به گزارش خبرنگار مهر، کامران دانشجو طی پیامی به همایش روز جهانی غذا که قبل از ظهر دوشنبه در مشهد آغاز شد، تصریح کرد: از این رو چنانچه کشورهای اسلامی برای محصولات خود از جمله فرآورده های غذایی استاندارد واحدی تعریف کرده و یک برند واحدی استفاده کنند، قدرت های استکباری به بهانه های واهی چون آلودگی یا عدم کیفیت مناسب نخواهند توانست مغرضانه و با اهداف سیاسی از ورود این قبیل کالاها به بازارهای جهانی ممانعت کند.
وی افزود: شانزدهم اکتبر هر سال، روز جهانی غذاست در این روز، سازمانهای بین المللی، به انگیزه برقراری روابط در زمینه توسعه کشاورزی و زمینه سازی برای جلوگیری از فقر و گرسنگی و نابودی محیط زیست، تلاش می کنند.
وی عنوان کرد: استفاده از تجربیات، نحوه تغذیه، انتقال فن آوری از کشورهای توسعه یافته به کشورهای در حال توسعه، موجب رونق و پیشرفت در تولید مواد غذایی در ملل جهان سوم می شود، روز جهانی غذا، هشداری برای بیداری وجدانهای به خواب رفته و روز هم دردی با گرسنگانی است که از بدیهی ترین حق زندگی، یعنی غذا محرومند.
وی در بخش دیگری از این پیام آورده است: مشغولیت ذهنی هشتاد درصد از مردم جهان، دست یابی به غذاست، کمبود غذا و مواد غذایی مورد نیاز بدن برای بسیاری از مردم جهان به مشکلی بزرگ و اساسی تبدیل شده است.
وی ادامه داده است: با آلودگی و تخریب محیط زیست، مسائل گوناگونی به وجود می آید که در کاهش منابع غذایی جهان مؤثر است، گرما و خشکسالی، فرسایش خاک، کاهش نزولات جوی، بارش باران های اسیدی و سیاست های ستمگرانه بعضی از کشورهای قدرتمند در برابر کشورهای در حال توسعه، از عوامل گرسنگی و سوء تغذیه مردم جهان به شمار می آیند.
دانشجو عنوان کرده است: آمارهای جهانی حاکی از این واقعیت تلخ است که 80 درصد مواد غذایی در دنیا توسط 20 درصد از جمعیت جهان مصرف می شود، به عبارت دیگر 80 درصد جمعیت ساکن در کشورهای فقیر و توسعه نیافته از اساسی ترین نیازهای تغذیه ای بی بهره اند.
وی تصریح کرده است: این توزیع نامناسب مواد غذایی یعنی روند شتابان و استمرار فقر و گرسنگی که حاصل سیاست های استکبار جهانی و تحمیل فقر و گرسنگی بر اکثر کشورهای جهان شده است، جالب این جاست که این مسأله گاه گریبانگیر خود آنها می شود.
دانشجو ادامه داده است: شعار معروفی است که می گوید "بعضی ها می خورند تا زنده بمانند و بعضی ها زنده مانده-اند تا بخورند". بنا به گزارش سازمان های بین المللی بالاترین آمار مرگ و میر در جهان مربوط به سکته های قلبی و عروقی ناشی از سوء تغذیه، چاقی و پرخوری است که کشورهای غربی بالاترین میزان را دارند و بالعکس بالاترین میزان مرگ و میر در کشورهای فقیر ناشی از کمبود مواد غذایی است.
وی افزوده است: علیرغم تبلیغات گسترده جهانی در حمایت از فقرزدایی متأسفانه امروزه مشاهده می شود که در بعضی از کشورهای ثروتمند مواد غذایی خود را به دریا می ریزند تا نرخ آنها کاهش نیابد.
وی بیان کرده است: لذا برای فقرزدایی و کاهش مرگ و میر ناشی از سوء تغذیه در هر دو جنبه تعدیل توزیع مواد غذایی لازم است. کشورهای اسلامی با تأسی به دین مبین اسلام و پیروی از دستورات قرآن کریم می توانند به عنوان پیشگامان حرکتی نو در جهان به این مهم همت گمارند و با ایجاد یک مرکز بین المللی توزیع مناسب و متناسب مواد غذایی تحت پوشش نهادهای بین المللی نظیUNESCO، WHO،FAO و سایر نهاد های مرتبط مرگ و میر و بیماریهای ناشی از سوء تغذیه را در هر دو گروه کشورهای فقیر و غنی کاهش دهند.
وزیر علوم و تحقیقات افزوده است: میزان گسترش و رشد بالای مصرف غذاهای حلال و توجه به این برند در سال های اخیر فرصت های خوبی برای تولید کنندگان مواد غذایی ایجاد کرده است، این بازار رو به رشد نه تنها در کشورهای اسلامی بلکه در بازارهای غربی که میزان جمعیت مسلمانان با افزایش قابل توجهی مواجه است نیز دیده می شود.
وی بیان کرده است: رستوران هایی که گوشت مصرفی آنها به صورت حلال تهیه شده است، نزد مسلمان از محبوبیت ویژه ای برخوردار هستند، تولیدکنندگان فرآورده های گوشتی بیش از همه به ذبح اسلامی رو آورده اند و حتی غذای حلال هم برای نوزادان به بازار آمده است.
وی بیان کرده است: ایران در میان کشورهای اسلامی، از پتانسیل خوبی برای تولید و عرضه محصولات غذایی برخوردار است و همایش های بین المللی غذا برای معرفی ظرفیت های عظیم تولیدات محصولات داخلی و آشنایی بازار های جهانی با فرآورده های غذایی ایران و تجارت متقابل بنگاه های اقتصادی فرصت ارزنده ای است تا همه کشورهای مسلمان از این بستر استفاده کنند.
وی افزوده است: با حمایت از برگزاری چنین همایش هایی که بتواند توجه جامعه اسلامی و جهانیان را به مقوله فقر و گرسنگی جلب کند از برگزارکنندگان و سازمانهای حمایت کننده قدردانی می شود.
نظر شما