلی بدون ویروس ایدز داشته باشیم.
وی در خصوص اجرای کنسرت مبارزه با ایدز گفت: سازمان ملل، وزارت بهداشت و درمان، بخش خصوصی و هنرمندان با همکاری خود باعث پیوندی شدهاند تا این امر محقق شود. وقتی این کار هنری از طرف ایران ارائه شود، اجرای این کنسرت از طرف ایران میتواند در تغییر نگرشها به صورت غیرمستقیم تاثیرگذار باشد.
فرهاد هراتی سخنران بعدی این نشست بود که گفت: بعد از کنسرت راز که سال گذشته اجرا کردیم طرح این کنسرت اخیر در مورد ایدز به ذهنم رسید. پس از مشورت با دکتر درودی و موافقت با این طرح، از تیرماه سالجاری تلاش خود را برای اجرای این کنسرت به کار گرفتم.
وی افزود: این کنسرت درباره کودکانی است که ناخواسته دچار بیماری میشوند. شاید فرهنگ شنیداری این موسیقی در کشور جا نیفتاده باشد اما امیدوارم با اجرای 62 دقیقه برنامه بیکلام بتوانم تماشاچی را متوجه این امر مهم سازم. آوای انسانی به کار رفته در این کنسرت در همه جای دنیا قابل شنیدن است و با دیدن این کنسرت میتوان فهمید که درد و درمان کجا است.
مسعود قراگزلو نیز گفت: گروه تازه تاسیس «دو بن» یک گروه پژوهشی است که در ارتباط با شرایط غیرارگانیک انسان و بدن را در حال پیگیریهایی هستیم. برای این کنسرت در کنار اجرای playback آن گروهی 10 نفره به اجرای نمایش خواهند پرداخت.
مرتضی ابراهیمی نیز در مورد چگونگی شکلگیری گروهشان توضیحاتی ارائه کرد.
نظر شما