به گزارش خبرنگار مهر، مراسم گرامیداشت و حافظ و گوته شب گذشته با حضورسفیران دو کشور جمهوری فدرال آلمان و بولیوی و حمید معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دوشنبه شب 24 مهر در محل انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد ادبی در سخنانی با اشاره به شعر از نگاه حافظ گفت: حکمت زندگی در شعر حافظ جاری است. گوته نیز در کنار حافظ این حکمت را به شیوهای فراجغرافیایی به همه جهانیان ارائه کرده است.
وی همچنین با قدردانی از سفارت آلمان در ایران برای همکاری در برگزاری این برنامه گفت: این مراسم فرصت مغتنمی است برای توسعه همکاریهای بینالمللی میان دو کشور که امیدواریم ادامه پیدا کند.
در ادامه این مراسم «برند اربل» سفیر کشور آلمان در ایران در سخنانی با تقدیر از انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: این حرکت انجمن گام نخست در جهت همکاری فرهنگی با سفارت و کشور آلمان است و باید از آن سپاسگزار بود.
وی افزود: مناسبات فرهنگی میان دو کشور پلی است که میتوان آن را برای نزدیکی در عرصههای دیگر استفاده کرد و نمونه جالب توجه آن اعلام خواهرخواندگی میان شهرهای وایمار و شیراز و اعلام برادری معنوی حافظ و گوته است.
اربل با اشاره به دیوان شرقی و غربی گوته گفت: هر که خود را بشناسد، میداند که خاور و باختر دو جغرافیای جدا از هم نیستند و لذا رویدادهای فرهنگی مانند این مراسم میتواند موجب نزدیکی میان دو کشور شود.
حمید شاهآبادی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز سومین سخنران این مراسم بود. وی با بیان لزوم توجه و دقت نظر در سرمایه گرانقدر فرهنگی ایران اظهار کرد: مشاهیر فرهنگی ایران امروزه تابلوی معرفی ما در تمام جهان هستند. این موضوع در مورد سایر کشورها و به ویژه آلمان با وجود چهرههایی مانند گوته نیز رخ داده است و این موضوعی است که باید به آن توجه داشت. از سوی دیگر بسیار اتفاق افتاده که فرهیختگان ایرانی دچار هجمههای فراوانی در طول تاریخ شدهاند، اما ایران مهد مفاخری است که با وجود تمام این هجمهها رشد کردهاند.
شاهآبادی افزود: اگر شعر به عنوان یک ظرفیت فرهنگی در کشور رشد کند، تمام موضوعات فرهنگی و هنری کشور در کنار آن رشد کرده و بالنده خواهند شد.
وی افزود: معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در حرکت فرهنگی نباید منتظر یک گروه خاص برای حرکت بود، بلکه ایجاد فضایی که کشور ما کانون فعالیت مفاخر باشد، موجب رجوع کشورهای فراوانی به ما خواهد شد.
معاون هنری وزیر ارشاد در ادامه با اشاره به رویدادهای فرهنگی ایران در 30 سال گذشته افزود: دغدغه اول ایران در تمام سالهای گذشته فرهنگی بوده و باقی خواهد ماند.
شاهآبادی در پایان گفت: زبان حافظ زبان امروز ماست که با آن در حال حاضر نیز صحبت میکنیم. این زبان مملو از معناست و امروز به کمک آن است که میتواینم دلها را به هم نزدیکتر کنیم.
در پایان این مراسم گروهی از نوازندگان آلمانی متعلق به ارکستر شهر هاله آلمان به اجرای کوارتت زهی از آثار موتزارت و هایدن پرداختند.
نظر شما