به گزارش خبرنگار مهر ، عباس رجایی رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس امروز سه شنبه در همایش روز جهانی غذا که در محل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: اگرچه بحث غذا امروز یکی از مولفه های اصلی برای ایجاد جنگ و خونریزی و کشورگشایی در دنیا توسط استکبار جهانی است اما وظیفه همه کشورها ست که برای رفع گرسنگی از بین ملت خود و سایرملل جهان تلاش کنند.
وی با بیان اینکه در برنامه ایران به عنوان یک کشور اسلامی قدرتمند در جهان امروز، استراتژی امنیت غذایی پایدارتعریف شده است و برای رسیدن به آن تلاش می کنیم، گفت: در برنامه تامین امنیت غذایی ایران علاوه بر اینکه بحث تامین امنیت غذایی پایدار در داخل کشور را دنبال می کنیم بلکه بنا داریم بخشی از تامین غذای حلال دنیا را به کشورمان اختصاص دهیم.
رجایی با اشاره به اینکه بر اساس این دیدگاه برای توسعه غذا و امنیت غذایی 4 الگو تعیین کرده ایم، گفت: ابتدا باید ظرفیت های موجود در بخش کشاورزی و آب را در کشور به صورت کامل مورد توجه قرار داده و از آن استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه موضوع افزایش بهره بری از وضعیت و منابع موجود را باید به صورت جدی در دستور کار قرار دهیم، گفت: در تعریف نرخ رشد اقتصادی آمده است که باید از 8 درصد رشد، 2.5 درصد به ارتقای بهره بری عوامل تولید در کشور اختصاص دارد و باید در پایان برنامه پنجم به آن برسیم.
این نماینده مجلس در ادامه افزود: موضوع دیگری که در این رابطه حائز اهمیت است و موافقان و مخالفان بسیاری هم در ایران و هم در جهان دارد، موضوع استفاده از تکنولوژی های نوین در تامین غذا است که باید مورد توجه قرار گیرد.
به گفته وی دراین رابطه نمایندگان مجلس قانون ایمنی زیستی را برای رسیدن به اهداف مورد نظر رسانده اند.
رجایی در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم استفاده از ظرفیتهای بالقوه در زمینه کشاورزی تاکید کرد و افزود: در حال حاضر بیش از 30 میلیون هکتار اراضی در کشور وجود دارد که باید برنامه ریزی برای تولید محصولات کشاورزی انجام شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تامین آب در این بخش یکی از مسائل حیاتی است، طرح تاسیس پالایشگاه آب و استفاده از منابع آبی دریاهای پیرامونی را در دستور کار کمیسیون کشاورزی قرار داده ایم اگرچه ممکن است متخصصین امر در بخش آب و کشاورزی مباحث جدی کارشناسی را مطرح کنند ولی آنچه مهم است ضرورت تامین غذا، امنیت ملی و شرایط ویژه کشور می طلبد که این کار انجام شود ضمن اینکه بر اساس پژوهش های اولیه دراین مناطق می توان این طرح را در کشور اجرایی کرد و مشکل خاصی در این ارتباط وجود ندارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه موضوع کمیت غذا در کشور مانع از این نشده است که موضوع کیفیت آن را فراموش کنیم، گفت: در حال حاضر حرکت کشور به سمت تهیه غذای ارگانیک نیز موید این مطلب است.
وی افزود: براین اساس در برنامه پنجم توسعه پیش بینی شده است که حداقل 25 درصد از تولید محصولات کشاورزی باید به صورت ارگانیک باشد ضمن اینکه باید در پایان برنامه پنجم حداقل 35 درصد از مصرف کود شیمیایی کاهش و به جای آن از کودهای آلی و زیستی استفاده شود.
رجایی با تاکید بر اینکه رسیدن به استاندارهای غذایی در کشور یکی از اصول جدی است، گفت: به عنوان مثال درموضوع مصرف پروتئین قرار است در سال 1404 سرانه مصرف پروتئین مردم در سال به 60 گرم در روز ارتقا پیدا کند.
وی توسعه بخش کشاورزی و تغییر اندازه اراضی کشاورزی از خرد به کلان و همچنین برند سازی در تولید محصولات کشاورزی را نیز از جمله برنامه های نمایندگان مجلس در دوره جدید عنوان کرد و افزود: دراین رابطه ایجاد شرکت شهرک های کشاورزی و جداسازی مالکیت از مدیریت در بخش کشاورزی از مهمترین راهبردها در این بخش به شمار می آید.
به گفته نماینده مردم اراک در مجلس افزایش نرخ سرمایه گذاری دربخش کشاورزی از 4 درصد به بیش از 15 درصد از دیگر برنامه های کمیسیون کشاورزی مجلس محسوب می شود.
رجایی اضافه کرد: بر این اساس سالانه حداقل 10 درصد از منابع صندوق توسعه ملی کشور در اختیار بخش کشاورزی قرار می گیرد.
وی همچنین از نماینده سازمان فائو در ایران خواست که در خصوص تامین امنیت غذایی پایدار، پروژه هایی جهت مطاله و ایجاد راه کارهای اجرایی به صورت جدی درایران انجام شود.
این نماینده مجلس اضافه کرد: با توجه به اینکه در اسلام اقداماتی به نام خمس، زکات و صدقات وجود دارد که در کاهش فقر جامعه بسیار موثر بوده اند، لذا از سازمان ملل می خواهیم که به صورت جدی این مباحث را برای کاهش فقر در جهان و تامین امنیت غذایی پایدار مورد توجه قرار دهند.
رجایی همچنین درحاشیه این همایش در جمع خبرنگاران درخصوص استیضاح وزیر کشاورزی نیز گفت: با توجه به اینکه بخشی از چالش های حوزه کشاورزی مربوط به عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت است و به طور مستقیم به وزارت جهاد و کشاورزی بر نمی گردد، دولت باید نسبت به این روابط پاسخگو باشد.
وی در عین حال تصریح کرد: البته به دلیل اینکه در آستانه تدوین لایحه بودجه سال 92 هستیم و از طرف دیگر نیز در آخر عمر دولت دهم به سر می بریم، لذا شرایط برای استیضاح وزیر جهاد و کشاروزی مناسب نیست.
وی همچنین در پاسخ به مهر که از او پرسید نرخ پیشنهادی نمایندگان مجلس برای خرید تضمینی گندم چقدر است؟ گفت: بر اساس بررسی های کارشناسانه ای که انجام شده است نرخ خرید تضمین هر کیلوگرم گندم درحدود 600 باشد.
به گزارش مهر، دولت با هدف حمایت از تولید محصولات اساسی کشاورزی، ایجاد تعادل در نظام تولید، به حداقل رساندن ضایعات محصولات، جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان و حذف پدیده واسطه گری، نرخ خرید تضمینی محصولات زراعی برای سال 92-1391 را تعیین کرد.
نظر شما