۲۵ مهر ۱۳۹۱، ۸:۴۷

ارائه روشی بهینه برای ساخت پروتزهای استخوانی از سوی محققان کشور

ارائه روشی بهینه برای ساخت پروتزهای استخوانی از سوی محققان کشور

پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت ایران با اجرای پروژه تحقیقاتی روشی را برای تولید و بررسی سیمان استخوانی ارائه دادند که این سیمان استخوانی برای ساخت پروتزهای استخوانی به کار می رود.

به گزار خبرنگار مهر، آزمایشهای دندانه ‌گذاری نانو و خراش نانو به عنوان یک روش جدید برای به دست آوردن خواص مکانیکی سیمان استخوانی که در ارتوپدی برای استفاده در مفاصل انسان و ساخت پروتزهای استخوانی به کار می ‌رود، استفاده می شود.

در این راستا محققان دانشگاه علم و صنعت ایران تحقیقاتی را در زمینه تعیین خواص مکانیکی سیمان استخوانی و ساخت آن با استفاده از آزمایشهای دندانه ‌گذاری نانو و خراش نانو انجام دادند.
 
برای این منظور ابتدا نمونه هایی به ابعاد 10×10×5 میلیمتر مکعب با دو روش مخلوط کردن با دست و مخلوط کردن سیمان در خلا از سیمان استخوانی (CEMEX RX) ساخته و نمونه ‌ها به مدت 2 ماه در دمای محیط نگه داشته شدند. پس از آن نمونه ‌ها برای انجام آزمایش دندانه ‌گذاری نانو و خراش نانو آماده‌‌سازی شدند.
 
پس از آماده سازی نمونه ها، آزمایشهای دندانه گذاری نانو و خراش نانو بر روی آنها انجام شد و نتایج به دست آمده از این آزمایشها با استفاده از آزمونهای خاص مورد بررسی آماری قرار گرفت تا میزان تاثیر روش های آماده سازی نمونه ها بر هر یک از خواص مکانیکی به دست آمده، مشخص شود.
 
نتایج به دست آمده از این آزمایشها نشان داد که با استفاده از آزمایشهای دندانه ‌گذاری نانو و خراش نانو می ‌توان خواص مکانیکی و سطحی سیمان استخوانی را با صرف هزینه و وقت کمتر به دست آورد ضمن آنکه در این تحقیق روش بهینه برای ساخت این سیمان معرفی شده است.
 
نتایج بدست آمده نشان می‌‌دهد آزمایش‌‌های دندانه‌‌گذاری نانو و خراش نانو، روش‌‌های مناسبی برای بدست آوردن خواص مکانیکی و سطحی سیمان استخوانی است و همچنین مخلوط کردن سیمان استخوانی با روش مخلوط کردن سیمان در خلا موجب بهبود و ارتقای خواص مکانیکی و سطحی سیمان استخوانی می‌‌شود.
 
این تیم تحقیقاتی درصدد هستند تا امکان انجام این آزمایشها را برای به دست آوردن خواص مکانیکی و سطحی سایر بیومتریالها را مورد بررسی قرار دهند. از آنجایی که ساخت نمونه از بیومتریال‌‌ها دشوار و پرهزینه است و از سوی دیگر در این آزمایشها، نیاز به نمونه ای با شکل پیچیده و ابعاد بزرگ نیست از این رو این مطالعه بر روی دیگر بیومتریال ‌ها ادامه دارد.
کد خبر 1720963

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha